به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین مختاری رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در نشستی با بیت مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی با اشاره به فعالیت های پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت : در پژوهشگاه مطالعات تقریبی در تمام پژوهش ها به آرای مذاهب مختلف اسلامی رجوع می کنیم، همچنین مرکز حوار الاسلامی را در پژوهشگاه تاسیس کردیم و طی دو سال علمایی از اندونزی ، موریتانی و هند وستان را به ایران دعوت کرده و علاوه بر نشست های علمی و تخصصی دیدارهایی را با مراجع ترتیب دادیم تا علمای کشورهای اسلامی از نزدیک با ساحت مرجعیت شیعه ارتباط داشته باشند .
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: ارتباط با کشورهای اسلامی بسیار مهم است . ما در گام اول هیاتی از علمای کشور اندونزی به ایران دعوت کردیم .در این هیات هفت نفر از علما و اندیشمندان اندونزی حضور داشتند که یکی از آنها رئیس امور مساجد اندونزی بود (در اندونزی 1 میلیون مسجد وجود دارد) .هیات اندونزی از دیدار با مراجع بسیار شگفت زده شده بودند و پس از بازگشت به اندونزی سفر آنها بازتاب بسیار گسترده ای در رسانه های اندونزی داشت . و این نشان می دهد که دیدار های حضوری بین علمای جهان اسلام می تواند بیشترین تاثیر را در وحدت عملی جهان اسلام ایجاد کند .
امام جمعه سابق نیوکاسل با اشاره به تدوین و چاپ موسوعه 20 جلدی « السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه » گفت : این موسوعه در 62 جلد تدوین یافته که در 20 جلد در بیروت به صورت نفیس به چاپ رسیده است .
حجت الاسلام والمسلمین مختاری ضمن ابلاغ پیام دعوت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب به بیت آیت الله العظمی گلپایگانی جهت شرکت در مراسم رونمایی افزود: رونمایی از این موسوعه دو روز قبل از عید غدیر در حوزه علمیه و با حضور یکی مراجع انجام خواهد شد . تا ضمن اطلاع رسانی گسترده همه فرهیختگان و صاحبان قلم در جریان آن قرار بگیرند .
وی اظهار داشت : تدوین این موسوعه با همت پژوهشگران گروه قرآن و حدیث پژوهشگاه مطالعات تقریبی و جمعی از محقیقن حوزه حدود 13 سال طول کشیده است که در آن بسیاری از احادیث مشترک بین شیعه و سنی استخراج شده است . و این اولین بار است که کاری به این گستردگی در جهان اسلام انجام می گیرد .
مدیر موسسه عروه الوثقی در توضیح هدف تدوین این موسوعه گفت : امروزه با فعالیت ها و سم پاشی های وهابی ها و گروهای تکفیری فضای نامناسبی در جهان اسلام ایجاد شده است که هدف ما از تدوین این موسوعه وحدت جهان اسلام ونزدیکی هر چه بیش تر مذاهب اسلامی است.
نظر شما