یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام رهدار

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت مردمی می توانند در مناسک کربلا بازیگری کنند که فرهنگ آنها رنگ و بوی فرهنگ عاشورایی پیدا کرده باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام رهدار استاد دانشگاه  امروز در نشست «اربعین  در حرکت به سوی جامعه آرمانی» در مسجد مقدس جمکران که در حال برگزاری است اظهارداشت: اربعین، و مناسک آن، یک سنت عراقی است که در سالهای اخیر با کشورهای دیگری نیز ترکیب شده؛ چرا که فرهنگ عاشورا و اربعین، ظرفیت سخن گفتن با فرهنگ های مختلف را دارد و به همین علت می تواند این جریان را فرا منطقه ای کرده و به یک مناسک جهانی تبدیل نمود.

حجت الاسلام رهدار گفت: در این زمینه جریان مذکور باید صرفا جریان کربلایی داشته باشد؛ اگر از دریچه مسایل سیاسی و ظرفیت های قومی و... مبدل کنیم، قطعا به انحراف خواهیم رفت و این فرایند، هنجاری و بخش نامه ای نیز نخواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: مردمی می توانند در مناسک کربلا بازیگری کنند که فرهنگ آنها رنگ و بوی فرهنگ عاشورایی پیدا کرده باشد.

وی افزود: نکته دیگر، وجه اجتماعی فرهنگ اربعین است؛ بر همین اساس از نیمه قرن 19 به این سوی، پرسش هایی در ذهن استراتژیست های غربی ایجادشده که قدرت تاریخی عالم در آینده از آن کیست؟ بنابراین حضور آمریکا در گردنه های مهم آبی دنیا، اقدامی در این خصوص بوده است.

حجت الاسلام رهدار خاطرنشان کرد: ولی هر جریانی که کمیت جمعیتی را در اختیار داشته باشد، قدرت مند خواهد بود؛ تحلیل دیگر آن است که هر جریانی که صدای جمعیت را به یک سمفونی عینی مبدل کند، قدرت آینده را در اختیار دارد، پس که از این حیث حادثه اربعین به شدت مورد اهمیت بوده و این قاعده، پدیده ‌ای ممتاز و بی نظیر در تاریخ بشر است.

وی گفت: اجتماعی که در اربعین شکل می گیرد بیش از 20 میلیون جمعیت است؛ ولی پرسش اصلی آن است که منبعی که می تواند این اجتماع را تولید، تکرار و حفظ کند، چیست؟ در علم سیاست این مساله مساوی با قدرت بوده و این جریان، همان قدرت جهان اسلام و تشیع می باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha