به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد در این نشست، با بیان این که امروزه، مناسبات نظام سرمایهداری، کل معادلات فرهنگی و اجتماعی ما را شکل میدهد و بر آن اثرگذار است، درباره شکلگیری اینترنت گفت: ایده اینترنت برای نخستین بار، در وزارت دفاع امریکا شکل گرفت و پس از فروپاشی شوروی، در کل دنیا توسعه یافت.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده، با اشاره به پیوند خوردن جریان اطلاعات به جریان اقتصادی، اظهار داشت: این امر در سال 190 مطرح شد و جا افتاد. این مسئله، طرح جدیدی در برابر تنشهای اقتصادی بود تا بتوانند لحظهای تصمیم بگیرد و انعطافپذیر باشد. شبکهای شدن، یعنی اقتدار دادن به بدنه و تبدیل نگاههای ایدئولوژیک به نگاههای عملیاتی.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد ادامه داد: این رویکرد، انقلابی در عرصه اقتصادی به وجود آورد و بدین ترتیب، زمینه ارتباطی جدید در عرصه عمومی شکل گرفت.
وی، با اشاره به شکلگیری شبکههای اجتماعی، گفت: ساختار شبکههای اجتماعی به شما میگوید که چه کاری انجام دهید. در این عرصه، سرمایهداری مهم است، نه سرمایهدار.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، با اشاره به برخی ویژگیهای جوامع سنتی، مدرن و پستمدرن، اظهار داشت: در جوامع سنتی، علما و سیاستمداران مرجعیت دارند. در جوامع مدرن، سهم روشنفکران اهمیت مییابد و در جوامع پستمدرن، گروههایی مانند بازیکنان، شعبدهبازان و... مهم میشوند. در این صورت، مرجعیت حوزهها زیر سؤال میرود.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده به نسل جدیدی از طلاب اشاره کرد که حجره ندیده و در جلسات درس اخلاق شرکت نکرده و از طریق شبکههای مجازی طلبه شده و درس طلبگی خواندهاند و گفت: فضای شبکهای شدن، امکان زیادی برای تجربه کردن ، به نسل کنونی میدهد. در این شرایط، هویتها و گروههای جدید شکل میگیرد. این امر، اقتدارهای جدید ایجاد مینماید، زیرا اقتدارهای سنتی هم شکسته شدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، با بیان این که در فضای جدید، روحانیت هم باید بتواند برتریاش را به اثبات برساند، خاطرنشان ساخت: یکی از ویژگیهای نسل جدید، "سیالیت" است. باید بپذیریم که امروزه، تصور نسل امروز به سرعت در حال تغییر است.
وی فراغتی شدن را یکی دیگر از ویژگیهای نسل کنونی برشمرد و در توضیح آن گفت: فراغتی شدن، پدیدهای مربوط به عصر مدرنیته متأخر است که در آن، درآمدزایی راحت شده و جامعه صنعتی گشته و وقت اضافه پیدا کرده است که منشأ تحولات اساسی میگردد.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، با اشاره به تغییر ذائقه جامعه و نقش فراغتیها در عضو کردن جامعه، ابراز کرد: هویت چهلتکه نیز از دیگر ویژگیهای این نسل است؛ افراد هر بخشی از فرهنگشان را از جایی میگیرند و به هم میچسبانند، در حالی که با هم تنافی ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده، در ادامه، برخی دیگر از ویژگیهای نسل کنونی را برشمرد که عبارت بود از: تغییر کردن ارزشها، کمحوصلگی، تنوعطلبی، احساسی بودن، احساس فرهیختگی، مخالفت با تفوق، تصمیمگیری لحظهای.
وی مردم را ایتام آلمحمد(ص) دانست و تقویت رابطه آنان را با اهلبیت(علیهمالسلام)، وظیفه طلاب دانست و افزود : مردم باید طلاب را در متن زندگیشان ببینند، تا بتوانند به خوبی با آنها ارتباط برقرار کنند.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، با تأکید بر تقویت اخلاق اجتماعی روحانیان، تصریح کرد: ابتدا باید پیوند اجتماعی شکل بگیرد، تا بتوان در ادامه، به امر به معروف و نهی از منکر پرداخت. در عصر جدید، به فضای ارتباطی پایدار نیاز داریم تا بدین وسیله، بتوانیم تأثیرگذاری پایداری در مخاطبان بیافرینیم.
نظر شما