به گزارش خبرگزاری «حوزه»، نئولیبرالیسم از جمله مکاتب نوظهور غربی است که توانسته با طرح شعارهایی چون؛ جهانی سازی، نظم نوین جهانی و نسبی گرایی اخلاقی مریدانی برای خود دست و پا کند. امواج این مکتب بسیاری از کشورها از جمله ایران را نیز درنوردیده و توانسته برخی جریان ها و نحله های دگراندیش داخلی را به دنبال خود بکشاند و مفتون سازد.
شاید تبیین مبانی مکتب نئولیبرالیسم، ارتباط این مکتب با نظام سرمایه داری و نگاهی نقدگون به اندیشه های رهبران فکری این مکتب یعنی ریچارد رورتی، فردریش فون هایک و میلتون فریدمن برایتان جالب باشد!
اما این سه نفر کیستند؟
* کسی که به شوخی دیدگاه خود را لیبرالیسم بورژوازی پست مدرنیست نامید! کوشش گری که ترویج لیبرال ـ سرمایه داری را با تکیه بر برخی مقدمات و مفروضات پسامدرن در سر می پروراند. او کسی جز ریچارد رورتی نیست.
* فردریش اگوست فون هایک اصلی ترین چهره تئوریک در تکوین و تطور نئولیبرالیسم! کسی که نامش با محفل مونت پلرن گره خورده است.
* اما میلتون فریدمن! اقتصاددان نئولیبرالیستی که با کتاب معروفش با نام سرمایه داری و آزادی در پی اصالت دادن به آزادی های لیبرالیستی بود.
چرایی بزرگ در اندیشه فریدمن این بود: او که طعم فقر را چشیده بود چرا آمالش را در اقتصاد سرمایه داری جستجو کرد؟!
علاقمندان مي توانند جهت تهيه کتاب به سايت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به نشانی: http://poiict.org مراجعه كنند.