آیت الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرگزاری«حوزه»، به نقش دولت ها اسلامی در ترویج فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: دولت های اسلامی نقش عمده ای در ترویج مبانی دینی و تشکیل مراکز و مؤسساتی برای احیاء فرهنگ و مبانی ارزشی برعهده دارند، اگر هرکدام از این مؤسسات و مراکز به درستی رسالت خود را انجام ندهند، قطعا مشکلاتی در مسائل فرهنگی به وجود خواهد آمد.
عضو جامعه مدرسین حوزه عنوان کرد: حمایت، پشتیبانی، تعیین و نصب مدیران فرهنگی قوی و کار آمد، بکاری گیری نیروهای متعهد و دلسوز مسائل ارزشی، علاقه و عشق به دین، محوری بودن دین و مبانی اخلاقی و فرهنگی در سطح کلان و دهها مسئله دیگر، می تواند به احیاء دین، فرهنگ و ارزش های اسلامی از سوی دولت کمک کند.
این استاد حوزه افزود: از دیگر امور الگو بودن مسئولین است؛ اگر مسئولی نسبت به اخلاق و فرهنگ اعتقاد و پایبند نباشد، انتظار از سایر افراد جامعه نمی توان داشت؛ بنابراین تعیین ونصب افراد در پُست های حساس لازم است بر اساس کارآمدی، توانمندی، متعهد بودن به موازین و اخلاق دینی و فرهنگ باشد.
وی ابراز داشت: اگر مسئولی توجه لازم به مسائل فرهنگی نداشته باشد و یا اساسا بی تفاوت باشد، آیا واقعا می توان به چنین فردی در مسئولیت های مهم اعتماد کرد و احیاء فرهنگ را به آنها سپرد.
آیت الله فقیهی گفت: باید به سمتی حرکت کرد، که همه دلسوز فرهنگ باشند نه اینکه برای ترویج دین دست اندازی کرد و یا اینکه برای تبلیغ مباحث ارزشی بهانه جویی نمود. این مسئله لازم از ناحیه همه آحاد مورد توجه قرار گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: اگر فرهنگ باشد، مسائل دیگر هم ارزش و هویت پیدا خواهد کرد؛ از همه مهمتر نقش مردم است؛ باید مردم همان طور که نسبت به مسائل دیگر مطالبه گر هستند لازم است درباره فرهنگ و احیاء ارزشهای اخلاقی نیز مطالبه گر باشند تا جامعه اسلامی از این لحاظ نیز دچار فقر نشود.
نظر شما