سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
جنب و جوش طلاب در فضای مجازی/حجت الاسلام سید علی اولیایی

حوزه/ با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ورود طلاب و مبلغان علوم دینی در فضای مجازی، برای تبلیغ و پاسخگویی به مسائل و مشکلات معتنابه هموطنانم در داخل و خارج از کشور فعال شدم.

حجت الاسلام سیدعلی اولیایی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خصوص انگیزه و فعالیت گسترده خود در شبکه های اجتماعی و مجازی اینگونه پاسخ داد: در عصر کنونی انجام کارهای فرهنگی گسترش زیادی پیدا کرده است، ولی باید به گونه ای عمل کرد که اثر بخشی ارزشمندی بر جای گذارد.

وی اظهارداشت: این فعالیت می تواند گاهی در حوزه حقیقی و گاهی در حوزه مجازی نقش آفرینی کند و این در حالیست که فعالیت در فضای مجازی حد و مرز ندارد و امروز قریب به 90 درصد مردم جامعه به نوعی با فضای مجازی و رایانه درگیر هستند.

این طلبه سطح سه مرکز تخصصی تبلیع  که با گرایش هنردرحال تدوین رساله علمی خود می باشد، ادامه داد: امروز به دلیل وجود اینترنت و شبکه های متعدد مجازی، حوزه های علمیه به عنوان مرکز ثقل انقلاب اسلامی باید با هر توان و تخصصی در این عرصه ورود پیدا کنند، همانطور که مقام معظم رهبری در خصوص حضور روحانیون در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بارها تاکید داشته اند.جنب و جوش طلاب در فضای مجازی/حجت الاسلام سید علی اولیایی

حجت الاسلام اولیائی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون فضای مجازی بیان داشت: طلاب و فضلای حوزه با ورود در این عرصه می توانند خیل کثیری از افراد جامعه را درخصوص مسائل احکام، اعتقادی و مسائل دینی راهنمایی کنند و آموزه های دینی را در بستر فضای مجازی نشر دهند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب به گسترش روزافزون و پرسرعت پدیده عظیم و بی‌نظیر فضای مجازی تأکید کردند و بیان داشتند، باید با استفاده از تواناییها و استعدادهای جوان کشور و با سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و بدون از دست دادن زمان به سمت خروج از حالت انفعال در عرصه فضای مجازی، و حضور فعال و تأثیرگذار و تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب حرکت کنیم.

حجت الاسلام اولیایی ادامه داد: حضرت آقا همچنین  با اشاره به تأثیرگذاری گسترده فضای مجازی به عنوان یک قدرت نرم فوق‌العاده در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، ایمان، اعتقادات دینی و اخلاقیات، بر لزوم طراحی مناسب و دقیق برای حفظ حریم امنیت فکری و اخلاقی جامعه در این عرصه تأکید کردند و افزودند: لازمه حضور فعال و تأثیرگذار در فضای مجازی، «تمرکز در تصمیم‌گیری»، «جدیت در اجرا بدون از دست دادن زمان»، «هماهنگی میان دستگاهها» و «پرهیز از موازی‌کاری و تعارض» است. رهبر معظم انقلاب فرمودند: «اینترنت یکی از نعم بزرگ الهی است، اما در عین حال یک نقمت بزرگ هم هست؛ یعنی یک چاقوی دو دم و خطرناک… اینترنت الان مثل یک جریان افسار گسیخته است… این مثل آن است که کسی یک سگ وحشی را بیاورد، بگویند قلاده‌اش کو؟ بگویند سفارش کرده‌ایم آهنگر قلاده را بسازد!»

با دستور رهبرم، 10 سال است وارد فعالیت های تبلیغی درعرصه مجازی شده ام

حجت الاسلام اولیایی در ادامه با اشاره به فعالیت 10 ساله تبلیغی خود در عرصه فضای مجازی اظهارداشت: با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ورود طلاب و مبلغان علوم دینی در فضای مجازی به صورت کاملا خودجوش ومستقل از همه ظرفیت های شبکه های مجازی و اجتماعی برای تبلیغ و پاسخگویی به مسائل و مشکلات معتنابه هموطنانم در داخل و خارج از کشور فعال شدم.

وی افزود: پاسخگویی آنلاین به سوالات در حوزه تخصصی فقه و احکام را به صورت روزانه آغاز کردم که الحمدلله با استقبال پرشور مخطبان مواجه گردید.

این مبلغ علوم و معارف دینی در فضای جنب و جوش طلاب در فضای مجازی/حجت الاسلام سید علی اولیاییمجازی ادامه داد: « تلگرام»، «واتساب»، «اینستاگرام»، « شبکه اجتماعی کلوپ» ،« شبکه مجازی سرویس عکس لنزو»، «منبرهای مجازی »، « مسنجر ال فور» از جمله فضاهایی است که به صورت کاملا فعال روزانه پاسخگویی صدها نفر هستم.

حجت الاسلام اولیایی منابع پاسخگویی به سوالات مخاطبین را « پایگاه های اطلاع رسانی مراجع معظم تقلید»، « کتاب عروة»، « نرم افزارهای چند رسانه ای پاسخگویی به احکام برگرفته از نظرات مختلف مراجع معظم تقلید» عنوان کرد.

وی به شیوه پاسخگویی و استقبال خوب مخاطبان اشاره کرد و گفت: «ارائه احکام به صورت ساده و روان» ، «تقسیم بندی سوالات معتنابه»، «ارائه احکام تصویری با استفاده از تصاویر جذاب و گویا به همراه متن مورد نظر» مواردی است که با رعایت  و دقت در ارائه آن توانسته ام هزاران نفر را جذب کنم.

ارائه احکام برای مجموعه ای با 46 هزار عضو در فضای مجازی

این مبلغ علوم دینی با اشاره به فعالیت تبلیغی خود در شبکه اجتماعی  کلوب (  cloob ) که به صورت تصویری خدماتی را ارائه می دهد، اظهارداشت: بحمدلله در این شبکه مجازی بخش پاسخگویی به سوالات دینی و احکام دارای 46 هزار عضو است که هر روز با ارائه احکام معتنابه هر روز بر تعداد اعضا افزوده می شود.

وی به تشریح منبرهای مجازی در شبکه «مسنجر ال فور(messenger.l4i.ir) » زیر نظر معاونت تبلیغ حوزه اشاره کرد و افزود: منبرهای مجازی از دیگر برنامه های تبلیغی بود که هر جلسه پیرامون یکی از مسائل احکام و اعتقادی برای بهره مندی مخاطبان شبکه مجازی با همکاری معاونت تبلیغ ارائه می شد.

عضویت ۱۸  هزار نفر در اینستاگرام یک مبلغ حوزه علمیه قم

حجت الاسلام اولیایی به حضور فعال خود در شبکه « اینستاگرام((Instagram »، اشاره کرد وگفت: قریب به دوسال است در این شبکه در دو حوزه «فقه» و «احکام» با ارائه 1050  تصویرمرتبط با سوالات کاربران  فعالیت تبلیغی خود را آغاز کرده ام، بحمدلله فعالیت در این حوزه استقبال خوبی مواجه شده است بطوریکه تاکنون بیش از 18 هزار نفر در صفحه مربوط  به فقه و احکام عضو هستند.

 1000like  در کمتر از یک ساعت برای یک مطلب فقهیجنب و جوش طلاب در فضای مجازی/حجت الاسلام سید علی اولیایی

این مبلغ علوم و معارف دینی در حوزه شبکه های اجتماعی و مجازی تصریح کرد: برخی اوقات مطالبی فقهی و اعتقادی در شبکه اجتماعی Instagram منتشر می شود که کمتر از یک ساعت قریب به هزار like  از سوی کاربران زده می شود و این نشان دهند اهمیت حضور پررنگ طلاب و فضلای حوزه های علمیه در شبکه های مجازی با این گستره عظیم است.

فعالیت در WhatsApp با هشت گروه تبلیغی

وی به تبلیغ در شبکه اجتماعی WhatsApp اشاره کرد و افزود: در این شبکه اجتماعی در حال حاضر 8 گروه تخصصی با موضوع احکام فعال می باشد که دو گروه از آن مختص غیرایرانیان فارسی زبان است.

حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اولیایی ادامه داد: «تلگرام (Telegram) »، شبکه دیگر اجتماعی است که دو گروه مختص آقایان و بانوان با 400 عضو فعال می باشد که به لطف خداوند متعال مسائل به صورت دقیق هم سوال می شود و هم پاسخ داده می شود.

این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم با اشاره به کانال تخصصی فقه و احکام در تلگرام با عنوان« ask_ahkam » گفت: این کانال تخصصی در حال حاضر قریب به 6هزار عضو دارد که روزانه بر تعداد این کاربران افزوده خواهد شد.

وی بیان داشت: «ارائه پرسش و پاسخ های مناسبتی ویژه ایام خاصی در سال مانند؛ ماه رجب، شعبان، رمضان، محرم و صفر»، « ارائه احکام خاص مانند؛ روزه، عید فطر، عید قربان، عید غدیر، روز عاشورا، روز عرفه، شبهای قدر» از جمله مواردی است که به صورت مناسبتی و ویژه در شبکه های اجتماعی و مجازی جهت استفاده از کاربران استفاده می شود.

این طلبه خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز در دنیای واقعی مساله تبلیغ در ایام خاصی از سال مورد عنایت و توجه ویژه و همه جانبه قرار می گیرد مانند ماه رمضان، محرم و صفر ولی امروز دنیای مجازی هر لحظه و هر آن نیازمند حضور طلاب مبلغ و متعهد است تا این گسترده عظیم را با هزاران انسان معتقد و با ایمان را از شک و تردید خارج کرده و با تکیه بر بزرگان دین و مذهب حقه جعفری دستگیری کنند.

حجت الاسلام اولیایی تصریح کرد: امروز فضای مجازی بهترین عرصه برای حضور مبلغان علوم دینی است تا آنچه در مدرس ها، حوزه ها و پای منبر مراجع معظم تقلید و تلاش و همت خودشان فرا گرفته اند را به منصه ظهور رسانده و بالفعل کنند.

این مبلغ فعال عرصه فضای مجازی در پایان گفت وگوی خود اظهارداشت: من همه کارها را به صورت فردی و فقط به زبان فارسی انجام می دهم خیلی خوشحال می شوم اگر امکاناتی فراهم شود تا از مبلغان زبان دان به ویژه عربی و انگلیسی در مسیر یاری رسانی به خیل کثیر مشتاقان علوم و معارف اهل بیت(ع) در اقصی نقاط دنیا بهره مند شوم.

وی گفت: تولید فلش کارت های موضوعی در خصوص مسائل اعتقادی و احکام از دیگر برنامه های پیش رو است که امیدوارم به زودی محقق شود.

انتهای پیام  313/17

گفت وگو: پوست چیان

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سیدهادی حسینی IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
    0 0
    سلام علیکم سیدنا از برنامه ها و مطالب ناب شما استفاده نمودم.