به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در مراسم تجلیل از حماسه آفرینی های ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی گفت: زنده نگه داشتن یاد شهدا زنده نگه داشتن ارزشهای معنوی در جامعه است.
وی با گرامی داشت یاد و نام شهدای با اشاره به آیه شریفه وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ اظهارداشت: وقتی بحث دفاع مقدس مطرح می شود، این مساله در ذهن ما مطرح می شود که آیا آن نسل و گروهها و رزمندگانی که دفاع مقدس را رقم زدند؛ قابل تکثیر هستند؟ و اینکه امروز چه میزان از آن نوع منابع انسانی ارزشمند را داریم.
وی ادامه داد: آیه شریفه و من الناس من یشری ... در آنجا مصداق داشت. رزمندگان و شهدای ما حقیقتاً مصداق من الناس در آیه شریفه بودند؛ چرا که از اقشار مختلف جامعه در جنگ تحمیلی شرکت کرده بودند و گروه یا طبقه یا قشر خاصی از جامعه نبودند. آنها به راستی از جان به خاطر رضای خدا مایه گذاشتند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: شخصی کتابی نوشته است که چطور می شود مردمی پیدا شوند که از جان مایه بگذارند. و جواب داده این افراد، کسانی هستند که به لحاظ زندگی و صیرورت، در عالم دنیا زندگی نمی کنند، بلکه آنها از عالم ناسوت وارد عالم ملکوت شده اند و بعد معنوی و ارزشی آنها اصالت پیدا می کند و در تعارض بین ارزشهای مادی و معنوی، ارزشهای معنوی را مقدم بر ارزشهای مادی می دارند. به گفته نویسنده این کتاب، وقتی بحث رضایت الهی پیش می آید اگر این رضایت الهی با دست برداشتن از جان و مال و پست و مقام به دست آید؛ این کار را می کنند.
وی با ذکر خاطره ای از دفاع مقدس گفت: در مرحله سوم عملیات کربلای پنج، دو برادر به نامهای شهید مجید و مرتضی بشارتی بودند که یکی فرمانده عملیات و دیگری جزو بچه های اطلاعات عملیات بود. وقتی برادری که اطلاعات عملیات بود به شهادت رسید و همرزمان خواستند خبر شهادت برادرش را به او دهند و می خواستند کاری کنند که برادرش که فرمانده گردان بود متوجه نشود و قصد بازگشت او به عقب را داشتند، برادرش که فرمانده عملیات بود، متوجه شد و عقب نرفت و ماند و شهید شد. اینها حقیقتاً مایه تأمل و نشان دهنده عظمت این شهدای عزیز ما بود که از همه چیز گذشته بودند و فقط برای رضای الهی می جنگیدند.