پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا

حوزه/ شورای عالی انقلاب فرهنگی دیر متوجه سند ۲۰۳۰ یونسکو شده و نکته ای که باید به آن توجه کرد، آن است اشخاصی که در پذیرش این سند نقش داشته اند، عضو این شورا بوده و اطلاعات را در درون شورا در وقت لازم منتقل نکرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، به موضوع سند آموزشی 2030 یونسکو و گلایه های رهبر معظم انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت: این سند به نوعی سیاست های حوزه آموزش و پرورش و فرهنگ است که از ناحیه یونسکو در سطح جهان دنبال شده و دولت نیز بخش هایی از این سیاست ها را پذیرفته و در جهت اجرایی ساختن آن اقدام کرده اند.

وی اظهار داشت: هیچ تردیدی نیست بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تدوین و ابلاغ سیاست های نظام بر عهده رهبر معظم انقلاب است و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در جریان پذیرش سند 2030 قرار می گرفت؛ اما متأسفانه دولت بدون اعلام به این شورا و دریافت نظرات از اعضای آن، این سند را پذیرفته و در جهت اجرایی ساختن آن حرکت کرده اند که عملی غیرقانونی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: در بخش هایی از دولت بدون دریافت نظر از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلساتی برای اجرایی ساختن این سند برگزار شده و این شورا نیز پس از پذیرفتن این سند، متوجه آن شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان ساخت: دولت مجری سیاست ها و قانون است و به تنهایی نمی تواند سیاست ها را از طرف خود وضع کرده و یا در سطح بین المللی برای، خود به صورت مستقیم سیاست گذاری نماید.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: هم وظیفه دولت بود که پیش از پذیرش این سند، با شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نموده و هم وظیفه شورا بود رصدی جامع و کامل از این سند داشته و نسبت به مشکلات آن باخبر شود.

حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا بیان داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره سند 2030 یونسکو در برابر عمل انجام شده قرار گرفت و مقرر شد دبیرخانه شورا نسبت به کم و کیف این سند، فعالیت هایی را انجام دهد که در ادامه نیز جلسات شورا با تعطیلی هایی مواجه شد؛ در جلسه پیشین، در دستور جلسه قرار داشت؛ اما نوبت آن نرسید.

وی اظهار داشت: انسان احساس می کند یا حدس می زند، مجموعه ای در کشور وجود دارد که به گونه ای شتاب زده به دنبال همراهی سیاست های جهانی است و متأسفانه پذیرش سند آموزشی 2030 یونسکو نیز در این راستا بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: متأسفانه اجرای سیاست هایی که در شورا به تصویب می رسد، بر خلاف آنچه در سند 2030 رخ داده، به عقب افتاده و برای عملیاتی سازی آن تعلل هایی مشاهده می شود؛ همانند سند تحول آموزش و پرورش یا اساسنامه دانشگاه فرهنگیان که در شورای عالی با جدیت و با وقت گذاری زیاد به تصویب رسید؛ اما عزم جدی برای اجرا و تحقق کامل آن وجود ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان ساخت: امروز برای اجرای اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، سخن از کافی نبودن امکانات و بودجه به میان می آید؛ در حالی که این دانشگاه مسئول تأمین و آموزش معلمان کشور است و بودجه آن نباید به عنوان بودجه بخشی از آموزش و پرورش دیده شود؛ بلکه باید به عنوان بخشی از هزینه آموزش عالی لحاظ گردد که متأسفانه بی تفاوتی هایی نسبت به این موضوع وجود داشته و عزم فراگیر در سطح دولت برای حل این مسئله مشاهده نمی شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سؤال که آیا گلایه های رهبر انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی را می پذیرید، یا خیر؟ تصریح کرد: ما این گلایه ها را می پذیریم؛ اما واقع مطلب آن است شورای عالی انقلاب فرهنگی دیر متوجه این موضوع شده و نکته دیگری که باید به آن توجه کرد، آن است اشخاصی که در پذیرش این سند نقش داشته اند، عضو این شورا بوده و اطلاعات را در درون شورا در وقت لازم منتقل نکرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا بیان داشت: فعالیت شخصیت های حقوقی که در این شورا حضور دارند، اطلاع رسانی و مشارکت در تصمیم سازی برای این نوع مسائل است؛ اما متأسفانه نه این اطلاعات به شورا منتقل شده و نه شورا درباره آن تصمیم گرفته است.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • رضایی IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
    0 0
    با سلام ... جناب پارسانیا ، دیر متوجه موضوع شدید ، دقیقا یعنی چه ؟ شما و دوستان حوزوی در شورای عالی انقلاب فرهنگی چکار می کنید ؟ معلومه که باید متوجه نشوید ؛ از بس که تدریس ، جلسه ، نظریه پردازی و کارهای دیگه دارید ، وقتی برای متوجه شدن ندارید ... با احترام