به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، رسانه آمریکاییِ سی.بی.اس در گزارشی تحلیلی این سئوال را مطرح کرده است: تا چه حد اسلامهراسی در غرب با رادیکال شدن و افراطی شدن افراد موثر بوده است؟
توفیق صحیح، از ساکنین محله اسکاربیک در شهر بروکسل میگوید: زمانی که هیچ هدفی در زندگی نداشته یا اصلا هدف بلندمدتی را دنبال نکنید تلاش میکنید موفقیت را در چیز دیگری بیابید. در اینجا بسیاری از مردم تبعیض را احساس میکنند. بعضی شهروندان احساس نمیکنند که اصلا بخشی از جامعه محسوب میشوند.
متخصصان معتقدند که بسیاری از مسلمانان بلژیک از حقوق خود محروم بوده و احساس وفاداری نسبت به کشورشان ندارند. امروزه بسیاری از مهاجران مراکشی و ترکی در بروکسل در محلههای فقیرنشین زندگی میکنند و شرایط زندگی کنونی آنان امید بسیار کمی برای موفقیت اجتماعی و اقتصادی پیش رویشان قرار داده است.
میشل پریوت مدیر شبکه اروپایی مبارزه با نژادپرستی میگوید: مسلمانان در این جامعه احساس میکنند که تحت محاصره هستند. آنها خودشان قربانیان جرایم نفرتمحور هستند. بنابراین اگر واقعا قصد کمک دارید سعی کنید تغییر را از درون ایجاد کنید، به آنها فضایی برای نفس کشیدن بدهید، فضایی باز تا بتوانند برای خودشان آیندهای بسازند.
او در ادامه گفت: در مولن بیک از هر یک جوان مراکشی یک نفر بیکار است. و از هر دو خانواده مراکشی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند. همانطور که میبینید اوضاع وخیم است. مدارس آنها را به انزوا میکشد. نسل جوان 15 تا 25 سالهای وجود دارد که هیچ مهارتی نیاموختهاند زیرا حمایت کافی دریافت نکردهاند. این جوانان در بروکسل یکی از رقابتیترین شهرهای دنیا زندگی میکنند اما هیچ گونه مهارتی نداشته تا بتوانند در شهر خودشان استخدام شوند. تبعیض علیه مسلمانان در محلههای مولن بیک و اسچیربیک در بروکسل از همه جا بدتر بوده و آنها نه تنها قادر به پیدا کردن شغل در جامعه نیستند بلکه این مسئله آنها را از جریان اصلی اجتماع بلژیک جدا کرده و به انزوا میکشاند.
پریوت در خصوص حوادث تروریستی در بروکسل نیز گفت: حال با افزایش قطبیت در اکثریت جامعه روبرو هستیم و حس خشم نسبت به مسلمانان بیشتر از گذشته نیز شده است. این قضیه به جریان اصلی جامعه آسیب زده است. مردان و زنانی در خیابان که تصمیم میگیرند خودشان مسلمانان را به خاطر حوادث تروریستی تنبیه کرده و با دیدن یک فرد مسلمان به او اهانت میکنند. شاید پیش از این مردم مستقیما چنین کاری نمیکردند اما الان اوضاع به گونهای شده که مردم به راحتی به اهانتهای نژادپرستانه متوسل میشوند. در حالی که عموم مسلمانان از اقدامات تروریستی بیزارند و اساسا خود آنها قربانی تروریسم هستند اما شما تنش را به راحتی در جامعه دیده و احساس میکنید و انسجام اجتماعی در غرب، آخرین نفسهای خود را میکشد.
نظر شما