دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
حجت الاسلام ناصر رفیعی

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به اینکه شکل گیری و پیدایش گروه های انحرافی براساس برداشت های شخصی از دین بوده است، تصریح کرد: بهائیت براساس باورهای غلط آن فرد خبیث درست شد و امروز غربی ها مرتب از آن دفاع می کنند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ظهر امروز در جمع نمازگزاران و زائران حرم حضرت معصومه(س) با تسلیت سالروز شهادت امیرالمومنین(ع)، دکتر بهشتی و بیش از هفتاد نفر از شهدای حزب جمهوری اسلامی، اظهار داشت: سلامت دین یکی از دغدغه های حضرت علی(ع) می باشد که دائم از سوی ایشان تکرار شده است.

وی تصریح کرد: هر مرتبه که رسول خدا(ص) به امیرمومنان(ع) بشارت شهادت می دادند، علی(ع) می پرسیدند که آیا در آن هنگام دین من سالم است؟

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) مبنی بر اینکه سلامت دین برای ما اصل است، اظهار داشت: دین مجموعه ای از اعتقادات، اخلاق و احکام است که اگر هرکدام از این اصول دچار انحراف شود، دین سالم نخواهد ماند.

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با تاکید بر اینکه سلامت دین در گروی حفظ سلامت کل اجزاء و اصول دین است، ابراز داشت: نمی تواند کسی مدعی دین داری باشد اما در اخلاق به گونه دیگری عمل کند؛ اگر یکی از اصول دچار مشکل شود، بر روی کل دین تاثیر می گذارد.

*چهارشاخصه سلامت دین

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه منابع دین، اقامه دین، آسیب شناسی دینی و ثبات در دین را چهار شاخصه سلامت دین عنوان کرد و گفت: دین سالم باید منبع سالمی داشته باشد؛ در گذشته، افراد دین خود را در نزد امام معصوم(ع) مطرح می کردند تا از سلامت دین خود اطمینان یابند؛ براساس روایات هرکس دین خود را از قرآن و سنت بگیرد، دین سالمی دارد.

وی بر لزوم صحت در منبع دین تاکید کرد و افزود: منبع دین برخی افراد خواب و استناد به اشخاص غیرمتخصص در دین است که در اثر این موضوع دین ناسالم پیدا می کنند.

*دینی که براساس سحر و خرافه باشد، ناسالم است

سخنران حرم حضرت معصومه(س) افزود: اگر امروز کسی از سحر، رمی و اسطرلاب و خواب و  خرافه بخواهد دین درست کند، دین ناسالمی خواهد داشت؛ فردی در زمان امام صادق(ع) بر اثر برداشت اشتباه از دین و به بهانه اینکه کارناپسند یک گناه و کار خوب ده پاداش دارد، از مردم دزدی می کرد تا به دیگران صدقه دهد.

*کشته شدن شهید مطهری حاصل برداشت اشتباه از دین بود

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بر لزوم رجوع افراد به متخصصین دین برای برداشت صحیح از دین تاکید کرد و گفت: هنگامی که از منابع غیرصحیح دین استفاده شود، حاصل آن تربیت فردی خواهد شد که استاد مطهری را به شهادت رساند؛ آن کسی که ایشان را به شهادت رساند مدعی شد که از برداشت های قرآنی به این نتیجه رسیده است درحالی که قرآن را باید کسی تفسیر کند که زبان قرآن را بشناسد.

وی در ادامه به بیان روایتی پرداخت و گفت: خداوند در صورتی که بنده ای را دوست داشته باشد، سه لطف به وی می کند؛ اینکه دین آن فرد با فهم خواهد بود، اسیر دنیا نخواهد شد و به عیوب خود آگاهی خواهد یافت.

*لزوم تفقه در دین

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی همچنین به تاکید قرآن بر لزوم تفقه در دین اشاره داشت و افزود: حاصل عدم تفقه در دین پیدایش گروه های انحرافی نظیر داعش است.

*خوارج عقاید و سیره خود را برتر از اصحاب علی(ع) می دانستند

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه عدم فهم دین مانع تکامل انسان است، تصریح کرد: خوارج حافظ و قاری قرآن داشتند و اثر مهر بر روی پیشانی آنها بود؛ امیرالمومنین(ع) خطاب به اصحاب خود فرمودند «این خوارج نمازها و روزه های شما را قبول ندارند و اعمال خود را به مراتب از شما بالاتر می دانند»؛ این مسائل از انحرافات گروهی بود که سبب شهادت حضرت علی(ع) شدند.   

وی با اشاره به اینکه در آیه 79 سوره بقره سه بار از واژه «ویل» استفاده شده است، ابراز داشت: ویل به معنای «وای» است که در روایات اشاره شده منظور «عذاب» است؛ در آیه 79 سوره بقره سه بار بر کسانی که از خود حرف در می آورند و به خدا نسبت داده و به اسم دین به مردم می گویند، «ویل» گفته شده است.

*بهائیت و وهابیت ثمره برداشت شخصی از دین است

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه شکل گیری و پیدایش گروه های انحرافی براساس برداشت های شخصی از دین بوده است، تصریح کرد: بهائیت براساس باورهای غلط آن فرد خبیث درست شد و امروز غربی ها مرتب از آن دفاع می کنند؛ همچنین محمدبن عبدالوهاب از پیش خود توسل، تبرک و زیارت قبور را حرام کرد و امروز این گروه به جان جهان اسلام افتاده اند و ثمره آنها کشتار و قتل است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی همچنین بر لزوم اقامه دین تاکید کرد و گفت: قرآن کریم در آیه 13 سوره شوری بعد از ذکر نام پنج پیامبر می گوید که شرع و دین فراگیر را این پیامبران آوردند و سپس به مردم تاکید می کند که دین را استوار نگاه دارید.

*مسلمان نباید نسبت به اقامه دین بی تفاوت باشد 

وی با بیان اینکه اقامه دین به نماز، زکات، قرآن، محبت اهلبیت(ع) و سایر اصول دین است، تصریح کرد: به هرکدام از این اصول لطمه وارد شود، مسلمانان باید عکس العمل نشان دهند؛ مسلمان نباید نسبت به اقامه دین بی تفاوت باشد.

*چهار گروهی که سبب استواری دین می شوند

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه فریاد عالم، یادگیری جاهل، هزینه کردن ثروتمند و نفروختن دین توسط فقیر سبب استواری دین می شود، گفت: عالمی که به علمش عمل کند سبب حفظ اقامه دین می شود؛ البته فریاد برای حفظ دین هزینه دارد؛ امروز شیخ عیسی قاسم هزینه فریادش را می دهد همان گونه که شیخ النمر و شیخ زکزاکی دادند.

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده های شهدای هفتم تیر، گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار نسبت به کم کاری درباره شهدای هفتم تیر گلایه کردند؛ همچنین ایشان با توجه به انفجار بمب توسط منافقان در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، ترور آیت الله صدوقی چهارمین شهید محراب، حمله ددمنشانه ناوگان آمریکای جنایتکار به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی و بمباران شیمیایی در سردشت پیشنهاد دادند که هفتم تا دوازدهم تیر با عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شود.

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه فریاد آیات بهشتی، سعیدی، غفاری، حکیم و صدر سبب شهادت آنها شد، گفت: فریاد زدن هزینه دارد و هرکسی ساکت باشد شاید محبوبیت بیشتری پیدا کند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: دومین فردی که سبب حفظ دین می شود جاهلی است که استنکاف نکند؛ کسی که در جهل خود بماند بی دین می شود؛ امروز متاسفانه بعضی افراد به محض اینکه دچار شبهات دینی می شوند به سرعت تغییر عقیده می دهند و صورت مسئله را پاک می کنند.

*تعطیلی مراکز تولیدی سبب لطمه به دین جوانان می شود

وی تصریح کرد: همچنین ثروتمندی که برای دین هزینه کند سبب حفظ دین می شود؛  باید برای حفظ دین جوانان زمینه ازدواج و اشتغال آن را فراهم کرد؛ بسیاری از  کارخانجات و مراکز تولیدی صرفا براساس عینک اقتصادی تعطیل می شوند و فکر نمی شود که این اقدام، سبب بیکاری جوانان و روی آوردن به آسیب های اجتماعی و لطمه به دین می شود.

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه فقر مجوز حرام نیست، گفت:  فقیر نباید آخرت را به دنیای خود بفروشد و سراغ راه های غیردینی و غیرشرعی برود.

*دو عاملی که سبب آسیب به دین می شوند

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با اشاره به اینکه آسیب شناسی از دین سبب سلامت دین می شود، گفت: غلو در دین جایز نیست و مسیحیت دچار این آسیب شد که سراغ تثلیث رفت و به توحید آنها لطمه وارد شد.

وی با بیان اینکه بدعت سبب آسیب به دین می شود، افزود: ابراز سلیقه های شخصی و جعل مطالب در تاریخ و احادیث سبب بدعت می شود؛ در روایات اشاره شده هنگامی که امام زمان(عج) ظهور می کنند، به قدری پیرایه به دین چسبانده شده و تفسیرهای نادرست از قرآن صورت گرفته و قضاوت از مسیر دینی خارج شده که وقتی ایشان الگوی صحیح را ارائه می دهند عده ای می گویند دین جدید است.

*لزوم حفاظت از جوانان در برابر گروه های انحرافی

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به پیدایش گروه های انحرافی در بحث مهدویت، گفت: متاسفانه برخی متدینین ما به بعضی جریانات گرایش پیدا می کنند؛ زمان طاغوت نیز این مسئله بود و امام راحل(ره) در برخورد با افرادی که می گفتند باید کمک کرد ظلم زیاد شود تا امام زمان(عج) ظهور کند فرمودند آیا شما حاضر هستید خانواده خودتان را در معرض فساد قرار دهید؟

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی افزود: امروز این جریان هایی که در ایران و عراق به ارائه تطبیق علائم ظهور، سی دی های به اسم ظهور و عناوین یمانی می پردازند متاسفانه سبب فریب جوانان نیز شده اند.

*جوانان زیر پرچم مرجعیت باشند

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه علما مرزداران عالم هستند، ابراز داشت: جوانان از مرجعیت و عالم جدا نشوند.

*انتقاد از روضه های دروغ در مجالس مذهبی

وی همچنین با انتقاد از مطالب و روضه های دروغی که در سالیان اخیر توسط برخی مداحان خوانده شده است، گفت: بنده خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم، بعضی از این روضه ها و مطالب را از رسانه ملی می شنویم که ایشان تاکید کردند به صداوسیما تذکر بدهید.

سخنران حرم حضرت معصومه(س) در پایان با تاکید بر اینکه مقابله با آسیب های دینی متولی کمتری دارد، ابراز داشت: همه متولیان دین نظیر حوزه و دانشگاه به سلامت دین اهتمام داشته باشند.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha