شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۵
فرهنگ قناعت و میانه روی در مصرف را در جامعه نهادینه کنیم

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر لزوم نهادینه سازی فرهنگ قناعت و میانه روی در مصرف در سطح جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت‌پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این نکته که اهتمام به مقوله سبک زندگی دینی و قرآنی از جمله لوازم کسب سعادت دنیوی و اُخروی است، اظهار داشت: یکی از دستورات اسلامی به ما که برگرفته از آیات قرآنی و نیز روایات صادره از ناحیه اهل بیت(ع) است ناظر به رعایت صرفه جویی، اعتدال و میانه روی در مصرف و دخل و خرج های زندگی می باشد.

وی افزود: بی شک اگر این مساله در کنار بحث قناعت رعایت شود به این معنی که افراد جامعه نه اهل اسراف و ریخت و پاش باشند و نه از آن سو بخیل و خسیس باشند، بیش از پیش به رضایتمندی در زندگی خود دست یافته و هم در امور مادی و هم امور معنوی موفق خواهند بود.

این قرآن پژوه حوزوی همچنین با اشاره به این که در برخی از روایات و احادیث از قناعت به عنوان گنجی بی پایان و ثروتی تمام ناشدنی شده است ، گفت: حقیقتاً نیز وقتی آدمی اهل قناعت است به آنچه دارد خود را متناسب با داشته هایش کرده و تلاش می کند بر اساس این حد از داشته های خود زندگی اش را به نحو مطلوب اداره و مدیریت کند و لذا در این صورت خرج او متناسب با دخلش خواهد بود.

وی افزود: متاسفانه در زمانه کنونی برخی از مردم یک نوع حالت رقابت در مسایل مادی با یکدیگر پیدا کرده اند و چشم و هم چشمی ها و بعضاً حسادت ها باعث شده که در مسیر دست یابی به این امور چندان روی آرامش را به خود ندیده و همواره خودشان را عقب تر از دیگران احساس کنند و حال آن که فرد قانع ، نه حسادت می کند و نه غم نداشتن دارایی افراد متمول و ثروتمند را می خورد بلکه در عین تلاش معقول در زمینه رفاه خود و خانواده اش همواره رضایتمند است و از داشته های خود در مسیر عقلانی و شرعی بهترین استفاده را می کند.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور خاطرنشان کرد: در برخی روایات نقل به این مضمون را داریم که زندگی هایی که خالی از معنویت و رنگ و بوی خدایی باشد، شیطان بر آن سایه ای از ترس از ناداری و فقر را می گستراند و بسیار پیش آمده و می آید که افراد در این صورت به زعم خود برای رسیدن به آسایش و رفاه، مرتکب اهمال ناشایست و خلاف عرف و شرع می شوند و خود را هم در این دنیا و هم در آن دنیا به سختی و مهلکه می اندازند.

وی بیان داشت: یکی دیگر از آفت های جامعه ما دچار شدن فرهنگ عمومی به اسراف و تبذیر است و این مساله آن چنان شوم و ناپسند است که در آیه 27 سوره اسراء، اسرافکاران برادران شیطان معرفی شده اند و طبعاً جایگاهشان در صورت عدم توبه و اصلاح رفتار در دوزخ است.

وی در خاتمه افزود: برپایه نگاه قرآنی و روایی، حقیقتاً اگر انسان اعتماد به حکمت الهی داشته و توکل و رضا به رضای حق را در زندگی خود ملاک قرار دهد و معتقد باشد خدای او حکیم و دلسوز است که خیر را برای او پیش می آورد و ستم در حق بندگان خود روا نمی دارد در این صورت فرد می تواند به میزان قابل توجی رضایت خود را از زندگی بالا ببرد.

اخبار مرتبط

  • دشمن در حال بمباران فرهنگی کشور است

    دشمن در حال بمباران فرهنگی کشور است

    حوزه/معاون فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خواهران کشور با بیان اینکه دشمن در حال بمباران و موشک‌باران فرهنگی کشور است، گفت: امروز مبلغان و روحانیون باید جوانان…

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha