سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
عبدالله(ویلیام) کویلیام

حوزه / ویلیام هنری کویلیام یا همان شیخ عبدالله کویلیام نخستین انگلیسی است که در سفرش به مراکش به دین مبین اسلام گرویده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»،  ویلیام هنری کویلیام یا همان شیخ عبدالله کویلیام نخستین انگلیسی است که در سفرش به مراکش به دین مبین اسلام گرویده است.

کویلیام متولد 1856 در لیورپول، فرزند یک کشیش متودویست بود که در جوانی زندگی بسیار معمولی داشت تا اینکه در سن 17 سالگی به مراکش رفت تا دوران نقاهت خود را در پی بیماری در این کشور بگذراند و همین سفر، الهام بخش او در گرویدن به اسلام بود.

 او در سن 31 سالگی در حالی به انگلستان بازگشت که نام خود را از ویلیام به عبدالله تغییر داده بود و در پی بازگشت خود به این کشور اولین مسجد را در خاک انگلستان بنا ساخت. با وجودی که ساختمان این مسجد تفاوتی با دیگر خانه‌های لیورپول نداشت اما چیزی نگذشت که به نماد تغییر فرهنگی در انگلستان مبدل شده و به سرعت به مرکز کوچک اما قدرتمند اسلامی جامعه مبدل شد.

کویلیام و مسلمان شدن صدها نفر در انگلستان

عبدالله کویلیام در طول عمر خود در گرویدن نزدیک به 600 نفر به دین اسلام نقش داشت.

 کویلیام همچنین از نفوذ خود برای راه اندازی مراکزی برای کودکان یتیم استفاده کرد و از مسجد به عنوان مکانی برای انتشار نوشته‌های مربوط به آموزه‌های اسلامی استفاده کرد، تا آنجا که حتی ملکه انگلستان نیز به نوشته‌های او علاقه نشان داد و دستور داد کپی‌هایی از «ایمان در اسلام» برای خودش و نوه‌هایش آورده شود.

کویلیام یک چهره برجسته و محترم در رسانه‌های اسلامی و انگلیسی در سرتاسر جهان شده بود. او به تدریج به رهبر محترم مسلمانان بریتانیا مبدل شده بود و اغلب به عنوان نماینده‌ای برای گروه‌های اسلامی در نظر گرفته می‌شد.

نخستین نشانه های اسلام هراسی در غرب

متاسفانه در سال 1908 شغل خود را به عنوان مشاور حقوقی در انگلستان از دست داد که این حادثه را می‌توان از اولین نشانه‌های ظهور اسلام‌هراسی در غرب دانست، و به این ترتیب مجبور به ترک این کشور شد. با رفتن او موسسه اسلامی لیورپول تعطیل شد و جامعه اسلامی شکل گرفته به تدریج محو شد. با این حال او 6 سال بعد دوباره به سرزمین مادری اش بازگشت و در سال 1932 نیز در همان جا درگذشت.

میراث او، جامعه اسلامی عبدالله کویلیام است که به هدف احیاء و بازسازی مسجد قدیمی و بازپس گیری افتخار از دست رفته جامعه اسلامی در سال 1996 راه‌اندازی شد و به عنوان یک مرکز آموزشی ارزشمند شناخته می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha