یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ |۱۶ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 23, 2024
آیت الله جوادی آملی در دیدار  مسئولان دانشگاه شهید رجایی تهران

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که در جامعه، ارزش حرف اول را می زند نه دانش گفتند: جامعه مخصوصاً فضاي علمي دانشگاه، قبل از اين كه نطق ما را ببيند، منطق ما را مي‌بيند، ما بايد بكوشيم جامعه را عاقل و وارسته بار بياوريم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله جوادی آملی، عصر امروز در دیدار  مسئولان دانشگاه شهید رجایی تهران که در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزارشد، با بیان این که در جامعه، حرف اول را ارزش مي‌زند نه دانش؛ بیان داشتند: براي تربيت جامعه يك علم متوسط و يك اخلاق صد درصد لازم است، جامعه مخصوصاً فضاي علمي دانشگاه قبل از اين كه نطق ما را ببيند، منطق ما را مي‌بيند، ما بايد بكوشيم جامعه را عاقل و وارسته بار بياوريم. وقتي كسي مربّي است كه يك سوادي داشته باشد، ولی سواد به تنهایی در جامعه اثر ندارد و اثر آن به فضاي دانشگاه ها، حوزه ها و هرجا كه كُرسي تدريس است، محدود می باشد؛ ولي جامعه از اخلاق شما بهره مي‌برد، از راستگويي شما همه بهره مي‌برد؛ ما بايد بدانيم چه كار بايد بكنيم، بعد راهكارش را بپرسيم که جامعه از ما چه مي‌خواهد؟

ایشان با بيان این که هدف اصلی ما این است که خودمان را دریابیم، اظهار داشتند: درست است تربيت جامعه يك خدمتي است، اما ما هدف اصلي‌مان اين است كه خودمان را دريابيم، اگر يك موجود يك قرن و دو قرني بوديم، خيلي تلاش نمي‌خواست، اما ما يك موجود ابدي هستيم، انبياء زير اين آسمان آمدند يك حرف تازه زدند گفتند انسان، مرگ را مي‌ميراند نه بميرد، بنابراين ما مرگ را مي‌ميرانيم و ابدي مي‌شويم؛ لذا وقتي ابدي هستيم، به اين فكر نباشيم كه مردم را تربيت كنيم، به اين فكر باشيم كه ابديّتمان را تهيه كنيم.

معظم له با بیان اینکه گفتار و رفتار نرم، عدل، احسان، محبت و ادب، زبان مشترک و بين‌المللي همه انسان هاست، بیان داشتند: ما اگر قبل از اين كه به جامعه پرداخته و به فكر اصلاح و تربيت ديگري باشيم، اين مسائل اخلاقی را رعايت كنيم،  نه به بيراهه مي‌رويم و نه راه كسي را مي‌بنديم. در همین راستا باید بدانیم يك سواد متوسط و یك عقل صد درصد، به خوبي می تواند شهري را اداره كند.

حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشتند: این که خداوند می فرماید ما هر چه آفريديم زيبا آفريديم اين زيبايي، زيبايي دانشي است نه ارزشي. لذا همان طور که در بخش طبيعتِ ما، خداوند به ما دستگاه گوارشی داده که اگر غذای مسموم بدهیم، آن را نمی پذیرد و بالا می آورد، در بخش فطرت نیز كسي دروغ بگويد، فطرت انسان آن را نمی پذیرد و اين ديگر اسلام و كفر ندارد.

ایشان در پایان اظهار داشتند: ما چه بخواهيم، چه نخواهيم شيفته مردان الهي هستيم، اگر در حوزه و دانشگاه اين حرف‌ها باشد و اين دو قشر نیز تاکیدشان روی این گونه مباحث باشد، هم با هم هماهنگ‌ترند، هم جامعه راحت‌تر است و هيچ آسيبي نمي‌بيند، ولی خداي ناكرده اگر اين‌ها مشكل داشته باشند، جامعه آسيب مي‌بيند، چرا که جامعه گوشش به حرف اين دو گروه است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha