یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
مهندس مجید قادری خالق عروسک های دارا و سارا؛

حوزه/ استاد دانشگاه های تهران گفت: متاسفانه ستون پنجم فقط برای دوران جنگ نبود چرا که امروز نفوذ ستون پنجم در حوزه های فرهنگی ضربه های متعددی به پیکره جامعه زده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، مهندس مجید قادری شب گذشته در نشست علمی « تاثیر بازی های رایانه ای بر سبک زندگی کودکان و نوجوان » در موسسه فرهنگی هنری سبک زندگی آل یاسین اظهارداشت: در دنیا هفت هنر کلاسیک با زیرشاخه های متعدد شناخته شده است که می توان از نقاشی، موسیقی، شعر و ادبیات، نمایش و تأتر (دراماتیک) ، معماری و مجسمه سازی و کاملترین این هنرها هنر سینما مشهور به هنر هفتم است، یاد کرد.

مدیرسابق مرکز سرگرمی های سازنده کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان ادامه داد: با گذشت کمتر از ربع قرن بازی های رایانه ای آنچنان پیشرفتی کرد که در زمینه رغبت عمومی و کسب درآمد از بسیاری از موسیقی های سبک پاپ و در مرحله بعد از سینمای هالیوود پیشی گرفت.

این کارشناس مسائل فرهنگی و هنری بیان داشت: این سرعت پیشرفت به گونه ای بود که بسیاری از کارگردانان مشهور دنیا اقدام به راه اندازی استدیوهای ساخت بازیهای رایانه ای کردند و نرم افزارهایی بر اساس فیلم های هالیوودی و بلعکس را طراحی و در دنیا منتشر کردند.

قادری استقبال و پیشرفت بازیهای رایانه ای در مقابل هنر هفتم (سینما) نزد مردم را به هشت عامل مربوط دانست و گفت: « تعاملی بودن بازیهای رایانه ای، بدین منظور که در بازی مخاطب امکان تغییر و دخل و تصرف را دارد و این در حالیست که در برابر پرده سینما انسان نقش منفعلی دارد»، «مدیریت زمان در بازیهای رایانه ای برعهده کاربر است» ،« امکان فرایند ذخیره بازی »، « انتخاب سطح بازی (آسان، متوسط و سخت)»، « ا مکان دخل و تصرف در شخصیت ها و کارکترهای بازی»، « حضور فعال فردی و گروهی در بازیهای تحت شبکه»، « حضور کاربر در فضای اعتیاد آور بازیهای آنلاین»، « انتخاب شخصیت های مثبت و منفی بازی » از برتری ها و ویژگی های منحصر به فرد بازی های رایانه ای نسبت به هنر سینما می باشد.

مدیر پروژه عروسک های دارا و سارا در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، مبنی بر اینکه چرا پروژه دارا و سارا با اینکه مورد تاکید مقام معظم رهبری بود با شکست مواجه شد، پاسخ داد:  متاسفانه ما فاقد صنعت اسباب‌بازی هستیم و به کارگیری نیروهای بی‌سواد در بخش مدیرت فرهنگی و سوء مدیریت باعث شد این حرکت ملی با شکست مواجه شود.

وی  ادامه داد: علت سوء مدیریت یکسری عوامل درونی دارد که به تقوا و انصاف برمی‌گردد، وقتی یک آدم بی‌سواد نه یک فرد خائن را می‌گذاریم رأس یک کار و از او می‌خواهیم که یک کار تخصصی در دنیای پیچیده رسانه‌ای انجام دهد و نمی‌تواند و آن قدر تقوا ندارد که به حکم شرع، کاری که نمی‌توانی انجام دهد، مسئولیت آن را نپذیر و می‌پذیرد و از شانه ده‌ها نفر بالا می‌رود و می‌گوید «من»؛ این آدم در هر شرایطی باشد به آن مجموعه لطمه می‌زند، اگر این آدم مدیر شود، دچار سوء مدیریت می‌شود.

وی بیان داشت: اکثر مدیران ظرفیت نقد ندارند، منشأ سوء مدیریتی، درونی و تربیت و تقوا است و منشأ دیگر سواد است. به طور مثال در دفعات مختلف در دوره‌های ضمن خدمت مدیریتی که برای مدیران برگزار می‌شود، شرکت کرده‌ام و می‌دانم که این جلسات تا چه اندازه بیهوده است چراکه مدیریت آموزش نمی‌بیند یعنی طرف اصلاً در کلاس‌ها حضور پیدا نمی‌کند و فقط می‌گویند فلانی، فلان ساعت در جلسه حضور یافته است تا گروه و حقوق آن فرد ارتقاء یابد. بنده یک بار هم شاهد این مهم نبودم که در هر یک از سیستم‌های مدیریتی، جلسات کاری، اداری و تخصصی توسط مدیر مربوطه صورت جلسه تهیه شود. البته ناگفته نماند که بنده هم شامل این موضوع می‌شوم و نمی‌توانم به گونه‌ای بیان کنم که سیاه‌نمایی شود چراکه بالاخره این خاکستر روی سر هر کدام از ما نشسته است.

ناظر و طراح پروژه‌های عروسک دارا و سارا، عمو نوروز و مبارک، ادامه داد: در نظام فرهنگی کمتر دیده‌ام که مدیران سرجای خودشان باشند، به گونه‌ای که یک اشتباه مدیریتی در صنعت صدایش زود شنیده می‌شود اما در فرهنگ این گونه نیست، در جلسه‌ای فردی با اشاره به بنده گفت: به مملکت خیانت کرده‌اید  که دارا و سارا را در چین تولید کرده است. بنده گفتم: خیانت را آن کسانی کردند با دیدگاه  چندین ساله خود، این عروسک‌ها را از دسترس بچه‌هایمان خارج کردند و آنها عروسک‌هایی مثل باربی را جایگزین این عروسک‌ها کرده‌اند.

مهندس قادری اظهارداشت: صنعت، در دنیای امروز، راهکارها و ساز و کارهای خودش را می‌خواهد  اگر شما به مسایل بین‌المللی و بازار اشراف نداشته باشید، نمی‌توانید یک تولید خوب عرضه کنید، در حوزه فرهنگی بسیار منفعلانه عمل می‌کنیم هر جایی که ما آمده‌ایم همانند دارا و سارا فعالانه عمل کنیم، نشده است، یکی از امتیازات دارا و سارا این است که در حوزه فرهنگی منفعل نبود بلکه فعال بود، اما مورد حمایت قرار نگرفت و از ریشه آن را زدند.

در پایان، سخنران نشست به سوالات شفاهی و کتبی حاضرین پاسخ داد.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha