به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، مرکز اسلامی روچستر یک سازمان مستقل است که هدف از تاسیس آن ارتقاء و ترویج دین اسلام در ایالات متحده آمریکا میباشد.
* تاریخچه راه اندازی مرکز اسلامی روچستر
مرکز اسلامی روچستر در سال 1975 میلادی تاسیس شد. روچستر شهری صنعتی واقع در جنوب شرقی ایالت مینسوتا در آمریکا است. مرکز اسلامی این شهر که در اواخر 1960 تنها تعداد اعضای محدودی داشته است، امروزه نزدیک به چندین هزار عضو دارد. اعضای جامعه اسلامی روچستر را مسلمانان آمریکایی، مهاجران و پناهندگان مسلمان از کشورهای مختلف، همچنین تازه گرویدگان به دین اسلام تشکیل میدهند و در حال حاضر اعضای فعال این انجمن بیش از 500 خانواده هستند. ساختمان جدید مرکز اسلامی روچستر در سال 1985 تکمیل شد. این ساختمان که 10 دقیقه با مرکز شهر روچستر و فضای اصلی دانشگاهها و دانشکدههای این شهر فاصله دارد، فضای طبقه همکفی بیش از 8 هزار فوت مربع داشته و سالنهای چندمنظوره، نمازخانه، اتاقهای اداری، کتابخانه و آشپزخانه را شامل میشود. در فضای این ساختمان یک دریاچه وجود دارد و ساختمان به طور کامل در اختیار مسلمانان قرار دارد. با این حال با توجه به نیازهای روزافزون جامعه مسلمانان در شهر روچستر، توسعه مرکز، مدنظر مسئولین و متولیان قرار دارد. این مرکز دارای مدیر اجرایی و امام جماعت، هیئت مدیره منتخب و شورای امنا میباشد.
* اهداف و اولویتهای مرکز اسلامی روچستر
مرکز اسلامی روچستر به خدمت اسلام و مسلمان در ناحیه روچستر بزرگ اختصاص داده شده است و اهداف بنیادین این مرکز شامل: ایجاد و تداوم مساجد برای خدمت به جامعه مسلمانان، فراهم سازی رهنمودهای مذهبی برای مسلمانان و آموزش ایدئولوژی اسلامی، آموزهها، فرهنگ و فلسفه اسلامی، تقویت پیوند برادری میان مسلمانان جامعه، ارتقاء رابطه دوستی میان مسلمانان و غیر مسلمانان اجتماع، ارائه راهنماییهای مورد نیاز و کمک به مسلمانان برای ورود به جامعه، گسترش و ارتقاء آموزهها و درک اسلام از طریق فستیوالها، سخنرانیها، سمینارها و نشستهای اسلامی، ایجاد و حفظ و نگهداری مدرسه اسلامی، مطالعات قرآنی و کتابخانه اسلامی، ترتیب و ارائه مناسک مذهبی برای مسلمانان مرحوم و همچنین حمایت از دانشجویان مسلمان در روچستر است.
* فعالیتهای مرکز اسلامی روچستر
اعضای مرکز اسلامی روچستر فعالیتهای مختلفی در راستای آموزش، هدایت و ارائه خدمات مذهبی به مسلمانان منطقه انجام میدهند که شامل موارد زیر میباشد:
* برگزاری نمازهای روزانه، نماز جمعه و نمازهای ماه مبارک رمضان(نماز تراویح که اهل تسنن به اقامه آن اهتمام جدی دارند)
* برنامهها و مراسم مربوط به ماه مبارک رمضان از جمله افطاری و نمازهای عید فطر
* مطالعه قرآن و احادیث اسلامی در شبهای جمعه، همچنین جلسات قرائت قرآن در روزهای دوشنبه تا جمعه برای کودکان مسلمان بوده و بعلاوه شرکت جوانان و بزرگسالان نیز در کلاسهای سطح 1 و2 مقدماتی اسلام و عربی برای مسلمانان و غیرمسلمانان آزاد است.
* مدرسه اسلامی آخر هفته: برگزاری کلاسهای درس برای کودکان در تمامی سنین شامل قرآئت قرآن، اصول دین، اخلاق اسلامی، تاریخ اسلام، زندگی حضرت محمد و یارانش
* برگزاری جلسات ماهانه همایشهای میان ادیانی با شرکت نمایندگانی از ادیان و مذاهب مختلف برای بحث بر سر موضوعات مشترک
* ارائه سخنرانی برای مدارس محلی، دانشکدهها و گروههای کلیسا، همچنین پیروان ادیان دیگر نیز برای سخنرانی به مرکز دعوت میشوند.
* ایجاد کمیسیون مسلمان - مسیحی برای توسعه درک متقابل
* انجمن زنان: مشارکت در جلسات و بررسی نیازهای اجتماعی و فرهنگی جامعه خصوصا زنان و کودکان، پیشرو فعالیت افزایش بودجه برای حمایت از برنامهها و پروژههای مرکز
* سمینارهای ماهانه، انتشار دو ماه یک بار نشریه با موضوعات اسلامی و برگزاری کلاسهای تابستانی قرآن، زبان عربی، مطالعات اسلامی و علوم از دیگر برنامهها و فعالیتهای این مرکز هستند.
انتهای پیام