حجت الاسلام ناصر شکریان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مازندران بر ضرورت تغيير شيوه هاي تبليغي از سوي مبلغان ديني تأکيد کرد و گفت: مبلغان بايد از روش هايي که تأثيرگذاري تبليغ دين را دو چندان مي کند استفاده کنند.
وي، شناختن شيوههاي تبليغ و به کارگيري ابزارهاي مفيد و لازم براي مبلغ را امري اجتناب ناپذير دانست و خاطرنشان کرد: در شرايط فعلي که شاهد گسترش لحظه اي تکنولوژي در جهان هستيم اکتفا کردن به تبليغ سنتي پاسخگوي نيازها نخواهد بود.
مدير کل تبليغات اسلامي مازندران افزود: پرداختن به تبليغ بدون اطلاعات مفيد و فراهم نکردن ابزارهاي مناسب آن، نه تنها نتيجه مثبت نخواهد داشت، بلکه لطمه هاي جبرانناپذيري به باورهاي مخاطبان وارد مي کند.
حجت الاسلام شکریان اظهار داشت: مبلغان اگر به زمينهها،عوامل، آفات، موانع و شرايط زماني و مکاني توجه نداشته باشند در امر تبليغ موفق نخواهند شد.
وی تصریح کرد: تبليغ موفق و مؤثر نياز به برنامههاي کارشناسي شده دارد و اگر بتوانيم اين شيوه ها را از گفتار و رفتار اهل بيت(ع) و اولياي الهي بياموزيم به مراتب مؤثرتر و شايسته تر خواهد بود.
این محقق حوزوی يکي از بهترين صفات پيامبران و مناديان توحيد را خصلت پسنديده تواضع و فروتني آنان برشمرد و گفت: پيامبران با اين صفت زيبا، در دل مخاطبان حقيقتجو جايگاه ويژه اي کسب مي کردند.
مدير کل تبليغات اسلامي مازندران ادامه داد: مبلغان موفق هميشه متواضع بوده و از اين طريق در هدايت و جذب دلهاي مردم ميکوشند و بر اين باورند که اگر مردم به سراغ آنها نيامدند، آنان بايد متواضعانه قدم پيش گذاشته و به سراغ متعلمان بروند.
وی بر ضرورت تبليغ صحيح و کارآمد ارزش هاي ديني در ميان نسل جوان تأکيد کرد و بيان داشت: مباحث ديني بايد به شيوه اي هنرمندانه و تأثير گذار از سوي مبلغان در جامعه به ويژه در ميان نسل جوان تبليغ و ترويج شود.
حجت الاسلام شکریان بهره گيري از ابزارهاي مناسب تبليغ را موجب افزايش تأثيرگذاري تبليغ ديني دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوري اسلامي زمينه براي ترويج مباني ديني در سطح جامعه به خوبي فراهم است.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه فرقه هاي انحرافي امروز در فضاي مجازي فعاليت هاي گسترده و سازمان دهي شده اي را دنبال مي کند، گفت: بايد به منظور جلوگيري از فعاليت هاي گروه هاي انحرافي و فرقه هاي ضاله در فضاي اينترنت جنبش هاي تبليغي بسياري در فضاي مجازي تشکيل شود.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود با بيان اينکه تبليغ ديني نيازمند ابزار و شرايط خاصي است، ادامه داد: در يک تبليغ درست و صحيح بايد به چهار رکن پيام دهنده، پيام گيرنده، محتواي پيام و ابزار پيام توجه ويژه اي داشت تا بتوانيم بر روي مخاطب تأثير مثبتي بگذاريم.
وي با اشاره به اين که روحانيان به عنوان انتقال دهنده پيام ديني وظيفه سنگيني به عهده دارند، گفت: رفتار و کردار يک مبلغ بايد به گونهاي باشد که سخنان او تأثيرگذاري مناسبي در مخاطبين داشته باشد.
نظر شما