جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بشردوستانه

حوزه/ مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بین الملل بشردوستانه، گفت: متاسفانه در طول تاریخ نشان داده شده که سیاستمداران عامل و سکانداران جنگ میان ملت ها و دولت ها بوده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، سید محمد رضا دستغیب در دوازدهمین کارگاه آموزشی « اسلام و حقوق بشر دوستانه بین المللی» در سخنانی اظهارداشت: آنچه امروز شاهد هستیم آن است که تا کنون چهره بشیریت تا به حال اینگونه زخمی نبوده و سیاسیون دنیا تا به اندازه در تدارک جنگ و نزاع در اقصی نقاط دنیا فعال نبوده اند.

مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بین الملل بشردوستانه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این مرکز از سال 2005 میلادی شروع به کار کرده، افزود: این مرکز ابتدا به عنوان دبیرخانه برای برگزاری یک همایش بود، ولی بعد از برگزاری این همایش برای سامان دادن به نتایج آن به مدت یک سال به کار خود ادامه داد و سپس پیشنهاد شد که این مرکز تحت عنوان مرکز مطالعات به کار خود ادامه دهد.

وی بیان کرد: مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه با هدف پژوهش در زمینه ارزش های انسانی نهفته در اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه، کارگاه های آموزشی و همایش های متعددی را برگزار کرده و نشریات گوناگونی را به چاپ رسانده است.

مدیرمرکز مطالعات اسلام و حقوق بشردوستانه ادامه داد: کتابخانه تخصصی این مرکز با دارا بودن بیش از صدها عنوان کتاب و مقاله در این زمینه محل مراجعه و آماده خدمت رسانی به دانشجویان و پژوهشگران است.

دستغیب تصریح کرد: در طول سالیان گذشته بسیاری از مراکز و مؤسسات برجسته پژوهشی در جمهوری اسلامی ایران اظهار علاقه مندی بیشتری نسبت به مطالعات تطبیقی در این موضوع و همکاری نزدیک با مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه داشته اند.

وی ابراز داشت: این مرکز از سوی معاونت امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، کمیته ملی حقوق بشر دوستانه و کمیته بین الملل صلیب سرخ حمایت می شود.

دستغیب با بیان این که فعالیت های مرکز در چند بخش متمرکز است گفت: بخش تحقیقات و مطالعات علمی یکی از بخش های مرکز است که تاکنون در زمینه های مختلف تطبیقی کارهای مختلفی انجام داده و نشریاتی را نیز منتشر کرده است.

مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام با اشاره به اینکه عقیده ما این است که در اسلام مباحث بشر دوستانه بسیاری وجود دارد که اگر به آن پرداخته شود می تواند به همه انسان ها کمک کند، بیان کرد: در حقوق بشر دوستانه بین المللی یک فضای حقوقی داریم و یک فضای فلسفی که این فضای فلسفی مبتنی بر اخلاق است و ما می توانیم بر این فضا حرکت کنیم.

وی مطرح کرد: زمانی که این مرکز شروع به فعالیت کرد حقوق بشر دوستانه بین المللی یک مفهوم ناشناخته بود و شاید امروز دهها مقاله در مباحث تطبیقی نگاشته شده باشد.

دستغیب یادآور شد: این مفهوم کاملاً یک مفهوم شناخته شده است و بسیاری از مراکز عملی در قم و کشور در این موضوع کار می کنند.

وی عنوان کرد: امروزه بسیاری از علمای اسلامی و کارشناسان حقوق بین الملل بشر دوستانه بر این باورند که دکترین حقوقی و اخلاقی تولید شده در بستر فقه و فرهنگ اسلامی مشابهت های بسیاری با حقوق بین الملل بشر دوستانه مدرن دارد.

مدیرمرکز مطالعات اسلام و حقوق بشردوستانه گفت: به منظور تقویت حمایت از کرامات انسانی در شرایط درگیری مسلحانه، متخصصان حقوق اسلامی مرتبط با کمیته بین الملل صلیب سرخ و اندیشمندان اسلامی از سراسر جهان اسلام، به طور مشترک گفت وگویی جهانی را در زمینه اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه آغاز نموده اند.

انتهای پیام  313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha