به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» آیت الله حسینی بوشهری، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه عالی خاتم الاوصیا(عج) قم با تاکید بر اهمیت و عظمت رسالت حوزه های علمیه و نهاد روحانیت در دنیای امروز اظهار داشت: بنا بر فرمایش امیرالمومنین(ع) از جمله رموز مهم موفقیت طلاب، دین شناسی و درد دین داشتن و نیز شناخت صحیح فکر و اندیشه و التزام به اخلاق و تهذیب نفس است.
وی افزود: طلاب و روحانیون به تاسی از سیره نورانی اهل بیت(ع) بکوشند که به تدریج در مسیر زی طلبگی خود، از نبایدها فاصله گرفته و خود را مزین و آراسته به فضایل اخلاقی و دینی کنند.
*اسوه های اخلاقی حوزه به طلاب جوان معرفی شوند
عضو شورای عالی حوزه های علمیه همچنین گفت: بزرگان ما در حوزه بعضاً حالات عجیبی داشته و در استغفار و مراقبه از نفس و تهذیب بسیار زبانزد بودند و امروز ما باید بتوانیم از این اسوه های علمی و اخلاقی در بین طلاب جوان الگوهایی را معرفی کنیم.
وی در ادامه با بیان این که گفتار و سیره نورانی پیامبر (ص) و ائمه اطهار(ع) برای همه مردم به خصوص حوزویان بالاترین الگو و اُسوه است، خاطرنشان کرد: همان طور که پیامبر اکرم(ص) نگران و دغدغه مند نسبت به جامعه بود، امروز حوزویان و به خصوص طلاب جوان باید نسبت به شرایط جامعه حساس و دغدغه مند باشندو بی تفاوت از کنار مسایل و مشکلات جامعه نگذرند.
*طلاب باید یاور مردم و تلاشگر در مسیر حل مشکلات آن ها باشند
آیت الله حسینی بوشهری افزود: همان طور که نبی اکرم(ص) برای مردم زحمتی نداشت و در مسیر هدایت به حداقل ها قناعت می کرد ، طلاب ما نیز باید یاور مردم و تلاشگر در مسیر حل مشکلات آن ها باشند و با روحیه مردمی و تواضع به نشر و ترویج آموزه های دینی و اخلاقی بپردازند.
وی با بیان این که طلاب و فضلا باید قدردان فرصت و نعمت تحصیل در حوزه باشند، گفت: به ویژه توصیه ام به طلاب جوان این است که از فرصت های طلایی پیش آمده نهایت استفاده را ببرند و بدون اتلاف وقت در مسیر رشد و پویایی علمی و معنوی خویش باشند.
وی همچنین بر لزوم حفظ و تقویت روحیه پرسشگری در بین طلاب جوان تاکید کرد و بیان داشت: همان طور که امام علی (ع) نیز فرمودند پرسشگری انسان در کنار پرکاری و خستگی ناپذیری همچنین تهذیب نفس و تلمذ در محضر اساتید از جمله عوامل موفقیت علمی است.
امام جمعه قم در خاتمه گفت: البته در کنار همه این ها نباید از اهمیت توکل بر خدا و توسل بر ائمه اطهار(ع) برای موفقیت طلاب غافل شد و لذا همواره باید در مسیر تقویت ابعاد معنوی و مناجات و قرآن گام برداشت.