به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید موسی موسوی، امروز در نشست جمعی از علمای اهل سنت مناطق مختلف عراق با معاونان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در تهران، با بیان اینکه ایران وطن همه برادران اهل سنت عراق است، تلاش های مقدس ملت عراق برای ایجاد وحدت بین مسلمانان و نجات کشور خود از فتنه های دشمنان را ستود و این اقدامات را بسیار مهم ارزیابی کرد.
قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اوضاع کنونی جهان اسلام و افزایش فتنه ها برای ایجاد مانع در برابر بیداری اسلامی، خاطرنشان کرد: در این شرایط دیدار مسلمانان شیعه و سنی به خصوص چهره هایی که در کشورهای خود تأثیرگذار هستند، از بهترین عبادات است.
وی افزود: در طول حیات طیبه امام خمینی (ره) و همچنین دوران رهبری آیت الله العظمی خامنه ای، هیچ موضوعی به اندازه وحدت و اتحاد مسلمانان در ایران و سراسر جهان و ایستادگی در برابر فتنه ها اهمیت نداشته است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی با بیان اینکه در زمان پهلوی، محروم ترین مناطق در ایران، مناطق مرزی و سنی نشین مانند کردستان و سیستان و بلوچستان بودند، گفت: از سفارش های اکید امام (ره) و رهبری و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره توجه ویژه به همین مناطق محروم بوده است و امروز افتخار می کنیم که این مناطق از پیشرفت چشمگیری از نظر فرهنگی و بهداشتی و ... برخوردارند.
قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین با اشاره به فعالیت های این مجمع از زمان تأسیس تاکنون، گفت: مجمع تقریب به فرمان رهبر معظم انقلاب تأسیس شد و با انتشار کتاب های زیادی از مؤلفان شیعه و سنی، انتشار نشریات وحدت گرا در کشورهای اسلامی، برگزاری همایش ها و کنفرانس های وحدت، شرکت در کنفرانس ها و سمینارها و دعوت از علمای بزرگ کشورهای اسلامی و ... توانسته خورشید تابناکی در جهان اسلام از جهت ایجاد وحدت و از بین بردن فتنه ها باشد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که علمای عراق هم یک کانون تقریبی برای ایجاد تقریب و وحدت میان شیعه و سنی در عراق تشکیل دهند و به این امر مهم بپردازند.
*تبریک پیروزی عراقی ها بر تکفیری ها
دکتر حسن تبرائیان، دستیار ویژه دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز پیروزی های ملت عراق و عشایر استان های الانبار و صلاح الدین بر گروه های تکفیری را تبریک گفت و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نقش مهمی در وحدت صفوف امت اسلامی و تقریب بین مذاهب دارد.
وی، اتحادیه علمای مقاومت (با عضویت علمای بزرگ جهان اسلام) و دانشگاه مذاهب اسلامی را از زیر مجموعه های این مجمع برشمرد و گفت: در دانشگاه مذاهب، علوم مذاهب خمسه اسلامی تدریس می شود و دانشجویان بسیاری از شیعیان و اهل سنت در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
تبرائیان همچنین پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم را از دیگر مراکز وابسته به مجمع تقریب عنوان کرد و برگزاری کنفرانس سالانه وحدت اسلامی که هر سال در ایام میلاد رسول اکرم(ص) در ایران برگزار می شود و علمای برجسته عراقی نیز در آن شرکت می کنند را از دستاوردهای مهم مجمع تقریب دانست.
*تلاش آمریکا برای تجزیه عراق
در این دیدار صمیمی که علمایی همچون شیخ محمد التکریتی، شیخ یوسف التکریتی، شیخ ظافر فراجی، شیخ راج الدین، دکتر زنجار، شیخ مصعب الجبوری و اساتید و شیوخ دیگر اهل سنت از دانشگاه ها و مؤسسات علمی و پژوهشی عراق حضور داشتند، برخی از علمای اهل سنت استان های صلاح الدین، الانبار و بغداد دیدگاه های خود را درباره وحدت و تقریب و شرایط موجود درعراق بیان و بر وجود مشترکات بسیار بین برادران اهل سنت و شیعه ایران و عراق تأکید کردند.
علمای اهل سنت عراق تصریح کردند: آمریکا و صهیونیسم با نفوذ درعراق و ایجاد تفرقه بین قبایل این کشور سعی داشتند این کشور را تجزیه کنند، اما ملت مقاوم عراق با وحدت خود از این تقسیم جلوگیری کردند.
*ضرورت مبارزه با تفرقه افکنی سعودی ها
آنان با تأکید بر اینکه اهل سنت و شیعیان، همه دارای خدای واحد، رسول واحد و کتاب واحد هستند، ارادت اهل سنت به اهل بیت(ع) را نیز ابراز کردند و افزودند: هدف همه ما یک هدف واحد است و آن، مبارزه با تفرقه و فتنه های دشمنان اسلام از جمله آمریکا، صهیونیسم و وهابیت سعودی است.
*حمایت ایران از ملت عراق
علمای عراقی همچنین با بیان مشکلات متعدد اهل سنت در استان های صلاح الدین و الانبار، تصریح کردند: در درگیری هایی که داعش مسبب آن است تاکنون شمار زیادی از اهل سنت عراق کشته شدند، اما هیچ کشوری جز جمهوری اسلامی ایران از ما حمایت نکرد و در مقابل آنها نایستاد.
انتهای پیام