به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی، در نشست بررسی شیوه های نوین تبلیغ در عرصه فضای مجازی و رسانه ویژه مبلغات، در مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین(ره) اصفهان، با بیان مقدمه ای درباره جایگاه تبلیغ در عصر حاضر، گفت: تبلیغ یعنی رساندن پیام خدا به مردم که لازمه آن بنابر آیه شریفه«فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي الدِّينِ وَلِيُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» (بخشی از آیه 122 توبه) تفقه در دین و بعد از آن برگشت و ابلاغ و انذار مردم است که لازمه آن استفاده از ابزار تبلیغ است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر در عرصه تبلیغ شیوه های جدیدی وجود دارد، مانند تبلیغ شفاهی که گاهی محدودیت و اشکال هایی در این زمینه بوجود می آید که امکان چنین تبلیغی گرفته می شود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: امام خمینی(ره) در سال 42 دستگیر و به عراق و بعد از آن به پاریس تبعید شدند. ایشان باید پیام سیاسی خود را به مردم می رساندند و حاکمیت دینی را از پاریس اداره می کردند، لذا اوّلین کسی بودند که از تبلیغ نوین دینی کمک گرفتند. در عرصه جهانی ابزار هم باید جهانی و پیام و سخنرانی های ایشان از طریق نوار و اعلامیه ها به دست یاران امام(ره) در ایران می رسید که با مشقت های فراوان و نبود امکانات آنها را منتشر می کردند، که اثر آن را همگان مشاهده کردیم.
وی با تأکید بر این که در عرصه جهانی ابزار هم باید جهانی باشد، افزود: عصر حاضر دنیای ارتباطات و دنیای دیجیتال است و نمی توان خودمان را به جلسات خانگی محدود کنیم، امروزه هیچ خبری قابل نشر نیست، مگر در کمتر از سه دقیقه تمام دنیا خبردار می شود مانند حادثه تروریستی اخیر پاریس که زمان فیلمبرداری تا دریافت آن در دنیای ارتباطات کمتر از سه دقیقه طول کشید.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی در ادامه با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی، اظهار داشت: رهبرمعظم انقلاب ازاین ابزار برای رساندن پیام خود به جوانان اروپا و آمریکای لاتین استفاده کردند و دیدیم در کمتر از یک ماه بسیاری از مخاطبان به این پیام لبیک دادند.
وی اضافه کرد: یکی از ابزارهای تبلیغ استفاده از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام است، این در حالی است که هر عضو می تواند کانال بسازد و به طور نامحدود عضو داشته باشد مانند کانال سردار سلیمانی که قریب به 14000 مخاطب دارد، اینها فرصت است و باید آن را مغتنم بشماریم.
وی با بیان این که درحال حاضر درحوزه صنایع فرهنگی، تبلیغ را برپایه فعالیت می دانیم، گفت: مانند این که در یک ماه چه تعداد منبر؟ کلاس؟ و جلسه پرسش و پاسخ احکام؟ برگزار شده است. نوع دوم تبلیغ بر پایه خدمات است مانند پزشکی که در مطب می نشیند و دیگران به او مراجعه می کنند، مانند فعالیت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در مرکز ملّی پاسخگویی که متأسفانه در زمینه خدمات تبلیغی کم کار صورت گرفته است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به این که نوع سوم تبلیغ، تبلیغ محصول محور است، گفت: باید در زمینه رشد صنایع فرهنگی تلاش کنیم و کافی است. نگاهی به آمارها انداخته شود تا متوجه اهمیت کار شویم مثلا طبق آمار سالانه 25 میلیون زائر از مشهد مقدس زیارت می کنند و طبق آمار یک میلیارد و پانصد میلیون سوغات از مغازه های اطراف حرم خرید می شود که 50درصد از این محصولات چینی است.
رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی ادامه داد: چینی ها در این زمینه فکر کرده اند، ولی ما به جای اینکه محصول زائر محور باشد و فرزند ما با دیدن این سوغات دلش برای حرم رضوی پر بزند ،متأسفانه مشتاق یادگیری حرکات موزون عروسکی می شود که ما برای او سوغات آورده ایم.
وی در پایان با تأکید بر این که در حوزه سنت های دینی غفلت کرده ایم، ابراز داشت: در سنت های آئینی، رسانه های خوبی وجود دارد و همچنین درحوزه خانواده که یکی از رسانه هایش سفره است، که در کنار آن پیوندهای خانوادگی تقویت می شود.
313/38