به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی طی سخنانی در جمع مدیران عامل موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی، گفت: در نگاه بلندی که آیت الله واعظ طبسی در ایجاد، فعالی سازی، تقویت و روز آمد کردن موسسات فرهنگی داشته اند، افق های ارزشمند و در عین حال دست یافتنی، اجرایی و عملیاتی مشهود است که اطمینان داریم صدقه ای جاریه برای ایشان خواهد بود.
وی همچنین به مفاد حکم مقام معظم رهبری برای انتصاب تولیت آستان قدس رضوی اشاره و تصریح کرد: همه باید نسبت به این منشور هفت گانه احساس مسئولیت داشته باشند و اقدامات ویژه ای متناسب با موارد مطرح شده تعریف و اجرا کنند.
تولیت آستان قدس رضوی، تحقق این امر را نیازمند بازنگری امور در سطوح مختلف دانست و افزود: در این زمینه باید از نخبگان شهر مشهد و ظرفیت ویژه حضور نخبگان و فرهیختگان در میان خادمان آستان قدس رضوی به طور جدی بهره ببریم.
عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود از احکام و اهداف(غایات) به عنوان دو وجه شریعت یاد و عنوان کرد: در آموزه های دینی ما در کنار احکام، مسائلی همچون تزکیه و تعلیم و تربیت به عنوان اهداف نهایی دین مطرح شده که ما به عنوان کارگزاران و خدمتگزاران این آستان نورانی باید در راستای تحقق آن ها تلاش مضاعف داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مقوله تمدن سازی و الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت، یاد آور شد: این مقوله نیز، موضوع بسیار مهمی است که ما باید در برنامه ریزی و اجرای امور فرهنگی به آن اهتمام داشته باشیم.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین از «تربیت نفوس مستعد» به عنوان یکی از جلوه های سیره طیبه امام رضا(ع) یاد و عنوان کرد: تربیت به عنوان احیای تمایلات عالی نفسانی در انسان، شناخته می شود و موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی به عنوان مجموعه های منتسب به حضرت رضا(ع) باید به این امر توجه جدی داشته باشند.
تربیت عالم با روحیه انقلابی
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی همچنین در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ضمن تحسین و قدردانی از فعالیت های علمی و پژوهشی این دانشگاه گفت: مقام معظم رهبری و آیت الله واعظ طبسی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از علمای شاخص مشهد بوده و در زمان خودشان نیز در حوزه علمی و فرهنگی کشور زحمات زیادی را متحمل شده اند.
وی افزود: برای تضمین و پایداری انقلاب اسلامی ایران که خون های زیادی هم برای آن ریخته شده به یک کادرسازی غنی احتیاج است که افزون بر آشنایی کامل با مسائل دینی و فقهی، روحیه انقلابی نیز در آنها وجود داشته باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به فعالیت های دانشگاه علوم اسلامی رضوی اظهار کرد: از گزارش هایی که اعضای هیئت علمی در اختیار بنده قرار داده و آنچه که در جامعه قابل رویت است به خوبی می توان احساس کرد که این دانشگاه در تربیت استاد و نخبه پروری موفق عمل کرده و یک جلوه استاد پروری را از خود به نمایش گذاشته است.
وی در ادامه افزود: در پیامی که مقام معظم رهبری بنده را مامور فرمودند تا در خدمت آستان قدس رضوی باشم، بخش های متعددی وجود دارد و در یکی از این بخش ها به مسائل فرهنگی تاکید شده است و طبیعتا دانشگاه علوم اسلام رضوی و حوزه های علمیه می توانند در این دغدغه مهم مقام معظم رهبری، اندیشه و فعالیت های نوینی را رقم بزنند.
حجت الاسلام رییسی بیان کرد: بنده از دانشگاه علوم اسلامی رضوی می خواهم تا کارگروهی را تشکیل دهند و در زمینه های علمی و فرهنگی کشور به ویژه مشهد تولید فکر و فعالیت کنند و تربیت عالم با روحیه انقلابی را اولین هدف خود قرار دهند.
وی ادامه داد: مشهد مقدس به خاطر وجود مبارک حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، ظرفیت مرجعیت علمی و معنوی را داراست، تاریخ گواه است بسیاری از علمای اهل تسنن و شیعه برای بازگشایی گره های کور مسائل علمی خود به حرم این آقا مشرف شده اند.
تولیت آستان قدس رضوی تربیت استاد با روحیه انقلابی را یکی از اهداف مهم این دانشگاه برشمرد و خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ظرفیت مرجعیت علمی را در خود ایجاد کرده است و دراین مهم گام های اساسی نیز برداشته و انشاءالله به زودی به نقطه کمالی که مورد نظر مرحوم آیت الله واعظ طبسی و مقام معظم رهبری است خواهد رسید.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز در این دیدار گزارشی در حوزه پذیرش، آزمون، کیفیت تحصیل، رشته های تحصیلی، نخبه پروری و دستآوردهای این دانشگاه ارائه کردند.
نظر شما