دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
آیت الله مکارم

حوزه/ حضرت آیت الله مکارم شیرازی، یکی از فضایل بسیار مهم امیرالمومنین(ع) را نیکوکاری و کمک به مستمندان عنوان کردند و گفتند: امروز تبیین فضایل علی(ع) در کتاب های تاریخ، حدیث و تفسیر اسلامی به گونه ای است که شرق و غرب را گرفته و این از عجایب تاریخ بشر است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی شامگاه شنبه در نوزدهمین برنامه «چشمه معرفت» که از شبکه دوم سیما پخش شد، به بازخوانی اخلاق در مکتب امیرمومنان پرداختند و اظهار داشتند: فضایل آن حضرت فوق العاده زیاد است و به گفته آن مرد دانشمند، علی(ع) کسی بود که دوستانش از ترس بنی امیه و دشمنانش بخاطر دشمنی، فضایلش را پنهان داشتند.

ایشان تصریح کردند: امروز تبیین فضایل علی(ع) در کتاب های تاریخ، حدیث و تفسیر اسلامی به گونه ای است که شرق و غرب را گرفته و این از عجایب تاریخ بشر است.

معظم له، یکی از فضایل بسیار مهم امیرالمومنین(ع) را نیکوکاری و کمک به مستمندان عنوان کردند و گفتند: حضرت علی(ع) در نخلستان ها فعالیت می کردند و به تدریج با درآمد حاصل از آن، هزار برده را آزاد کردند.

این مرجع تقلید افزودند: همچنین حضرت علی(ع) در شب های تاریک به درب خانه یتیمان، بیوه زنان و مستندمان می رفتند و شخصا به آنها کمک می کردند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه آیه 55 سوره مائده درباره نیکوکاری و انفاق امیرالمومنین(ع) است، اظهار داشتند: قرآن در این آیه می فرماید «همانا منحصرا ولی و سرپرست شما خداست و رسول او وکسانی که ایمان آورده اند، هم آنان که نماز به پا می دارند و زکات می دهند».

ایشان تصریح کردند: حدیث مشهوری از ابن عباس نقل شده که اباذر غفاری می گوید «از پیامبر درباره علی(ع) شنیدم که فرمود: علی(ع) فرمانروای نیکوکاران و کشنده کافران است، کسی که او را یاری کند خدا یاری اش می کند و کسی که دست از یاری اش بردارد خدا دست از یاری او بر می دارد».

معظم له افزودند: همچنین در ادامه این روایت اشاره شده که اباذر اضافه می کند «روزی من، رسول خدا(ص) و حضرت علی(ع) در مسجد پیامبر(ص) در حال نماز بودیم که سائلی وارد مسجد شد و از مردم درخواست کمک کرد که کسی خواسته او را اجابت نکرد؛ یک وقت مشاهده کردم علی(ع) در حال رکوع اشاره به انگشتر خود کرد و سائل انگشتر را درآورد؛ پیامبراکرم(ص) این صحنه را مشاهده و سر به آسمان بلند کرد و گفت «خداوندا موسی بن عمران از تو تقاضا کرد برادرش را وزیر او قرار دهی، من هم از تو تقاضا می کنم وزیری از خاندانم قرار بده و پشتم را به وسیله او محکم کن» که بلافاصله از سوی جبرئیل امین آیه 55 سوره مائده «إِنَّما وَلِيُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ» نازل شد.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه برخی از علمای اهل سنت این مسئله را پذیرفته اند، گفتند: بعضی از متعصبان هشت ایراد به آیه 55 سوره مائده گرفته اند که غالبا بی پایه است و شاید دو ایراد به نظر برسد که مطلبی دارد.

*پاسخ به دوشبهه در مورد آیه 55 سوره مائده

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، یکی از ایرادات متعصبان به آیه 55 سوره مائده را ترجمه «ولی» به معنای «دوست» عنوان کردند و گفتند: آیه با وجود کلمه «إِنَّما» تاکید می کند که «فقط» ولیّ شما کسی است که در حال رکوع انگشتر به سائل داد؛ اگر مسئله دوستی باشد که همه دوست هستند؛ این «ولی» به معنی سرپرست و مولا و کسی است که بعد از رسول خدا صلاحیت جانشینی ایشان را دارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه برخی متعصبان، بحث حضور قلب علی(ع) در هنگام نماز را مورد شبهه قرار داده اند، اظهار داشتند: علی(ع) حضور قلب داشتند و متوجه دنیا نبوند؛ شنیدن صدای سائل و کمک به سائل توجه به دنیا نیست بلکه توجه به آخرت است؛ قرآن تعبیر به نماز و زکات می کند و علی(ع) عبادت در عبادت داشت که عین حضور قلب است.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: ان شاءلله همه مسلمانان گام در جای گام های حضرت علی(ع) بگذراند و به یاری نیازمندان بشتابند و از این راه بتوانند ذخیره یوم المعاد خود را فراهم کنند.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha