حجتالاسلام منصور کیانی، مدیر مدرسه علمیه آیتالله قاضی دزفول، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، با تبریک به مناسبت هفته وحدت حوزه و دانشگاه، اظهارداشت: این دو نهاد، اگرچه در ساختار تفاوت دارند، اما اهدافی مشترک داشته و آن تربیت انسانهای عالم و دانشمند است.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه لازم و ملزوم یکدیگر هستند، گفت: حوزه در زمینه معارف دینی، جامعه را جهتدهی و مدیریت کرده و دانشگاه نیز موتور محرک بوده و مردم را به حرکت در میآورد.
*انحراف در دانشگاه، انحراف در لایههای جامعه است
حجتالاسلام کیانی، انحراف در مسیر دانشگاه را سبب انحراف قشر زیادی از جامعه دانست و تصریح کرد: در دوران قدیم، حوزههای علمیه کار دانشگاهها را انجام میداد و علاوه بر علوم دینی، علوم تجربی و نظری را نیز تدریس میکرد که با ورود دانشگاه، دروس حوزه و دانشگاه از یکدیگر تفکیک شده و حوزه مسئولیت تدریس علوم دینی و دانشگاه عهدهدار آموزش علوم تجربی و کاربردی به طالبان علم و دانش شد.
مدیر مدرسه علمیه آیتالله قاضی دزفول، با تأکید بر اینکه دشمن به دنبال نفوذ در دانشگاه از طرق مختلف است، گفت: حوزههای علمیه باید با همکاری در زمینه تدریس برخی علوم نظری در دانشگاهها، از بروز برخی آسیبهای فکری-اعتقادی در قشر دانشجوی جامعه جلوگیری کند؛ چراکه انحراف در دانشگاه، انحراف در لایههای جامعه است.
این استاد حوزه، تفکیک علم از معنویت را یکی از استراتژیهای دشمن عنوان کرد و اظهارداشت: جامعهای که عاری از علوم معنوی باشد، حتی اگر در علوم تجربی و کاربردی پیشرفت کرده باشند، بازهم در آخر کار به بمبست میرسد و برخی کشورهای پیشرفته غربی نمونه بارزی برای این مهم است که روزانه شاهد آمار بالایی از خودکشی نسل تحصیل کرده و مرفه دانشگاهی کشورهای مدرنیته هستیم.
وی در ادامه افزود: دشمن سالیان درازی است که متوجه شده رمز پیشرفت ایران، تلفیق «علم و معنویت» و البته خودباوری قشر جوان جامعه می باشد؛ به همین دلیل در تلاش برای به ابتذال کشاندن فضای فرهنگی دانشگاهها با نفوذ در این قشر حساس و آسیبپذیر است.
*ورود روحانیت در دانشگاه برای مقابله با جریان نفوذ فرهنگی
حجتالاسلام کیانی، ورود روحانیت حوزههای علمیه در دانشگاهها را یکی از راههای مقابله با جریان نفوذ فرهنگی برشمرد و تصریح کرد: حضور روحانی در دانشگاهها نه صرفاً بهعنوان یک مبلغ بلکه بهعنوان روانشناس، استاد، استادیار و کارشناس عرصههای مختلف، میتواند در لایههای زیرین دانشگاه ورود داشته و بدین ترتیب، با انجام فعالیتهای مؤثر فرهنگی، مانع آسیب رسیدن قشر جوان شود.
مدیر مدرسه علمیه آیتالله قاضی دزفول، وظیفه حوزههای علمیه را جهتدهی به اقشار جامعه عنوان کرد و گفت: تعامل عینی وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی اینکه حوزههای علمیه با جهتدهی جامعه، مسیر حرکت قشر جوان جامعه را هموار و موتور محرک اجتماعی و اقتصادی که توسط جامعه دانشگاهی کشور انجام میشود را سرعت بخشند.
*حوزه و دانشگاه همچون یک روح و جسم هستند
حجتالاسلام کیانی، در پایان با بیان اینکه حوزه و دانشگاه باید بهعنوان یک روح و جسم باشند، اظهارداشت: اگر حوزه و دانشگاه در کالبد یک روح و جان قرار گیرند، بهیقین موفقیتهای بیشماری را برای نظام اسلامی ایران، کسب خواهند کرد و اگر خدایی ناکرده، یکی از دیگری جدا شد، توفیقی حاصل نخواهد شد.
نظر شما