دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
 آیت الله العظمی مکارم شیرازی

حوزه/ امر به معروف در جامعه مظلوم واقع شده،چرا که پس از سی و چند سال بعد از انقلاب، برخی به فکر احیای قانون این فریضه افتاده اند؛ در حالی که جلوتر باید این کار صورت می گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی، که در مدرسه امام سجاد علیه السلام قم برگزار شد، گفتند: در مسیری  که گام نهاده اید برترین جهاد است؛ امام محمد باقر علیه السلام فرمودند؛  امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه ای است که ضامن اجرای همه احکام است؛ به وسیله این روایت مشخص می شود که فریضه امر به معروف و نهی از منکر ضمان اجرا، برای سایر احکام می باشد و از این طریق کسب ها، حلال، مسائل درست و فرائض دیگر انجام می شود.

امر به معروف در جامعه مظلوم واقع شده است

ایشان بیان داشتند:  امر به معروف در جامعه مظلوم واقع شده،چرا که پس از  سی و چند سال بعد از انقلاب، برخی به فکر احیای قانون این فریضه  افتاده اند؛ در حالی که جلوتر باید این کار صورت می گرفت.

حضرت آیت الله مکارام شیرازی گفتند: اگرتصویب قانون ناهیان در سال گذشته به اجرا درآمد به خاطر تاکید مراجع تقلید بود، بارها مراجع تاکید کرده و گفتند،‌ چرا فریضه ای که به عنوان قانون وجود دارد، نباید به اجرا در بیاید،‌بالاخره باید امر به معروف و نهی از منکر با اجرای قانون از مظلومیت بیرون بیاید.

سم پاشی دشمن نسبت به اجرای امر به معروف

ایشان گفتند: برخی ذهنیت ها به اجرای امربه معروف به خاطر افراط کاری ها و همچنین سم پاشی دشمنان نسبت به این فریضه است، دشمنان برای این که امربه معروف را سبک جلوه دهند، آن را توام با خشونت بیان کرده اند.

امر به معروف فرهنگ سازی شود

این مرجع تقلید با بیان این که حقیقت امر به معروف و نهی از منکر ضرورت جامعه بوده و  هنوز درجامعه فرهنگ سازی نشده اظهار داشتند: امر به معروف و نهی از منکر به محبت آمیخته و اگر این مسائل در جامعه بیان شود، قطعا همه عاشق و شیفته آن خواهند شد.

ایشان افزودند: امر به معروف و نهی از منکر در عین حال که فردی است، همگانی است و در همایش ها باید جزئیات آن برای مردم تبیین شود. باید سعی کرد برنامه های امر به معروف را به صورت جمعی در جامعه به اجرا در آورد و دیگران را تشویق کرد تا این برنامه به صورت جمعی اجرا شود.

مهمترین باب فقهی

این مرجع تقلید گفتند: امر به معروف و نهی از منکر در کتاب فقه در کنار مسئله جهاد بحث شده و در برخی از کتاب های فقهی به صورت گسترده بیان شده است.

معظم له افزودند: وقتی در مهاباد تبعید بودم، امر به معروف را به صورت درس خارج برای کسانی که در آنجا بودند، بحث می کردم و  فهمیدم این فریضه بحث بسیار مهمی در باب فقه است، باید در حوزه علمیه پژوهشکده ای به وجود آید تا طلاب در این پژوهشکده درباره امر به معروف و نهی از منکر  کار علمی کنند و دیگران نیز کار عملی انجام دهند.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha