دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
 رشد علمی حوزه، پاسخ خوبی به منتقدین است

حوزه/ عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: مسئله تحول آفرینی و رشد علمی حوزه می تواند، پاسخ خوبی به کسانی باشد که ببینند حوزه در حال تحول و پویایی است و این به برکت انقلاب است. باید در سخن گفتن انصاف داشت که حوزه متوقف نشده است بلکه روز به روز درحال تحول علمی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، ظهر امروز در نشست معاونین پژوهشی مراکز تخصصی و مؤسسات آموزش عالی حوزهای علمیه که به میزبانی مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع)، برگزارشد گفت: یکی از اتفاقات خوب حوزه بعد از انقلاب، راه اندازی مراکز تخصصی است که در این بین20 مؤسسه آن زیرنظر شورای عالی فعالیت می کنند و این نشان می دهد حوزه ظرفیت بسیار خوبی در مسائل فقهی، کلامی و موضوعات روز دارد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) عنوان کرد: در حوزه ظرفیت بسیار عظیمی وجود دارد و الان شاهد فعالیت خوبی در حوزه هستیم و حتی برنامه های بلند مدت، برای رشد علمی حوزه در حال طراحی است و طبعا بعضی برنامه ها دارای نقائصی است و می توان با اجرای آن، نقائص را هم برطرف کرد.

عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: مسئله تحول آفرینی و رشد علمی حوزه می تواند، پاسخ خوبی به کسانی باشد که ببینند حوزه در حال تحول و پویایی است و این به برکت انقلاب است. باید در سخن گفتن انصاف داشت که حوزه متوقف نشده است بلکه روز به روز  درحال تحول علمی است.

این استاد حوزه علمیه گفت: باور داریم که حوزه می تواند در دنیا پاسخ گو باشد و اگر کسی بپرسد آیا حوزه می تواند در بخش اخلاق جهانی و بشری تحول آفرین باشد؟، باید گفت، بله قطعا این گونه است. علوم کاذبی که غرب تولید کرده نتوانسته اثرگذار باشد، ولی ما معتقدیم که به برکت عترت و قرآن، از منابع وحیانی قوی برخوردار هستیم که از آن استفاده نشده است. این درهمه مسائل مانند فقه این گونه است.

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: در گذشته بادیگران مشورت می کردیم و به آنها می  گفتم روی چه موضوعاتی در حوزه می توان تحول آفرین بود، بعضی معتقد بودند در حوزه کف گیر به ته دیگ  خورده است. درحالی که این حرف درستی نیست، چون بسیاری از موضوعات است که می توان در آنها نقش آفرینی کرد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) عنوان کرد: اگر در حوزه مباحثی اصیل توحیدی را بیان کنیم دیگر مجالی برای داعش و سلفی گری نیست. همه سخن روی توحید است و متأسفانه در ارائه این بحث تلاش ما در حوزه ناتمام مانده است.

عضو جامعه مدرسین اظهار داشت:چرا بعضی طلبه ها انگیزه ندارند چون باور ندارند که حوزه می تواند در موضوعات مختلف حرف برای گفتن داشته باشد. باید هر کسی در حوزه، فعالیت علمی می کند، لازم است به این مسئله توجه کند، حوزه می تواند در موضوعات جدید تحول آفرین باشد. این امر زمانی محقق می شود که موضوعات جدید در حوزه استخراج شود و به این باور برسیم که می توانیم این گونه عمل کنیم.

این استاد  حوزه علمیه قم گفت: اگر مجتهد و مفسر به اجتهاد و تفسیر باور نداشته باشند، نمی توانند فقیه و مفسر شوند. آنچه که انگیزه را در حوزه افزایش می دهد باور و اعتقاد است.

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: مسئولین حوزه باید به فکر تقویت انگیزه و باورهای طلاب باشند که حوزه می تواند در موضوعات مختلف اثر گذار باشد. توجه به این مسئله حوزه را رشد می دهد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) عنوان کرد: باید برای تقویت انگیزه، اتاق فکری تشکیل داد. الان منابع در متون دینی وجود دارد و برای استخراج این متون به انگیزه قوی و باور نیاز است.

عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: باید بتوانیم سرمایه دینی و علمی برگرفته از  منابع وحیانی را در حوزه نشر دهیم و این نیازمند به همکاری بیشتر مسئولین و مؤسسات حوزوی است.

این استاد حوزه علمیه گفت: در جلساتی که با حضور مسئولین مراکز علمی حوزه برگزار می شود، باید به دنبال اجرا و راه حل برای تقویت انگیزه طلاب و عملی کردن برنامه ها بود؛ به عنوان مثال برای تحول در عرصه پژوهشی باید شاخص ها تعیین شود و افراد صاحب نظر و صاحب فکر دراین موضوع صاحب مسئولیت شوند تا بتوانند حوزه را در عرصه علمی به تحول برسانند.

313/40

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha