به گزارش سرویس استان ها خبرگزاری «حوزه» محمدرضا هدایتی، دبیر نشست «مناسک دینی و علوم اجتماعی با تمرکز بر عاشورا» با اعلام این خبر گفت: در طول تاریخ اسلام، شاید هیچ امری به اندازه حادثه عاشورا در احیا و تداوم حیات مکتب تشیع تأثیرگذار نبوده است. آیین ها، آداب و مناسباتی که در این 14سده، در جامعه شیعه شکل گرفته است، بی شک یکی از مهم ترین عناصر قوام بخش هویت جامعه شیعه بوده اند.
وی افزود: از ابتدای شکل گیری حوزه های مختلف علوم اجتماعی و به خصوص جامعه شناسی، مسأله دین و امور دینی یکی از سوژه های مهم و موضوعات اساسی در مطالعات اندیشمندان این حوزه بوده است. تا حدی که این مطالعات تحت عنوان «جامعه شناسی دین» حوزه مشخصی را به خود اختصاص داده است.
هدایتی ادامه داد: این مطالعات در سال های اخیر به عرصه تشیع قدم نهاده و به طور خاص به حادثه عاشورا و مناسک و آیینهای پیرامونی آن پرداخته است، این در حالی است که پیش از این، حادثه عاشورا غالباً از جنبه های تاریخی، کلامی و روایی مورد مطالعه و بررسی های علمی قرار گرفته است. بنابراین مسأله اصلی نشست تخصصی «مناسک دینی و علوم اجتماعی؛ با تمرکز بر عاشورا» پرسش از امکان، ضرورت و بایسته های مواجهه علوم اجتماعی با امور دینی و به خصوص عاشورا می باشد.
وی ادامه داد: نشست «مناسک دینی و علوم اجتماعی؛ با تمرکز بر عاشورا» با سخنرانی صاحب نظران و با حضور فعالان فرهنگی، 28 آبان 94 در نمایندگی تهران دفتر تبلیغات اسلامی، به نشانی تهران، میدان فلسطین، خ طوس، کوچه تبریز، پلاک 30 برگزار می شود.
دبیر نشست «مناسک دینی و علوم اجتماعی با تمرکز بر عاشورا» خاطرنشان کرد: دغدغه اصلی این نشست بررسی مواجهه علوم اجتماعی با مناسک دینی و به خصوص حادثه عاشورا است که در آن دکتر جبار رحمانی، نویسنده کتاب مطالعات جامعهشناختی و انسانشناختی مناسک عزاداری محرم، محسن حسام مظاهری، نویسنده کتاب رسانه شیعه و ... به ارائه بحث می پردازند.
انتهای پیام
نظر شما