به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، در این نشست علمی دکتر حسن یوسفیان عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و مولف کتاب، حجت الاسلام و المسلمین حمید رضا شاکرین (عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و حجت الاسلام محمد جعفری هرندی عضو هیأت علمی و مدیر گروه کلام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به عنوان ناقدین و دکتر امیر خواص(عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) دبیر علمی این نشست می باشند.
نویسنده کتاب در ابتدای این نشست در تشریح کتاب کلام جدید گفت: این کتاب حاوی 12 فصل و در 440 صفحه با همکاری موسسه و انتشارات سمت منتشر شده است.
حسن یوسفیان اظهارداشت: این کتاب درسنامهای پژوهشمحور در موضوع کلام جدید(فلسفه دین) می باشد که هدف از نگارش این کتاب صرفاً پدید آوردن متنی آموزشی در موضوع یاد شده نیست بلکه آن بوده که در پژوهشهایی که در این موضوع انجام میگیرد، سهیم میشود و به ویژه در بومیسازی مباحثی که رنگ و بوی غرب دارند، حرکتی انجام شده باشد.
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: فصلهای مختلف این کتاب، در عین رعایت اختصار، از جامعیتی نسبی برخوردارند؛ بهگونهای که گاه در ذیل یک موضوع نکاتی میتوان یافت که در آثار مستقلی که به همان موضوع پرداختهاند، به چشم نمیخورد.
وی بیان داشت: جمع میان این دو ویژگی (اختصار و جامعیت) ممکن است مطالعه این اثر را برای برخی از دانشجویان بهویژه آنان که «درسنامه آموزشی» را با «خودآموز درسی» یکی می دانند، دشوار می سازد، حتی در مباحث فرعی و حاشیهای نیز غالباً بنای ما بر «جامعیت در تحقیق» و «گزیدهگویی در نگارش» بوده است؛ گاه مطالب یک کادر یا پاورقی کوتاه محصول چندساعت پژوهش همراه با بهرهگیری از نرمافزارهای رایانهای است.
دکتر یوسفیان یادآور شد: کتاب حاضر مشتمل بر دوازده فصل است که به ترتیب عبارتاند از: دین و مطالعات دینی؛ خاستگاه دین؛ اثبات وجود خدا؛ صفات خداوند؛ جایگاه شرور در نظام آفرینش؛ نیاز به دین؛ زبان دینی؛ عقل و وحی؛ تجربة دینی؛ کثرت گرایی دینی؛ دین در عرصة جامعه؛ دین و اخلاق از جمله فصول دوازده گانه این کتاب می باشند.
کتاب «کلام جدید» با همکاری مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و سازمان سمت 440 صفحه و مبلغ 61000 ریال منتشر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا شاکرین نویسنده کتاب نیز در نشست علمی نقد و بررسی کتاب « کلام جدید» اظهارداشت: عنوان کتاب کلام جدید در واقع تابع تعریف محقق می باشد ولی فارغ از این مبحث و آن چه در ذهن هر کسی به وجود می آید، عنوان کتاب کلام جدید در واقع باید مجموعه ای از پاسخ ها به جدیدترین شبهات رایج و وارد شده به مباحث کلامی و یا ارجاعات آن باشد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: کتاب حاضر باید به جدیدترین مباحث علمی و نظریه های مختلف حوزه کلامی بپردازد و عنوان جدید بودن نوعی الزام را به دنبال می آورد.
حجت الاسلام شاکرین در بخش دیگری از سخنانش به ساختار کتاب اشاره کرد و گفت: به طور واضح مشخص نیست چینش مباحث و ساختار مطالب با چه منطقی از سوی نویسنده صورت پذیرفته است و حتی جای دارد برخی از واژه ها با تعابیر درست تر در نسخه های بعدی آورده شوند.
حجت الاسلام محمد جعفری هرندی نیز در نشست علمی نقد و بررسی کتاب « کلام جدید» با اشاره به نقاط قوت این اثر اظهارداشت: در زمانی شاهد چاپ و بهره برداری از این کتاب ارزشمند هستیم که متاسفانه دقت، همت و تلاش چندانی برای انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی از سوی محققان هزینه نمی شود.
وی افزود: کتاب کلام، کتابی جامع به صورت نسبی قوی در عرصه مباحث کلامی جدید است که بعد از طرح مباحث کلامی در حوزه، تالیف این کتاب با قوت هر چه تمام تر به ثمر نشست.
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: روحیه کاوشگری محقق و به کار بردن روش تحقیقی متفاوت غنای علمی و کیفی این اثر را مضاعف کرده است.
حجت الاسلام جعفری هرندی گفت: استفاده از 700 منبع علمی فارسی، عربی و انگلیسی و ارجاعات واقعی به این منابع علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بودن این اثر را تایید می کند.
وی افزود: ارائه عرصه های تخصصی مطالب و آموزش کلیت مباحث همچنین روحیه و مشی علمی نویسنده و استفاده از منابع دست اول از ویژگی های این اثر می باشد.
مدیر گروه کلام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنانش به ضعف های این کتاب پرداخت و گفت: در بحث ساختاری ارجاع به منابع انگلیسی و فارسی کتب خلاف استاندارد بوده و این شیوه روش مند نیست.
وی بیان داشت: جابجایی برخی از فصول و تغییر برخی از واژه ها نکته دیگری است که نویسنده باید در شماره جدید کتاب به آن توجه داشته باشد.
لازم به ذکر است، این نشست علمی به همت گروه کلام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)و همکاری انجمن کلام حوزه و قطب علمی فلسفه دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام 313/17