پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
نقش روحانیت در جبهه های جنگ با تکفیری ها / روایتی از شهادت یک پدر و پسر در ۴۰ روز

رزمنده روحانی عراقی در مصاحبه با حوزه گفت: مجاهد وقتی به خانه بر می گردد احساس استراحت نمی کند و قرار ندارد و بهترین شبهای او در خاکریز جبهه و با یاد امام حسین(ع) است که ارزش آن را نمی توان با کل دنیا مقایسه کرد...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، همانطور که نقطه آغاز مبارزه با تکفیری ها در عراق، از بیت علما و مراجع و با فتوای جهاد کفایی آغاز شد، در ادامه راه نیز روحانیت در کنار سایر اقشار مردمی در صف نخست مقابله با تروریسم تکفیری قرار داشته و خبرهایی که گاه و بیگاه از شهادت فضلای حوزه علمیه نجف به گوش می رسد، حاکی از این واقعیت است.

حجت الاسلام هاشم ابوخمسین روحانی عراقی و از رزمندگان حشدالشعبی(بسیج مردمی عراق) است که در حال حاضر به مبارزه با تروریست های داعش درکنار سایر رزمندگان می پردازد .

وی که هم اکنون نیز در جبهه فلوجه با دشمنان اسلام مبارزه می کند پیرامون آخرین اخبار مناطق آزاد شده از لوث تروریست ها و حضور روحانیون و مبلغان در جبهه های حق علیه باطل با خبرگزاری حوزه به گفت و گو پرداخت.

 

* نزدیک به 2 سال از تجاوز تروریست های داعش به عراق و فراخوان مراجع و علمای عراق برای مبارزه با متجاوزان می گذرد. شما نقش روحانیون و مبلغان در نیروی حشد الشعبی را حجت الاسلام هاشم ابوخمسین روحانی عراقی و از رزمندگان حشدالشعبی(بسیج مردمی عراق) چگونه ارزیابی می کنید ؟

در واقع حوزه علمیه نجف تا کنون شهدای زیادی را در راه مبارزه با دشمنان اسلام اهدا  کرده است، همچنین  حوزه علمیه عراقی ها  در قم نیز مبلغان و روحانیون را به جبهه ها اعزام می کنند و در این مسیر شهدای زیادی داده اند.

 نیروهای حوزه علمیه علاوه بر اینکه در جبهه های نبرد به عنوان رزمنده شرکت می کنند به عنوان مبلغ نیز در عرصه میدانی حضور دارند .

همچنین مبلغان در میان مردم عراق تبیلغ می کنند و در زمینه جمع آوری کمک های مردمی و ارسال آنها برای رزمندگان در جبهه ها مشارکت می کنند و برای ترغیب مردم برای اعزام به جبهه تبلیغات انجام می دهند.

جمع آوری کمک ها در قالب کاروان هایی انجام می شود و شامل ارسال مواد غذایی ،سلاح های نظامی خرید موشک و در مواردی هواپیماهای بدون سرنشین است.

خوشبختانه نیرو های حشد الشعبی نحوه استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین  برای شناسایی مناطق دشمن آموزش دیدند و همچنان فعالیت روحانیان و مبلغان در جبهه های مختلف علیه دشمنان اسلام فعالانه ادامه دارد.

 

* تاکنون چه مناطقی از لوث تروریست های داعش پاکسازی شده است و نحوه فعالیت حشد الشعبی در مناطق سنی نشین عراق چگونه است؟

حشد الشعبی چند روز پیش اولین سالگرد آزاد سازی تکریت را که قوی ترین مرکز داعش بود جشن گرفتند. حشد الشعبی از قبل  شروع به آزاد سازی  ابوغریب و راه سامرا کرد و مناطقی چون حومه فلوجه ،دیاله را آزاد کرد  تا به العلم رسیدند و بعد هم مناطقی چون تکریت، رمادی، الحقانیه و جرف الصخر و سایر مناطق را آزاد کرده است و در حقیقت خیلی از مناطق به دست حشد الشعبی آزاد شده است.

 علیرغم تهمت هایی که علیه حشد الشعبی  شایع کردند که آنها نژاد پرست هستند وچون شیعه هستند فقط به شیعیان توجه می کنند و پاکسازی مناطق شیعه نشین را فقط در دستور کاردارند ،حشد الشعبی علیرغم این تهمت ها خدمات زیادی به اهل تسنن عراق کرده  و بسیار از اهل تسنن حمایت کرده است و متقابلا آنها هم از نیروهای حشد حمایت و استقبال کردند ودر همین راستا نامه های زیادی را امضا کردند و از حشد خواستند برای پاکسازی مناطقشان دخالت کند مثل شورای محلی استان الانبار و تکریت که از "حشد" حمایت کرده است.

 

* با توجه به موفقیت های مختلف در عرصه پاکسازی مناطق از لوث تروریست ها آزادسازی موصل به چه زمانی موکول شده است؟

رهبران حشد الشعبی بارها تکرار کردند که موصل یک هدف برای حشد است اما ما می دانیم که نیروهای خارجی هستند که در موضوع آزادسازی موصل همواره دخالت می کنند که رزمندگان حشد به سمت موصل نروند و دخالتی در آزادی موصل نداشته باشند . اخباری در رسانه های  جمعی برای آزادسازی موصل از سوی حشد اعلام می شود اما درست نمی دانیم این یک جنگ روانی هست یا معمای دیگری دارد. به طور مثال این کار چند بار شده و هربار به تعلیق افتاده یعنی چند بار اعلام کردند این هفته حمله هست و یا هفته دیگر حمله انجام می شود که البته این کار خیلی تاثیرگذار بوده و تدبیر رهبران حشد قلمداد می شود چون خیلی از داعشی ها از موصل به خاطر ترسی که از حشد دارند فرار کردند و گمان کردند که واقعا حشد می خواهد به سمت موصل حرکت کند.

 

* منظور شما از نیروهای خارجی که مانع آزادسازی موصل هستند چیست؟

آمریکا، امارات، قطر، عربستان و ترکیه در آزادسازی موصل توسط حشد الشعبی دخالت می کنند و  بر روی وزارت خارجه و نخست وزیر فشار می آورند به بهانه اینکه این مناطق در دست اهل تسنن هست و حشد همه شیعه اند وممکن است جنگ شیعه و سنی راه بیفتتد و از این دست مانع تراشی ها می کنند در حالی که رویکرد و تجربه ما ثابت کرده است که نگاه مذهبی نداریم و هدف اصلی، مقابله با تکفیری هاست؛ تکفیری هایی که نه به شیعه رحم می کنند نه به سنی. آنها در واقع به این بهانه می خواهند ابتکار عمل را از مردم و حشد الشعبی بگیرند و بر موج سوار شوند.

 

* اخیرا در عرصه سیاسی عراق موضوع اصلاحات اداری و اقتصادی مطرح شده است. این موضوع در شرایط کنونی چقدر به نفع ملت عراق است؟

اصلاحات در عراق مانند یک عمل جراحی بزرگ و خطیر است امکان دارد این عمل نتیجه خیلی مثبتی برای ملت عراق داشته باشد اگر به خیر بگذرد و شورای عراق به آن رای مثبت دهند و برعکس این حالت مثبت نیز ممکن است اتفاق بیفتد. ما در شرایطی که بخواهیم  بحران سیاسی داشته باشیم  نیستیم نباید در حال حاضر بحران های بزرگتر از این که امروز در کشور با آن مواجهیم برای ما پیش آید.

 ممکن است این بحران سیاسی منجر به طوفانی از سوی یک طیف سیاسی شود و یا نخست وزیر فعلی کسب رای نکند در حال حاضر ما شاهد تظاهرات ضد مفسدان و وزیران کابینه هستیم اما می ترسیم این تظاهرات روزی ضد نخست وزیر انجام شود و عده ای بخواهند وی  برکنار شود آن وقت است که احتمال دارد  حشد دخالت کند و زمام امور را به دست بگیرد .

 

* در پایان اگر خاطره ای از حضورتان در جبهه های مقاومت علیه تروریست ها دارید بفرمایید؟

خاطره های زیادی از حضور جوانان و پدران و پسرانی که با یکدیگر در جبهه ها هستند یا مادری که گردنبند خود را به عنوان تنها سرمایه اش برای هزینه نیروهای حشد آورده، دارم.

  یکی از این خاطراتم درباره پسرجوانی بود که به همراه پدرش به جبهه آمده بود و در جریان عملیاتی شهید شد پس از آن جنگ تا یک هفته ادامه داشت و بعد از مدتی به پیکر پاکش دست پیدا کردیم و فهمیدیم بمبی که منفجرشده  چیززیادی از پیکراین شهید به جای نگذاشته چند استخوان بود که در پاکتی ریختیم و پدرآن رزمنده کل جسد پسرش را در نایلونی گذاشت و گفت بدون ماشین زره دار با یک  تاکسی جسد پسرم را به بصره می برم و آنجا تشییع و به خاک می سپارم.

 وقتی از او دلیل این کارش را سوال کردیم گفت نمی خواهم حشد هزینه ای برای انتقال جسد پسرم متحمل شود شما بروید و به ادامه جنگ با تروریست ها بپردازید وقتی مسوولان این حرف را شنیدند ناراحت شدند و قبول نکردند بنابراین تشییع با شکوهی برای آن جوان  برگزار کردند البته تقریبا 40 روز بعد از شهادت پسر، پدرهم به شهادت رسید که برای ما خیلی  تاثیر گذار بود و شبیه چنین اتفاقاتی زیاد در جبهه ها می افتد و شاهد آن هستیم.

آن چیزی که مهم است این است که  وقتی مجاهد به مرز جهاد می رسد به روحیه بالای جهاد گران صدر اسلام و یاران امام حسین(ع) نزدیک می شود و آن را احساس و استشمام می کند . مجاهد وقتی به خانه بر می گردد  احساس استراحت نمی کند و قرار ندارد و بهترین شبهای او در خاکریز جبهه و با یاد امام حسین(ع) است که ارزش آن را نمی توان با کل دنیا مقایسه کرد ،مجاهد در خاکریز جبهه به دنبال چشیدن طعم شهادت است.

 

گفت وگو از وجیهه سادات حسینی

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha