چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲
ضرورت تلاش حوزه و دانشگاه برای انتقال مباحث دینی و  بین الادیانی

حوزه/ گفت وگوی پیرامونی برای رسیدن به تفاهم حداکثری بین حوزه و دانشگاه یکی از امور ضروری برای انتقال مباحث دینی و بین الادیانی است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه»، آیت الله اعرافی صبح امروز درآئین افتتاحیه سال جدید تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب که درسالن اجتماعات این دانشگاه در قم برگزار شد با بیان این که  امید است این مراکز علمی و دینی بیش از گذشته درجامعه اثر گذار باشند و بتوانند به  فعالیت علمی بپردازند گفت: درباره ادیان و مذاهب مباحث زیاد وجود دارد؛ گفت وگوی پیرامونی برای رسیدن به تفاهم حداکثری بین حوزه و دانشگاه  یکی از آن امور ضروری برای انتقال مباحث دینی و بین الادیانی است.
مدیر حوزه های علمیه بابیان اینکه در قضیه پلولاریزم  طیفی از نظرات در مورد ادیان قابل بررسی است که بعضی ازآنها مشکلاتی هم در خود دارد و بعضی از آنها قابل حل وبرطرف کردن است گفت: پلولاریزم معرفتی قابل پذیرش نیست؛ چون معتقدند که سلب ادیان یک چیز است و دیگران خارج است؛ این نگاهی است که قابل خدشه است واشکالاتی دارد.
آیت الله اعرافی بابیان اینکه سطح دوم پلولاریزم ادیانی و ارتباطی است که دارای حقایقی است و قطعا در بخش اول همه مفرقات را نمی شد جدا کرد و یا مهم دانست گفت: اما دربخش ارتباطی مباحثی است که قابل بحث است و حتی مرکز علمی مانند حوزه نیز لازم است در صدد توسعه مرزهای دانش علمی  و ارتباطی و تعاملاتی باشد و لازم است به توسعه و راه اندازی فقه و در ابواب مختلف  تعاملات میان دینی، مذهبی و انسانی و ادیانی به عنوان اخلاق پرداخته شود.
مدیر حوزه های علمیه عنوان کرد: اگر بتوانیم در کتاب های فقهی درکنار دیگر مباحث، عناوین اخلاقی، میان دینی و میان مذهبی و بین الادیانی قرارداده و حتی پرداخته  و هدف گذاری شود، قطعا می توان شاهد تحولات خوبی درعرصه ادیان و مذاهب و تعاملات آنها باشیم. 
امام جمعه قم گفت:هدف ایجاد روابط اجتماعی است و اگر فقه با ابزار دقیق اجتهادی به این مباحث بپردازد، بابی نو در فقه گشوده خواهد شد، زیرا معتقدیم فقه غنی داریم و حتی آیات و روایات دراین رابطه هست ولی باید توسعه یابد تا همه مسائل به درستی حل و فصل شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: لازم است دانشگاه در حوزه فقه میان فردی، اجتماعی، دینی و درونی مذاهب و اخلاق طراحی های صورت دهد تا سایر مباحث تعاملات بین الادیانی مشخص شود.
آیت الله اعرافی گفت: اگر این قدم برداشته شود، سطح تعاملات پلولاریزم راهگشا خواهد بود و می توان در سطح ارتباط بین دول قدمهایی برداشت.

امام جمعه قم افزود: باید در فقه و اخلاق، حوزه های جدید بین الادیانی، مذهبی، اجتماعی، تعاملات انسانی و ادیان  ابراهیمی راه اندازی شود؛ اگراین قدم برداشته شود، قطعا درهمه فقه ها به نظامی خواهیم رسید و حتی می توان درذیل آن به گفت وگو پرداخت؛ بنابراین این نقشه راه است که ترسیم شده و باید دراین مسیر حرکت کرد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: فقه، گفت وگو را تکلیف و اهداف و مسیر و رسالتها را مشخص می کند؛ وقتی ادیان را درهر سطحی مطالعه کنیم به ممیزات وتفرقات خواهیم رسید؛ بهر حال درحوزه مشترکات، ادیان ابراهیمی درمبارزه با شرک و حقوق مشترک و فلسفه کارهای زیادی  وجود دارد و نیازبه صورت بندی نظامات جدید  است که اگر کارشود، بسیار راه گشاه است؛ بنابراین نباید مورد غفلت قرار داد.
آیت الله اعرافی گفت: اگر می خواهیم پیشرفت علمی داشته باشیم، باید توجه ویژه به علم فلسفه و اصولی کنیم همان طورکه درحوزه این گونه است، حتی لازم است زیرساخت های لازم را در عرصه اصولی و فلسفی فراهم و توسعه داد.
مدیر حوزه های علمیه عنوان کرد: درشرایطی قرار داریم که در دنیای اسلام شاهد قرائت های مختلف از اسلام هستیم؛ از جمله آن اسلام غیر سیاسی و کمتر جهادی و انقلابی؛ دیگری اسلام خشونت و داعشی وآخری اسلام ناب است و دراین اسلام ناب همه چیز تعریف شده است، ولی نیاز به کارهای بیشتری دارد.
عضو جامعه مدرسین افزود: اسلام ناب مفروضاتی دارد، ولی باید در مقام ترویج و اشاعه کارهای جدّی تری کرد و حتی  در قم که از مجموعه های علمی مانند حوزه و دانشگاهی و دارای جامعه علمی خوب و ترکیب قومی و مذهبی از کشورهای مختلف است و نشان دهنده اهمیت این شهر است، انتظار جدی می رود درعرصه ترویج اسلام ناب قدم های جدی بردارد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha