به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان، حجت الاسلام کمال الدین نارنج استاد حوزه علمیه همدان، در کارگاه مدیریت مسجد ویژه متقاضیان تلبس بیان داشت: موضوع مدیریت مسجد دارای ابعاد فراوانی است مانند مدیریت داخلی مسجد، مدیریت مالی، مدیریت عمران، ساخت، بنا و احداث مسجد، مدیریت بهداشت و غبار روبی، مدیریت تبلیغات و دیگر مسائلی که یک روحانی باید طبق جایگاه و شئونات امام جماعت به آنها در مسجد بپردازد.
وی در ادامه با اشاره به رشته های تخصصی در قم افزود: یکی از این رشته های تخصصی، رشته مدیریت مسجد است، در حوزه علمیه قم درس خارج مسجد نیز برقرار است و این مسئله نشانگر اهمیت فراوان مسجد و مدیریت آن است.
استاد حوزه علمیه همدان تصریح کرد: برخی فکر می کنند که مسجد به این قدر مطالعه و مباحثه نیاز ندارد، ولی یکی از موضوعاتی که در این زمینه باید به آن پرداخت بحث منکرات و افعالی است که نباید در مسجد صورت بگیرد.
وی در ادامه افزود: کتاب منکرات مساجد که توسط یکی از دانش پژوهان الازهر مصر طبق آیات و روایات و تاریخ تدوین شده است که ایشان با اشاره به مسئله تدریس در مسجد گفته تدریس در مسجد اشکالی ندارد، ولی موردی که جای بحث دارد و مکروه است بلند کردن صدا توسط افراد است.
حجت الاسلام نارنج ابراز داشت: اکثر ائمه جماعات ما به موضوع مسجد و مدیریت آن به صورت جدی نپرداخته اند و دنبال روایات و آیاتی که در این باره وجود دارد تحقیق و جستجو نکرده اند.
وی در ادامه افزود: یک روحانی باید دنبال آداب و سنن مسجد برود و در افعال خود این آداب را رعایت کند مثلا نحوه ورود و خروج امام، نحوه معاشرت با مردم، کیفیت نماز خواندن، نحوه رعایت مستحبات به طوری که وقت گیر نباشد و مردم را اذیت نکند.
حجت الاسلام نارنج در پایان گفت: مسجد محلی است برای راز و نیاز، معماری اسلامی قدیمی و سنتی این مسئله را رعایت می کرد مانند مساجد شهر همدان از جمله مسجد جامع شهر که دارای کنج هایی است و افراد می توانند با خداوند متعال خلوت کنند.