به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در معرفی این اثر می خوانیم:
ادبيات داستاني ايران، پيش از ظهور انقلاب اسلامي، ثمره رويکرد تقليد مآبانه نويسندگان داستان طي شش دهه بود. ريشه هاي نظري و شيوه هاي مهارتي داستان نويسي به نحو بنيادين، بر اساس رويکرد اومانيستي دوران مدرن بنا نهاده شد؛ ازاين رو در تکرار اصطلاحات و حتي ترجمه آنها، مفاهيم مربوط به حوزه ادبيات داستاني، پيوند بنيادين خود را با اين ديدگاه حفظ کردند. گستره پيوند اين مفاهيم و زنجيره ارتباطي آنها، گوياي آن است که هرگونه پژوهشي درباره ادبيات داستاني و گونه ها و مسائل مرتبط با آن در «اصول موضوعه» خود به مبادي فکري انديشه غرب وابسته است؛ تا جايي که کمتر اصطلاح مشهور ترجمه اي در اين حوزه وجود دارد که بتوان مفهوم رايج ترجمه اي آن را به عنوان اصول موضوعه پژوهشي در حوزه ادبيات داستاني تحول خواه انقلاب فرض کرد. ازاين رو ادبيات داستاني پس از انقلاب به فراخور توجه به اين مهم، دست به جعل اصطلاحاتي بي پيشينه زده است تا در گفتمان ادبي با تفسيري که گوياي وجود اشتراک لفظي دو معناي متفاوت است، با فضاي غالب ترجمه اي به مقابله اي منتقدانه و فعالانه برخيزد و زبان و گفتمان خود را بنيان نهد.
این پژوهش در گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی، سامان يافته است و شامل: کتابنامه، فهرست آیات، نمایه اعلام، نمایه موضوعی و همچنین شش فصل به شرح زیر است.
فصل اول: «زمینه و گستره گونه شناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس»؛
فصل دوم: «زمینه و گستره گونه شناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس و مقوله تاریخ»؛
فصل سوم: «گونه شناسی موضوعی و مضمونی ادبیات داستانی دفاع مقدس»؛
فصل چهارم: «تقدس، امر مقوم گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس»؛
فصل پنجم: «گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس و امر فطری»؛
فصل ششم: «دفاع، امر مقومِ گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس».
گفتني است چاپ دوم كتاب "جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس" اثر آقای احمد شاکری با قيمت 60000 تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و در اختيار مخاطبان قرار گرفته است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به نشانی www.poiict.irمراجعه کنند.
نظر شما