به گزارش خبرگزاری «حوزه»، از مشهد، احمد اف سلم، مدرس دانشكده مديريت دانشگاه مسكو در حاشیه تشرف جمعي از علما و مبلغان شافعي مذهب جمهوري چچن به حرم مطهر رضوي اظهار كرد: حضرت امام رضا(ع) نسل و ذريه پيامبر اسلام(ص) هستند و زيارت فرزند ايشان براي ما مهم و از واجبات است.
مدرس دانشكده مديريت دانشگاه مسكو هدف اصلي خود از این سفر را آشنايي با مذهب تشيع و انتقال پيام صلح و ايجاد وحدت بين مسلمانان عنوان و ابراز كرد: شيعيان برادران ديني ما هستند و ما درباره اين مذهب از رسانه هاي غربي اطلاعاتي خلاف واقع شنيده بوديم.
وی با توصيف احساس خود از اين زيارت، افزود: ضرب المثل روسي مي گويد: «نه با قلم مي توان نوشت و نه با زبان مي توان گفت» كه حس ما نيز از زيارت همين گونه است و نمي توان حال و هواي اين مكان را با زبان و قلم توصيف كرد.
استاد دانشگاه مسکو اضافه كرد: اعتقاد به زيارت اهل قبور در مذهب ما نيز وجود دارد و من معتقدم زيارت نصيب كسي نمي شود، مگر اينكه كسي او را دعوت كرده باشد و اين از بركات امام رضا(ع) است.
احمد اف سلم گفت: اختلافاتي كه بين مذاهب وجود دارد، خيلي ناچيز بوده و مهم اين است كه انسان ها به اصول ديني خود پايبند باشند. مشتركات زيادي ميان مسلمانان وجود دارد؛ همگي ما به يك قبله نماز مي خوانيم، يك رسول الهي داريم و كتاب آسماني ما نيز يكي است و همين براي داشتن اتحاد كفايت مي كند.
وي همچنین از خدمات ارائه شده توسط مديريت زائران غيرايراني آستان قدس رضوي تشكر كرد و اظهار داشت: اقدامات و فعاليت هاي فرهنگي و تبليغي كه در رواقهاي دارالرحمه و غدير به زائران ارائه ميشود، زمينه آشنايي هرچه بيشتر زائران را با معارف اسلامي و تعاليم اهل بيت(ع) فراهم مي كند.
*ضرورت اتحاد و همبستگي امت اسلامی
دكتر رضوان ابراهيم اف، رئيس انجمن مبلغان اسلامی جمهوري چچن نیز ضمن ابراز خوشحالي از توفيق اين سفر زيارتي، ابراز كرد: احساسات خود را در اين فضاي روحاني نمي توان با زبان توصيف كرد و دريافت اين احساس، شبيه لحظه هاي روحاني و ملكوتي است كه به زيارت قبر حضرت رسول اكرم(ص) رفته بودم.
وي با بيان اينكه معماري رواق ها و صحن ها بسيار زيبا و كم نظير است، اظهار كرد: بدون شك سبك و معماري حرم مطهر از آثار فاخر معماري اسلامي است و قابل مقايسه با ساير اماكن مذهبي نيست.
رئيس انجمن مبلغان اسلامی جمهوري چچن افزود: قبل از اين، شناخت زيادي نسبت به حضرت رضا(ع) نداشتيم و فقط القاب و اسامي ايشان را مي دانستيم و آگاهي و اطلاعات ما نسبت به ايشان و شيعيان بسيار محدود بود.
وي ادامه داد: در جلسات اعتقادي كه با شيعيان داشتيم اطلاعات زيادي كسب كرديم و اين امر براي ما محقق شد كه گفته هايي كه درباره اين مذهب گاهی گفته میشود از واقعيت به دور است و همين آشنايي، ذهنيت ما را نسبت به تشيع روشن تر ساخت.
ابراهيم اف تصریح کرد: مسلمانان براي داشتن اتحاد و همبستگي بايد به تاريخ و اساس دين رجوع كنند تا از اين طريق به وحدت و انسجام اسلامي برسند.
براساس اعلام آستان قدس رضوی، وی در پایان با اشاره به اينكه بهترين سوغات و توشه، هديه معنوي است، اظهار كرد: من گرما و صفاي باطني كه از اينجا دريافت كردم را به عنوان سوغات به كشور خود خواهم برد.
نظر شما