به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از کاشان، طاهره شقاقی مبلّغ و کارشناس دینی، در نشست گفتمان دینی با موضوع "دین و زندگی" در مدرسه شهید آوینی کاشان، دین را بستر مناسبی برای فراگیری مهارت های زندگی دانست و اظهار داشت: مقاومت دربرابر مشکلات، پرهیز از آرزوهای دست نیافتنی، احساس رضایت و لذت از زندگی مهارت هایی است که کسب آنها نیازمند ایمانی قوی است.
وی با اشاره به نص صریح قرآن، ارتباط با خدا را تنها راه آرامش انسان دانست و افزود: یکی از آموزه های ارزشمندی که به ما توصیه شده این است که در مشکلات از صبر و نماز کمک بگیریم.
این مبلغ دینی، با اشاره به بحران های دوران نوجوانی و جوانی، به مساله استقلال خواهی اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات خانواده ها با نوجوانان، مساله استقلال و محدوده آزادی آنهاست، برای مثال شما می خواهید به جشن تولد، سینما و.. . با دوستان خود بروید، اما خانواده اجازه نمی دهد و در عین حال شما خود را صاحب نظر و رای و دارای اختیار و رای مستقل می دانید و می خواهید مطابق میل و خواست خویش تصمیم گیری کنید
شقاقی افزود: خانواده نیز بر حسب میزان محبتی که به فرزند و سرنوشت و آینده او دارد، نگران است که مبادا جوان اقدام به رفتار مخاطره آمیز کند و در گزینش و انتخاب های خود دچار اشتباه شود و تاوان سنگینی پرداخت نماید که حتی فرصت جبران نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در تبیین مساله استقلال جوان، تصریح کرد: نوجوان و جوان تمایل دارد توانایی ها و نیروی های خود را به معرض نمایش بگذارد و قدرت و توانایی خود را به اطرافیان ثابت کند، میخواهد یکه و تنها عمل کند و تا جایی که میتواند به اطرافیان و به ویژه والدین خود تکیه نکند، استقلال طلبی زمینه اولیه ورود او به اجتماع را فراهم میسازد و او را برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی آماده میکند، هر چند جهتگیری ناصحیح آن توأم با مسائل و مشکلاتی برای او و اطرافیان خواهد بود.
شقاقی، گذر از این مرحله را مستلزم تغییر نگرش والدین و جوان دانست و بیان داشت: هم والدین و هم جوان باید خود را برای ورود به چنین دورانی آماده کنند و بدانند که در شرایطی قرار می گیرند که متفاوت با شرایط کنترل فرزند یا وابستگی فرزند به والدین است و در این دوران نیاز است هر دو طرف نوع نگاه و بینش و انتظارات خود را تغییر دهند.
استاد گفتمان دینی اداره تبلیغات اسلامی کاشان افزود: والدین در گفتار خود باید روشن و به اندازه صحبت کنند و زمان گفتگو و بحث و تبادل نظر را بیشتر کنند و پیرامون علایق او صحبت کنند و نظرات او را در مدیریت خانه و تصمیم گیرهای اساسی اخذ کنند، در امور ساده و روزمره منزل، برنامه ریزی ها برای خرید کردن و... تا حد امکان از سلیقه او هم استفاده کنند و در انجام کارها از او همفکری بخواهند که این خود زمینه ای میشود تا فرزند نیز در مسائل خود به مشورت بپردازد.
نظر شما