حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدي خوانساری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در تهران با بیان این که تربیت طلاب مهذب و اندیشمند از رسالتهای خطیر حوزههای علمیه است، به تبیین برنامههای آموزشی و پژوهشی حوزه ثقلین پرداخت، و اظهار داشت: یکی از اولویتهای آموزشی این مدرسه، پرداختن به علوم قرآنی و حدیث میباشد، و با این که در آیین نامه درسی تفسیر قرآن جزو دروس جنبی ذکر شده است ولی در این حوزه تفسیر قرآن در طول ترم و همچون یک درس اصلی مورد توجه بوده است. و علاوه بر متن، تفسیر قرآن نیز به دقت مورد مطالعه قرار میگیرد.
مدیر مدرسه علمیه ثقلین تهران افزود: استقبال طلاب از کلاسهای تفسیر قرآن بسیار خوب بود و همین امر موجب شد تا درس تفسیر قرآن همچنان به عنوان یک درس اصلی در برنامه آموزشی حوزه قرار بگیرد. و به برکت درس تفسیر، سایر دروس اصلی نیز در ساعت مقرّر و با حضور فعال همه طلاب برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای پژوهشی برای همه طلاب، عنوان داشت: برگزاری این جلسات در راستای آشنایی طلاب با ابزار و روش پژوهش و با هدف ارتقاء رشد علمی بود. و در حین برگزاری دورههای آموزشی همه طلاب موظف به ارائهی مقالات علمی بودند. و در این میان ارائه مقاله با موضوع «معارف» برای طلاب پایه چهارم و پنجم اجباری بود. زیرا مباحث اعتقادی و معارف کلامی از جمله نیازهای کنونی جامعه و جوانان است.
حجتالاسلام خوانساری به برگزاری کلاسهای فرق شناسی در حوزه ثقلین پرداخت و گفت: با توجه به شرایط شهر تهران ضرورت ایجاب میکرد تا طلاب نسبت به عملکرد برخی فرقههای انحرافی آگاهی یابند تا بتوانند با قدرت از حریم دینی و اعتقادی مردم پاسداری کنند. در همین راستا برگزاری کلاسهایی با موضوع «بهائیت» شناسی در اولویت پژوهشی حوزه ثقلین قرار گرفت.
وی افزود: اکثر طلاب با اعتقادات و عملکردهای این فرقه آشنایی نداشتند، به همین جهت ما با اساتید موسسات مختلف حوزوی رایزنی کردیم تا با حضور در حوزهی ثقلین اطلاعات لازم را در این زمینه به طلاب ارائه کنند.
مدیر مدرسه علمیه ثقلین در ادامه با بیان این که سنت حسنه مباحثه تاثیر بسزایی در رشد علمی طلاب دارد، تصریح کرد: همه طلاب موظفند هر روز برنامه مباحثه را در اولویت درسی خود قرار دهند. علاوه بر این ما یک برنامه دیگری را شبها برای تشویق طلاب به مباحثه تدارک دیدهایم. بر این اساس چون محوزه، وعدهی غذایی شام برای طلاب ندارد، خود مسئولین مدرسه برای این امر بانی شدهاند ولی از طلاب خواسته شده در ازای دریافت وعده غذایی حتما برنامه مباحثه و نیم ساعت تلاوت قرآن را اجرا کنند.
وی با بیان این که تقویت سنت مباحثه شرط توفیق علمی طلاب است، افزود: اجرای این طرح بهانه خوبی برای افزایش ساعات مباحثه درسی را فراهم کرده است. و این که چه کسی میتواند از تغذیه شام استفاده کند یا نه بر عهدهی خود طلاب گذاشته شده است ولی آنچه که ما شاهد بودیم حضور پرشور شبانهی طلاب در مدرسها و رونق مباحثات علمی بود.
انتهای پیام 313/42
نظر شما