حجت الاسلام حمید حسن زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در ارومیه، با گسترش آموزه های دینی در جهان و علاقه روزافزون مردم دنیا برای آشنایی مکتب اسلام اظهار داشت: امروز علمای دین، باید با بینشی کاملاً نو و با استفاده از ذخیره بی پایان معارف دین و با اسلوب فقاهت سنتی و اجتهاد زنده و پویا، راه جامعه اسلامی را هموار نمایند و البته با اعمال دقت لازم و برجسته کردن اصول و مبانی فقاهت، راه را بر التقاط و کجروی ببندند.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی به طبیعت خود، نظامی وابسته به علمای دین است؛ و علمای دین، هم از این حیث که در پدید آوردن این نظام سهم اساسی را داشته اند و هم از این جهت که مردم درباره نظام به آن ها مراجعه می کنند و خود از جهات مختلف و در مشاغل مختلف، در نظام مسئول هستند.
امام جمعه میاندوآب با تاکید بر اینکه نوآوری یکی از راز های اصلی و ماندگاری حوزه های علمیه است، افزود: اگر این مسئله در هر سیستمی وجود داشته باشد بقاء و دوامش را بیشتر می کند وهمچنین هر سیستم هر چقدر به سنت و روش های کهنه، فرسوده و مندرس شده متکی شود به همان نسبت درجا میزند و آسیب میبیند.
حجت الاسلام حسن زاده تصریح کرد: حوزه علمیه، یک کارخانه عظیم انسان سازی است و باید کارخانه سازندگی انسان، فکر، کتاب، مطلب، مبلّغ، مدرّس، محقق، سیاستمدار و سازندگی رهبر باشد.
وی با اشاره به این که حوزه های علمیه به برکت نظام جمهوری اسلامی حرکتی به سوی نوآوری داشتند، خاطر نشان کرد: تا به امروز 20 رشته تخصصی طبق اصول در این حوزه ها تاسیس و وارد دروس علوم انسانی شده است.
این استاد حوزه اذعان داشت: هرسال در این حوزه های علمیه کتاب هایی توسط روحانیون چاپ می شود که نه تنها کتاب سال حوزه بلکه کتاب سال کشور نیز انتخاب شده و همچنین طلاب حوزه های علمیه میاندوآب به پایان نامه نویسی در هر مقطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا نیز مشغول هستند که همه این اعمال حرکتی به سوی نوآوری و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی فعالیت روحانیت و طلبه در عرصه نوآوری فرهنگی جامعه گسترده دانست و تاکید کرد: ما حتی در کشورهای اروپایی نیز مبلغ پویا داریم، امروز حوزه علمیه ما، با وظیفه بزرگی که بر دوش دارد، طلاب و فضلای جوان و نیز همه عناصر مؤثر در مجموعه حوزه، لازم است مدیریت جدید را پشتیبانی و یاری کنند و کار کنونی آن را که برداشتن نخستین قدم های جدی و عملی است، شتاب بخشند و گام های مفیدی در سوی پیشرفت توسط علما برداشته شود.
انتهای پیام/