به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر ابتکار شامگاه دوشنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی و سازمان حفاظت محیط زیست کشور که در موزه فقه و زندگی برگزار شد، با ابراز خرسندی از بازدید موزه فقه و زندگی، گفت: تشکیل این موسسه، اقدام شایسته ای بوده که با تایید مقام معظم رهبری صورت گرفته است.
وی افزود: این موسسه می تواند در پیشبرد و معرفی مسائل فقهی به مردم و بررسی جنبه های علمی تخصصی موثر باشد.
معاون رئیس جمهوری به پیوند موضوعات فقهی و زیست محیطی اشاره کرد و گفت: امروز موضوعات جدید، نیازمند موضوع شناسی هستند تا جهت دهنده و قطب نمای حرکت جامعه دین دار باشند.
ابتکار با اشاره به فتوای صریح حرام بودن شکار تفننی از سوی مقام معظم رهبری، ابراز داشت: امروز حیات وحش و تنوع زیستی ایران در معرض تهدید جدی و کاهش جمعیت گونه ها به دلیل شکار غیرمجاز قرار دارد.
وی افزود: ناآگاهی یکی از دلایلی است که افراد با پیشینه های مختلف به شکار غیرمجاز می پردازند و به همین دلیل باید به تبیین معارف دین در این زمینه پرداخت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر لزوم تبیین اطلاعات علمی گونه های جانوری در موزه فقه و زندگی تاکید کرد و ابراز داشت: بسیاری از گونه های جانوری، شکارممنوع هستند و باید براساس تکلیف انسانی از این گونه ها حفاظت کنیم.
وی با اشاره به تاکیدات دین در حفظ حقوق دیگران، اظهار داشت: این اصل در مسئله آلودگی هوا مورد غفلت واقع شده است چرا که برخی افراد به معاینه فنی خودروهای شخصی نمی پردازند و زمینه ساز ضرر به خود، دیگران و جامعه می شوند.
معاون رئیس جمهوری بر لزوم هم افزایی نگاه علمی و فقهی تاکید کرد و ابراز داشت: با استفاده از ظرفیت علمی و فقهی می توان به اصلاح رفتار مردم در زمینه های مختلف نظیر شکار و آلودگی هوا پرداخت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با استقبال از گسترش همکاری های مشترک این نهاد با موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، گفت: زحمات و اقدامات شایسته این موسسه حوزوی در زمینه محیط زیست قابل تقدیر است.
انتهای پیام/313/33