حجتالاسلام والمسلمین محمدسعید امیری محقق و پژوهشگر حوزوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت فاطمه(س) گفت: حضرت زهرا(سلام الله علیها) به عنوان دختر پیامبر گرامی اسلام(ص) و نیز همسر امیرالمومنین علی(ع) الگوی مناسبی برای همه ما مسلمانان در پیروی از ولایت است.
وی افزود: با توجه به اینکه حضرت علی(ع) بنا به مصلحت جامعه، مدت ۲۵ سال خانهنشین بوده و مأمور به سکوت بودند، ولکن حضرت زهرا(س) همواره امیرالمؤمنین(ع) را در همه شئون زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ولیّ و امام زمان خود میدانست و از ایشان حمایت میکرد که این مسئله میتواند برای ما در زمینه پیروی از ولیفقیه زمانمان سرمشق باشد.
این کارشناس دینی با تاکید بر اینکه مادیات برای ائمه معصومین(ع) هیچ ارزش و جایگاهی نداشت، گفت: آن حضرت تا آخرین لحظه حیات خود دغدغه پیروی و پشتیبانی از ولایت داشت و اینکه حضرت زهرا(س) خطبه فدکیه را بیان کردند به این معنی نیست که مادیات برای ایشان ارزش دارد، بلکه حضرت بدین وسیله به دنبال حمایت از ولایت بودند.
وی با بیان اینکه زندگی حضرت زهرا(س) تجلی اسلام و سبک زندگی اسلامی است، گفت: یکی از بزرگترین درسهای عملی از حضرت زهرا(علیهاالسلام) حضور فعّال در صحنههای اجتماعی سیاسی با حفظ عفّت و حجاب و ارزشهای وجودی زن است که در انقلاب اسلامی، جلوه یافت و الگویی برای زنان مسلمان در سطح جهان گردید.
این محقق حوزوی، علاقه حضرت فاطمه(س) به پدر بزرگوارشان را از دیگر خصیصههای اخلاقی آن حضرت بر شمرد و گفت: اگر زهرا(س) با کنیه "ام ابیها" خطاب میشود، نشان دهنده عظمت و نقش آن حضرت در بقاء و استمرار رسالت پدر بزرگوارش میباشد.
وی افزود: آنچه که حضرت زهرا(س) را، ام ابیها و پاره وجود حضرت مصطفی(ص) میسازد، ویژگیهای منحصر به فرد اوست که حضرت را از زنان عالم ممتاز کرده است. با این وصف سیره و سبک زندگی فاطمه(س) میتواند برای همه زنان در اقشار مختلف جامعه یک الگوی سازنده باشد.
حجت الاسلام امیری در پایان با اشاره به لقب "زهرا" برای حضرت فاطمه(س)، گفت: زهرا(س) در لغت به معنی درخشنده و نورانی است که این لقب به دلیل عبادتهای حضرت صدیقه طاهره(س) از سوی پیامبر(س) به ایشان داده شده است، به طوری که نام دانشگاه الازهر مصر که در زمان فاطمیون در این کشور تاسیس شده، برگرفته از نام حضرت فاطمه(س) است.
42/313