به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» یک مرکز اسلامی در منهتن آمریکا روز شنبه، درهای خود را به روی غیرمسلمانان گشود. در این مراسم موضوعات مهمی چون مساوات، رمضان، نماز، هجرت به مکه، چندملیتی بودن اسلام و سایر مسائل حساس مربوطه به صورت سخنرانی توسط مسلمانان داوطلب ارائه شدند.
مری کرنر، دانشجوی سال اول باغبانی که از بازدیدکنندگان روز درهای باز این مسجد است می گوید: این ایده واقعا جالبی است و من احساس می کنم چیزهای زیادی راجع به اسلام آموخته ام. برای او و سایر غیرمسلمانان شهر منهتن، روز درهای باز مساجد، فرصتی است تا به دور از فضای مسموم رسانهها، به شناخت درستی از اسلام دست یابند.
صبری سیفتسی، دانشیار رشته علوم سیاسی و عضو سابق انجمن مرکز اسلامی منهتن که از برگزارکنندگان این مراسم است می گوید: جامعه مسلمانان ارزش های زیادی برای ارائه دارد و ما قصد داریم از این طریق نگاه غلط مردم را به اسلام تغییر دهیم.
در این مراسم دورسیتا حسن، که دانشجوی سال اول بیوشیمی است، درباره موضوع چندملیتی بودن اسلام برای بازدیدکنندگان صحبت کرد. او با بیان این که دین اسلام یکی از رو به رشدترین ادیان در دنیاست و پیروان آن هرساله در کشورهای مختلف دنیا رو به افزایش هستند میگوید: افرادی که امروز به اینجا آمدند به این باور رسیده اند که اسلام بخشی از جامعه آن هاست.
پذیرایی از بازدیدکنندگان با غذاهای آسیایی و عربی
سیفتسی نیز می گوید: مردم از ملیت های مختلف برای بازدید آمده بودند و این دقیقا همان چیزی است که ما می خواستیم؛ چراکه اعضای جامعه اسلامی نیز چندملیتی هستند و از کشورهای مختلفی چون آفریقا، خاورمیانه، آسیا و مناطق دیگر آمده اند. بازدیدکنندگان بی تفاوت از کنار مسائل نمی گذرند. آنها کنجکاوند که بیشتر بدانند. برای مثال میز غذا یکی از گزینه های جالب مراسم بود، چرا که غذاهای ارائه شده در آن نشانگر چندملیتی بودن جامعه مسلمانان مسجد بود. ما هم غذاهای عربی و هم غذاهای آسیایی، همچنین دسرها و نوشیدنی های متنوعی فراهم کرده بودیم. برای آماده سازی این مراسم، از چند ماه قبل برنامه ریزی کرده بودیم و امیدواریم که در آینده افراد بیشتری نیز برای بازدید بیاییند.
طبق گفته های سیفتسی و حسن، جامعه منهتن دوستدار این هستند که بیشتر راجع به فرهنگ و مذهب اسلامی بدانند و روز درهای باز مساجد روش موثری برای نزدیک سازی میان جامعه مسلمان و مردم دیگر است.
همچنین ساندوس الخیاری، دانش آموز سال دوم دبیرستان که از داوطلبین و اعضای مسجد است استقبال مردم منتهتن از این مراسم را بسیار خوب توصیف میکند و میگوید: تعداد بازدیدکنندگان به قدری زیاد بود که مجبور شدیم صندلیهای بیشتر و یک میز دیگر بیاوریم تا بازدیدکنندگان سرپا نایستند. به نظر من اگر قرار باشد راجع به مذهب یا فرهنگی بدانیم، چه چیزی بهتر از آن که از خود آن کسانی که آن مذهب و فرهنگ را دارند پرس و جو کنیم.