شیخ عدنان عبدالرحمن عبدالرزاق العانی عضو جماعت علمای عراق در مصاحبه با سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» درباره فعالیت های این نهاد دینی در عراق گفت: دفتر اصلی جماعت علمای عراق در بغداد است که به ریاست شیخ خالد الملا فعالیت می کند. فعالیت جماعت علمای عراق در راستای دعوت به اعتدال و میانه روی و ترک انواع افراط و تکفیر و خروج از دین و کتاب و سنت می باشد و از این رو ما همه را به اعتدال دعوت می کنیم.
حمایت علمای اهل سنت از بسیج مردمی عراق
وی افزود: در همین راستا گاهی اوقات به دیدار نیروهای بسیج مردمی در جبهه های جنگ با داعش می رویم و از آنها در جنگ با دشمنان عراق حمایت می کنیم و گاهی در مساجد فعایت می کنیم و گاهی هم نشست هایی در زمینه وحدت برگزار می کنیم و تمام تلاش ما این است که رویکرد مذهبی نداشته باشیم، بلکه رویکرد ما اسلامی است.
شیخ عدنان در خصوص نتایج عملیاتی فعالیت های جماعت علمای عراق گفت: به نتایج زیادی رسیده ایم و بسیاری از افراطیون مبلغ سلفیه جهادی و وهابیت کاهش یافته اند و صدایی از آنها به گوش نمی رسد و فعالیت های ما در این زمینه ثمربخش بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که نقطه اصلی مورد توجه داعش و وهابیت چیست و چگونه مردم را فریب می دهند؟ گفت: اینها در حقیقت فکر و نظر و دیدگاهی ندارند، بلکه آلت دست دشمنان اسلام و آمریکا و اسرائیل و انگلستان هستند که از آنها برای رسیدن به اهداف خود در منطقه استفاده می کنند و کشورهای نفتی و خلیج فارس هم پول زیادی در حمایت آنها صرف می کنند و گرنه خودشان فکر و برنامه ای ندارند و دیگران برنامه آنها را معلوم می کنند و این گونه نیست که خودشان مبانی و اصولی داشته باشند به جز قتل و کشتار و نابودی و ویرانی در حالی که تمام این کارها بر خلاف تعالیم پیامبر اسلام است.
اگر متحدانه در میدان حضور داشته باشیم، مجالی برای داعش نمی ماند
عضو جماعت علمای عراق درباره ضرورت محدود کردن مدارس وهابی در دنیای اسلام گفت: هنگامی که ما در میدان حضور داشته باشیم و در کنار مدارس دیگر فعالیت کنیم و شیعه وسنی دست به دست هم بدهند و میدان را ترک نکنند و اختلاف و تفرقه را کنار بگذاریم در این صورت دشمنان ما ضعیف خواهند شد و می توانیم اراده خود را بر جهان اسلام حاکم سازیم، اما هنگامی که ما متفرق باشیم و همدیگر را سرزنش کنیم و سرگرم جزئیات بی فایده شویم، به جایی نمی رسیم. اسلام دارای ثوابت و مسائل غیر ثابت است و ما می خواهیم بر ثوابت جمع شویم مسائل اختلافی و متغیرات را رها کنیم. از این رو ما باید متحد باشیم و همیشه به دنبال تحقق اعتدال باشیم که در این صورت دشمنان ما متوقف می شوند و کاری از پیش نخواهند برد و در این صورت تروریستها نیز متفرق خواهند شد و ما پیروز می شویم و در این راه البته باید صبر و پشتکار داشته باشیم؛ چراکه بدون صبر نمی توانیم کاری از پیش ببریم. اگر بخواهیم اهداف پیامبر(ص) و امام حسین(ع) را محقق کنیم باید صبر داشته باشیم.
سروده ای درباره امام حسین علیه السلام
این روحانی اهل سنت عراق، در پایان این گفت و گو پنج بیت از سروده های خود درباره صبر امام حسین(ع) را قرائت کرد:
صبرُ الحُسینِ علَی المَدَی عُنوانٌ
صبر حسین منتهای صبر است
هَل یَصبِرنَّ کَصَبرِه إنسانٌ
و آیا کسی می تواند صبری همچون او داشته باشد؟
قَتَلُوا فِی الطَّفِّ کُلَّ مُوَحِّدٍ
دشمنان در کربلا تمام موحدان را کشتند
ماذا أقُولُ إنَّه طُغیانٌ
چه می توان گفت جز اینکه طغیان کردند
باعُوا النُّفُوسَ رخِیصةً للهِ
یاران حسین جان خود را به خدا تقدیم کردند
لا یَعشِقونَ سِواکَ یا رَحمانُ
و جز تو خدای رحمان عاشق کسی نیستند
هذا عُبَیدُالله خِزیٌ وَ خِسَّةٌ
اما خواری و ذلت نصیب عبیدالله شد
لُعِنتَ و مَن ولّاکَ یا شَیطانُ
بر تو ای شیطان و یارانت لعنت شدید
ماذا فَعَلتَ و هَذا ابنُ مُحَمَّدٍ
چه بد رفتاری با فرزند محمد کردی
یَبقَی عَلَی طُولِ المَدَی قُرآنٌ
او کسی است که تا ابد همنشین قرآن است.
گفتگو: حسن صدرایی عارف
نظر شما