به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، حجت الاسلام علی رسولی، مدیر مدرسه علمیه آیت الله دامغانی(ره) همدان، پیش از ظهر امروز در دوره آشنایی با وظایف روحانیت ویژه متقاضیان تلبس حوزه علمیه همدان، گفت: یکی از عناوین مهم در روش سخنرانی دینی مخاطب شناسی و انتخاب موضوع مناسب است.
وی تصریح کرد: مخاطب شناسی و انتخاب موضوع مناسب سبب تحریک انگیزه مخاطب شده و این مساله تاثیر فراوانی در جذب مخاطب به خصوص قشر جوان را دارد.
استاد حوزه علمیه همدان با اشاره به ملاک های مخاطب شناسی گفت: اکثریت جمع، اهمیت سرمایه گذاری روی اقشار از نظر کیفی و زمان از ملاک های انتخاب مخاطب در خطابه است. برای مثال اگر یک روحانی در جمع نوجوانان یک دبیرستان ایراد سخن می کند و در همان مجلس عده ای از والدین وجود دارند، مبلغ باید نوجوانان که هم در اکثریت هستند و هم اهمیت ویژه دارند را مخاطب خود قرار دهد.
حجت الاسلام رسولی ادامه داد: یک مبلغ موفق برای سخنرانی خود در مرحله نخست هدف تعیین می کند برای مثال دانش آموزانی به نماز علاقه ای ندارند و سخنران باید با هدف در مرحله نخست آنها را به نماز علاقمند می کند و در جلسات بعد در بعد رفتاری و دانشی برای آنها بیان می کند.
وی ادامه داد: مبلغانی که تازه تبلیغ را شروع کرده اند باید یک موضوع خاصی را برای خود تعیین کنند و از بیان حواشی پرهیز کنند تا بتوانند موضوع انتخاب شده را به درستی در ذهن مخاطبان ترسیم کنند.
وی در پایان گفت: مبلغان باید در انتخاب موضوعات خود از کلی گویی پرهیز کنند و به دنبال موضوعات جزیی بروند، برای مثال نباید موضوع خطابه را نماز انتخاب کرد، ولی موضوع فواید دنیوی و اخروی نماز می تواند به منبر خوبی تبدیل شود.