به گزارش خبرگزاری «حوزه» حضرت آیت الله مکارم شیرازی، پیش از ظهر امروز در جمع میهمانان خارجی کنگره جهانی خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز گفتند: خوشبختانه علمایی که به ایران آمدند تا در این همایش شرکت کنند نشان دادند که بیدار هستند و این بیداری است که شما را به ما پیوند داد.
ایشان افزودند: مباحثی که در کنگره مطرح شده باید دنبال شود و امیدواریم این مباحث را به یک جایگاه روشن و تاثیر گذاری برسانیم.
این مرجع تقلید بیان کردند: ایجاد یک شبکه جهانی تلویزیونی با مشارکت دولت های اسلامی و فعالیت همگانی علیه جریانات تکفیری بسیار مهم است؛ این شبکه باید متعلق به همه مسلمین باشد و به یک کشور خاص نیز تعلق نداشته باشد.
ایشان گفتند: ما نیز به سهم خود حاضر هستیم که در راه اندازی آن شریک باشیم؛ این مساله نیازمند یک طرح مقدماتی است و پس از آماده کردن این طرح، به علمای بلاد اسلامی ارسال می شود و از نظرات علما استفاده خواهد شد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: پیشنهاد می کنیم که علمای تقریبی و اصیل اسلامی در کشورهای خود نیز جلساتی پیرامون همین مساله برگزار کنند و مردم را نسبت به خطرات تکفیری گری آگاه سازند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهارکردند: این آمادگی در دفتر ما وجود دارد که در صورت نیاز نمایندگانی برای مشارکت در این جلسات و کمک به توسعه این مباحث در کشورهای شما اعزام کنیم.
ایشان گفتند: تکفیری ها با تفسیر اشتباهی و یا با تحریف آیات و روایات مردم و جوانان را گمراه می کنند و در کمیسیون هایی که در این گونه همایش ها برگزار می شود، باید این روایات و آیات که مورد استفاده آنها قرار می گیرد مورد بحث قرار گیرد و در این زمینه روشنگری های خود را با دید بهتر و دقیق تری داشته باشیم.
این مرجع تقلید بیان کردند: فعالان ضد تکفیری در کشورهای اسلامی باید به این مسیر نورانی ادامه دهند و اگر این ارتباط بیشتر و موثرتر و مستمر باشد زمینه های بهتری ایجاد خواهد کرد.
ایشان گفتند: مشکلات بسیاری امروزه در کشورهای اسلامی وجوددارد؛ ولی با همه مشکلات، مشکل اصلی جامعه اسلامی، مشکل همه مسلمین است و باید همه را نسبت به این مساله آگاه کرد.
این مرجع تقلید بیان کردند: برگزاری جلسات پیرامونی این همایش بسیار موثرتر از خود همایش اصلی بود، زیرا ارتباطات را توسعه داد و روشنگریهای بسیاری در این حوزه ایجاد کرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان کردند: وحدت علمای اسلامی مهمترین عاملی است که می تواند زمینه ساز مبارزه با گروه های تکفیری شود و این وحدت عملی باید در همه ممالک اسلامی شکل بگیرد.
ایشان گفتند: توهین به مذاهب اسلامی و به شخصیت های مورد احترام ادیان و مذاهب حرام است و ما نیز به این مساله تصریح داریم؛ بنده از ابتدا نیز به این موضوع اعتقاد علمی داشتم و در کتاب هایی که سالها پیش تالیف کرده ام نیز هیچ توهین و جسارتی به علمای اهل سنت و فرق دیگر نداشته ام و این مساله باید به عنوان یک رکن مهم همیشه مورد نظر باشد.