به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی، روز گذشته در نشست تخصصی "وقف و روحانیت" که با حضور نماینده ولی فقیه در قزوین و جمعی از مدیران مدارس علمیه، در حسینیه امینی ها این شهر برگزارشد، گفت: اگر موضوع وقف در جامعه نهادینه شود، بسیاری از آسیبهای جدی برطرف و فاصله طبقاتی از میان خواهد رفت و باید از ظرفیتهای مردمی و حوزه های علمیه و روحانیت استفاده کنیم تا به سمت نهادینه شدن فرهنگ وقف پیش برویم.
مدیر حوزه علمیه قزوین خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در بحث وقف احیای موقوفات است، زیرا برخی از موقوفات در شهرستانها توسط برخی افراد تصرف شده و در مسیر اصلی نیت واقف قرار نگرفته است.
وی بر ترویج فرهنگ وقف در راستای نیازهای امروز جامعه تاکید کرد و بیان داشت: امروزه در حوزه های مختلف از جمله اشاعه فرهنگ اسلامی، علم آموزی، تحقیق و پژوهش و ... نیاز به ایجاد وقف های جدید هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی تصریح کرد: امروزه وقف در عرصه هایی چون حوزههای علمیه، فعالیت های قرآنی، اشتغال جوانان، بهداشت و درمان و مدرسه سازی جزو اولویت دارترین موضوعات است که باید در این زمینه به مردم اطلاع رسانی شود.
مدیرحوزه علمیه قزوین یادآورشد: در کشور ما از زمان های قدیم، وقف مورد توجه بوده و افراد مومن تمام یا بخشی از اموال و دارایی های خود را با نیت های متنوع و خدا پسندانه وقف کرده اند.
وی ادامه داد: ماندگاری و اثربخشی یکی از شاخصههای وقف است که میتواند در راستای اشاعه فرهنگ اسلامی و کمک به انسان ها اثرات مفید و خوبی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی خاطرنشان کرد: امروزه باید هدفمندی برای نیات، اولویت گذاری برای ملزومات و ضروریات وقف مورد توجه باشد و در دستور کار مبلغان و مروجان فرهنگ وقف قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه رسالت اصلی علما و روحانیان تربیت یافته مکتب حضرت امام صادق (ع)، تحکیم اعتقادات و باورهای دینی، مذهبی و گسترش فرهنگ اسلامی به ویژه سنت الهی وقف است، ابراز داشت: امروز روحانیون در این راستا وظیفه خطیری بر عهده دارند و ترویج سنت وقف وظیفه اصلی روحانیت و حوزه های علمیه است.
مدیر حوزه علمیه قزوین در پایان تاکید کرد: روحانیون باید در ایجاد موقوفات جدید و گسترش آنها متناسب با نیازهای جامعه نقش آفرینی نمایند.
انتهای پیام
نظر شما