به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ظهر امروز در جمع نمازگزاران و زائران حرم حضرت معصومه(س) در ادامه تفسیر آیات پایانی سوره نور، اظهار داشت: خداوند در آیه 56 این سوره می فرماید اقامه نماز، پرداخت زکات و اطاعت از رسول زمینه بهره مندی از رحمت خدا را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه آیه 56 و 57 سوره نور بر بحث رحمت و قدرت متمرکز است، ابراز داشت: قرآن دراین آیات اشاره دارد «کفار و مشرکان فکر نکنند می توانند جلوی قدرت خدا را بگیرند و خدا را به عجر بکشانند؛ آنها بدانند که پایان کار کفار جهنم است که بد جایگاهی می باشد».
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در ابتدای دعای افتتاح نیز دو ویژگی قدرت و رحمت خداوند مورد اشاره قرار گرفته است، ابراز داشت: کسی نباید فکر کند که رحمت خداوند روی عجز است.
*رحمت عام خداوند
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با اشاره به اینکه رحمت خداوند به دو شکل عام و خاص است، گفت: شب قدر، ستر عیوب و بارش باران از مصادیق رحمت های عام است؛ حتی کافران نیز از این نوع رحمت برخوردار هستند.
وی با بیان هرکسی از رحمت خدا مایوس باشد گمراه است، ابراز داشت: رحمت خاص خداوند در استجابت دعا، توفیق توبه، پرهیز از انجام گناه و درک شب قدر هویدا می شود.
*پنج زمینه بهره مندی از رحمت خاص خداوند
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی همچنین به پنج شرایط بهره مندی از رحمت خاص خداوند اشاره داشت و گفت: اصلاح میان مردم، استغفار، رحم به خود و خلق، صبر و نیکوکاری پنج زمینه بهره مندی از رحمت خاص خداوند می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه جوسازی و اختلاف افکنی سبب ممانعت از رحمت خداوند بر افراد می شود، گفت: آزاد کردن زندانیان و اصلاح میان مردم، از کارهای برگزیده در ماه مبارک رمضان است که زمینه رحمت خاص خداوند را فراهم می کنند.
*نعمت وسیله گناه نیست
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از پیامبراکرم(ص) مبنی بر اینکه «رحم به خود و مخلوقات زمینه ساز بهره مندی از رحمت خداوند است»، ابراز داشت: نعمت ها وسیله گناه انسان نیستند؛ خداوند به انسان، زبان نداده که به غیبت و دروغ بچرخاند؛ بدترین بی رحمی ضرر زدن انسان به خودش است.
*لزوم مهربانی با محیط زیست
وی همچنین بر لزوم مهربانی با محیط زیست تاکید کرد و گفت: فردی که نسبت به محیط زیست، درختان و حیوانات بی رحم است، از رحمت خداوند فاصله می گیرد.
این استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از اینکه اعتیاد به یکی از معضلات جدی جامعه تبدیل شده است، گفت: بعضی از این افراد، انسان های بدی نیز نیستند اما گرفتار این معضل شده اند؛ نخستین ضربه اعتیاد به خود فرد و سپس به خانواده است.
وی افزود: ولنگاری، شهوترانی و دروغگویی بی رحمی به خود فرد است.
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با اشاره به آیات قرآن کریم مبنی بر اینکه بدبخت کسی است که به خود و خانواده اش زیان رساند، گفت: کسانی که دچار انحراف می شوند به خانواده خود نیز آسیب می رسانند؛ بسیاری از خانواده های محترم قربانی ولنگاری مرد، اعتیاد و بیکاری ناشی از بی عاری شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه نمیتوانیم چشمان خود را بر روی آسیب های اجتماعی ببندیم، اظهار داشت: بسیاری از افراد براثر بلند پروازی، بی دقتی و بی مدیریتی در زندان ها هستند.
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) در ادامه با اشاره به اینکه صبر در سه حالت مصیبت، اطاعت و معصیت است، ابراز داشت: بالاترین ثواب صبر در معصیت است؛ اگر زمینه گناه برای انسان فراهم باشد، اما بخاطر خدا پرهیز کند ثواب بر معصیت است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به روایاتی مبنی بر اینکه رحمت خداوند بر نیکوکاران نزدیک است، ابراز داشت: خداوند می فرماید هرکسی به مردم نیکی کند ما نیز به او نیکی می کنیم.
وی افزود: البته انسان باید ارتباط خود با مظاهر رحمت نظیر انس با قرآن و حرکت در مسیر از رسول و اهلبیت(ع) حفظ کند.
*مصادیق قدرت خداوند
این استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آیه 57 سوره نور سخن از قدرت خدا دارد، گفت: صفت قدیر جز در مورد خداوند به کار نمی رود.
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با تاکید بر اینکه خدا بر همه امور قادر است، اظهار داشت: نجات دادن یک کشور از قطحی توسط تعبیر خواب عزیز مصر، تسلیم خداشدن مردم آفتاب پرست یک کشور به وسیله هدهد، معلم شدن یک کلاغ، ایمان آوردن ساحران به وسیله یک عصای چوبی، از بین بردن لشکر اصحاب فیل توسط سنگ ریزه، نجات جان یوسف(ع) توسط شهادت یک کودک، سرد شدن آتش بر ابراهیم و شکافتن دریا بر موسی مصادیقی از قدرت الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به مصادیق قدرت خداوند در دوران انقلاب اسلامی، گفت: طوفان شن در واقعه طبس از مصادیق قدرت الهی بود.
وی در پایان با اشاره به مخالفت هایی که با امام راحل(ره) در نجف وجود داشت، گفت: زمانی که ایشان درس حکومت اسلامی می داد، برخی افراد کتاب های ایشان را پاره می کردند و اجازه فعالیت نمی دادند؛ برخی دولت های اسلامی حتی حاضر به پذیرش امام خمینی(ره) در کشورهای خود نشدند اما قدرت خداوند موجب شد که امام(ره) با همراهی مردم بتوانند انقلاب را به پیروزی برسانند.
انتهای پیام/313/33
نظر شما