به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، جامعه اسلامی مسلمانان ایرلند شمالی یکی از رو به رشدترین جوامع اسلامی است. مسلمانان این جامعه از کشورهای مختلف اسلامی، از نیجریه گرفته تا پاکستان به این کشور آمده و قومیتهای مختلفی دارند.
سازمان خانواده مسلمانان ایرلند شمالی در سال 2002 تشکیل شده است و امروزه نمازگزاران این مرکز اسلامی روزانه به 400 نفر میرسد.
جاوید رئیس این مرکز در شهر بلفاست، پایتخت ایرلند درباره آغاز کار مسجد میگوید: وقتی برای اولین بار به اینجا آمده بودیم، تنها 30 تا 40 نمازگزار در نمازهای جمعه داشتیم. درحالی که اکنون صدها نفر در صفوف نماز جماعت حضور دارند. در این مرکز جای کافی برای همه نداریم و مجبوریم موقع برگزاری نماز صندلیها را روی میزها چیده و کف زمین موکت پهن کنیم تا جای کافی برای نمازگزاران بیشتری باز شود.
مسلمانان ایرلند شمالی به دور از فرقه گرایی شانه به شانه همدیگر به نماز ایستاده و به گفته مسئولین سازمان اسلامی بلفاست هیچ گونه فرقه گرایی در میان مسلمانان ایرلند شمالی به چشم نمیخورد.
سخنان یک بانوی گرویده به اسلام در ایرلند شمالی
برندا که در اوایل 20 سالگی از مسیحیت کاتولیک به دین اسلام گرویده، و نقش فعالی در سازمان خانواده اسلامی ایرلند شمالی ایفاء میکند، درباره علت صفوف جداگانه زنان و مردان در مسجد میگوید: ما در صفهای جماعت بسیار نزدیک به یکدیگر هستیم، هنگام رکوع و سجده سر را روی زمین میگذاریم و به باور من به عنوان یک زن بسیار سخت و ناراحت کننده است که در چنین فاصله نزدیکی با مردان بایستیم و این قاعده فقهی برای احترام به بانوان است.
سرکوب زنان در اسلام حقیقت ندارد
دکتر وسام الباز، پیش از نقل مکان به ایرلند شمالی استاد پزشکی در قاهره بوده، و اکنون مشاور میکروبیولوژی در بیمارستان شهر بلفاست است. او درباره غلط بودن پیشداوریها و تصورات رایج درباره نقش زنان در اسلام میگوید: سرکوب زنان در اسلام حقیقت ندارد. این گفتهها تصورات کلیشهای است که غربیان میخواهند به زنان مسلمان نسبت بدهند. و زن مسلمان را یک موجود بیپناه توصیف میکنند و این حقیقت ندارد. انسانها موجودات پیچیدهای بوده و مذهب نیز بخشی از این پیچیدگی وجودی فرد محسوب میشود.
نظر شما