به گزارش خبرگزاری «حوزه» ، حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی پیش از ظهر امروز در همایش هم اندیشی فرصت ها و ظرفیت های پژوهشگاه ها و دانشگاه های ایران و جهان عرب در دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به مشترکات جهان اسلام گفت: یکی از مشکلاتی که همیشه به خصوص در عصر معاصر گریبانگیر مسلمانان بوده است، تجعیل بر رسیدن به توسعه جدیده است.
وی افزود: متاسفانه مسلمانان همیشه علاقه دارند که از فاصله موجود تا مطلوب را با سرعت تمام طی کنند که این سرعت گاهی موجب ایجاد مشکل می شود.
لکزایی با اشاره به این مطلب که قرآن کریم بیان می کند که پیامبر برای تزکیه و تعلیم ظهور کرده است، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مسلمانان به دنبال آن هستند که از راهی جز تزکیه و تعلیم به وضعیت مطلوب برسند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این مطلب که افراط و تفریط نیز معنی دیگر همین مفهوم است، تصریح کرد: اگر به غیر از آن بخواهند به هدف برسند دچار مشکل می شوند.
وی افزود: کسانی که برای مسایل غیر انسانی دست به اسلحه می برند نیز همین کار را می کنند که همه را دچار مشکل می کنند؛ اینکه امروز نیازمند زندگی مناسب و پرهیز از خشونت داریم باعث شده است که گفتگو به یک ضرورت مبدل شود.
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی اظهارکرد: چاره و مسیر و روشی برای رسیدن به وضعیت مطلوب به جز اصلاح اندیشه ها نداریم و این مساله از مسیر گفتگو و فرهنگ و اصلاح روش های آموزش و پژوهش و تعلیم و تربیت خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اعلام آمادگی این نهاد برای تشکیل اتحادیه علمی و فرهنگی چند جانبه گفت: در این زمینه می توانیم به حل معقول مشکلات جهان اسلام کمک کنیم و اگر این اتحادیه شکل گیرد نقش آفرینی در این زمینه بیشتر خواهد شد.
وی افزود: رویکرد علمی و تمدنی و دانشی از مهمترین رویکردهای این پژوهشگاه بوده است؛ُ برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید توانمند سازی علوم اسلامی را تحت نظر داشته باشیم و به شکل جدی به آن بپردازیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: از دیگر تلاش های این پژوهشگاه، کاهش وجود سکولاریستی علوم اسلامی و تلاش در زمینه توسعه علوم انسانی اسلامی بوده است که می توانیم در این مسیر با دانشگاه های علوم اسلامی نیز همکاری کنیم.
وی گفت: بخش عمده ای از تراث اسلامی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توسط اساتید و محققان احیا و تصحیح و منتشر شده است که از جمله آنها می توان به موسوعه های شهید اول و ثانی و علامه بلاغی و شرف الدین و.. اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی اظهارکرد: انجام پروژه نفس و بدن در 22 جلد، پروژه فلسفه سیاسی، تلاش در جهت توسعه علوم اسلامی و انسانی از دیگر پروژه های این پژوهشگاه است.
حوزه/ مدیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر لزوم نگاه منطقی و عقلانی در سیر پیشرفت در جهان اسلام تاکید کرد.
اخبار مرتبط
-
رئیس پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی؛
غرب عهده دار مدیریت در ناامنی جهان شده است
حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پس از جنگ جهانی دوم، سبک و سیاق حکومت های غربی، مکتب امنیت رئالیستی بود که بر این باور هستند برای داشتن…
-
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی:
کتابخانه های شبانه روزی برای پژوهشگران ایجاد شود/ نیازمند تنوع زبانی پژوهش های حوزه هستیم
حوزه/ رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر لزوم توسعه کتابخانه ها از حیث تعداد کتب و کیفیت خدمت رسانی تاکید کرد.
-
برترین تکریم پژوهشگر عرضه محصول زحمات اوست
حوزه/ نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با حضور مسئولان و معاونین دفتر تبلیغات و پژوهشگاه علوم و فرهنگ افتتاح شد.
-
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی؛
مبلغان با اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) آشنا شوند
حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: داشتن سیر مطالعاتی در اندیشۀ سیاسی امام خمینی(ره) و تحولات سیاسی و اجتماعی…
-
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی؛ نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه می یابد
حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از ادامه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی در سال های آینده خبر داد.
-
مجموعه«الصحابه الکرام» رونمایی می شود
حوزه/ از مجموعه «الصحابه الکرام» به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، رونمایی می شود.
-
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی خبرداد؛
دو اثر جدید پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رونمایی می شود
حوزه/ رئیس پژوشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از رونمایی دو اثر بسیار ارزشمند این مرکز علمی خبر داد.
-
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی؛
با معرفی درست حکمت متعالیه، حرکت های متحجرانه به حاشیه خواهد رفت
حوزه/ نشست علمی «روشنفکران عرب و میراث اسلامی» با حضور دکتر اردیس هانی، اندیشمند مغربی جهان عرب در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
-
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی:
طلاب بهتر می توانند نیازهای دین پژوهی جامعه را تشخیص دهند
حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: فرد دین پژوه باید پایه قوی حوزوی داشته باشد، زیرا در غیر این صورت، کسی قادر به ارائه ایده هم نیست چه رسد…
-
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
حکومت علوی، عالی ترین الگوی سیاست ورزی در جامعه بشری است
حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: حکومت امیرالمومنین علی (ع) در ادامه حکومت نبی مکرم اسلام والاترین الگوی سیاست ورزی و سیاست مداری در…
-
معاون دانشگاه کوفه: فعالیت موسسات فاخر حوزوی در قم شگفت آور است
حوزه/ معاون دانشگاه کوفه فعالیت گسترده موسسات حوزوی در قم را شگفت آور دانست.
-
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:
نقش کشورهای اسلامی در تولید علم ارتقاء یابد
حوزه/ معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر لزوم نقش و جایگاه علم و تولید علم در افزایش قدرت جهان اسلام تاکید کرد.
-
معاون دانشگاه قم:
جهان اسلام باید خود مولد تولید دانش باشد
حوزه/ معاون دانشگاه قم بر لزوم تقویت بنیه علمی و همکاری دانشگاه های جهان اسلام در این زمینه تاکید کرد.
-
رئیس پژوهشگاه تاریخ تونس:
ایران، الگویی مناسب برای رشد علمی در جهان اسلام است
حوزه/ رئیس پژوهشگاه تاریخ تونس بر لزوم توسعه علمی کشورهای اسلامی به ویژه در مسایل کاربردی و نگاه به توسعه ایران در این زمینه تاکید کرد.
نظر شما