یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
از   آثار مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی رونمایی می شود

حوزه/ با حضور حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مراسم رونمایی از آثار منتشره مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی در بیت معظم له برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسملین میرمحمدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری مراسم رونمایی از آثار منتشره مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی که با حضور اصحاب رسانه در این مؤسسه برگزار شد، گفت: این مؤسسه در سال 91 بر اساس منویات مقام معظم رهبری و با هدف صدور در تسهیل فتوا و حکم از سوی مراجع تقلید و شناسایی موضوع قبل از صدور حکم و فتوا از سوی مراجع تقلید در قم راه اندازی شده است.

رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی اظهار داشت:‌ از دیگر اهداف مؤسسه تدوین علم موضوع شناسی به عنوان علم جدید از طریق مبانی و اصول استخراج، بستر سازی موضوع شناسی به عنوان حرکت پیوسته و تخصصی، تسهیل و تسریع در امر افتاء، طرح استفتائات تخصصی در حوزه های حکومتی، پاسخ گویی به مسائل پرسش های جدید در حوزه فضای مجازی و سایبری است.

وی با بیان اینکه زمانی که نظام بخواهد احکام را جاری کند، طبیعی است با موضوعات مختلفی مانند سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فضای مجازی ارتباط پیدا می کند که شاید قبل از انقلاب چون حکومت در اختیار ولی فقیه، مراجع تقلید و علمای ربانی نبوده، احساس نیاز به پاسخ گویی در موضوعات جدید نمی شد، گفت: بر همین اساس شاهد این قضیه هستیم که فقیه برای صدور حکم به یکی از مسائلی که نیازمند است، شناسایی موضوع قبل از صدور حکم است و قطعا بعد از شناسی موضوع، قطعا صدور حکم راحت خواهد بود.

حجت الاسلام و المسملین میرمحمدی با بیان اینکه از جلمه مسائل مستحدثه جدید تغییر جنسیت، مواد غذایی دارای الکل، ماهیت پول و سقط جنین و دیگر موضوعات است گفت: تا ماهیت پول و درصد مواد غذایی که دارای الکل می باشند، مشخص نشود، فقیه نمی تواند حکم درستی بدهد و این مسئله در بحث تعدد موضوعات در بعُد حکومت و نظام هم وجود دارد، در نظام بانک داری وبورس و جهاد هم طببیعا موضوعاتی پیش می آید که موضوع برای فقیه مشخص نیست، این مؤسسه با متخصصانی که در رشته های مختلف در اختیار دارد در مورد موضوع خاص پژوهش ونتیجه نهایی را به آن نهاد مربوطه اعلام می کند.  

وی با تاکید براین که شناخت مباحث فقهی و تبیین با تکیه بر توانایی نهفته در حوزه و دانشگاه از طریق پژوهش های بنیادی، توسعه وکاربردی از جمله مأموریت های این مؤسسه است، گفت: از مهمترین ویژگی این مؤسسه استفاده از نخبگان حوزه ودانشگاه در موضوعات مختلف پزشکی و آزمایشگاهی است؛ زیرا 30 درصد از پژوهش ها در این مؤسسه، نظری و 70 درصد میدانی و آزمایشگاهی است و به همین دلیل نیازمند به متخصصانی در حوزه های پزشکی و آزمایشگاهی و آماری است تا بهتر بتوان با استفاده از مباحث پژوهشی فقیه را در ارائه حکم یاری دهد و صدور فتوای را آسان کند.

حجت الاسلام والمسملین میرمحمدی  با بیان این که جاری سازی موضوع شناسی در مباحث علمی حوزه و اساتید فقه دستاورد افزایش صدور فتوا، کاهش فتاوای مقید، مشروط و غیر صریح، کاهش فتوای متعدد در مسئله واحد، دستیاری مراجع تقلید، وزارت خانه های درمان، جهاد، بانک و دیگر سازمان ها از مهمترین دستاوردهای این مؤسسه است، اظهار داشت: امروز با تلاش های چندین ساله که در این مؤسسه و با حضور کاشناسان و متخصصان درموضوعات مختلف صورت گرفته، شاهد رونمایی 11 اثر موضوعات در حوزه های فرهنگی - اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و بنیادی و پزشکی و در 5 گروه رونمایی خواهد شد و با حضور حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی خواهیم بود.

رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی افزود: در گروه های فرهنگی مانند آسیب شناسی فرهنگی، اینترنتی، موضوع شناسی مسافت، در گروه حقوقی مانند وحدت جرائم، درگروه خون موضوع شناسی بانک خون ناف، در گروه اقتصادی مانند ارزش سنجی درهم و دینار و اعتکاف و درآمدی برموضوع شناسی در گروه بنیادی است.

وی بابیان اینکه 19 اثر در هفته پژوهش رونمایی خواهد شد، اظهار داشت: محققینی که از حوزه و دانشگاه در این مؤسسه مشغول فعالیت می باشند در حوزه های مختلف متخصص بوده و تمام سعی آنها این است بتوانند کارهای پژوهشی را به دقت پیش ببرند.

حجت الاسلام و المسملین میر محمدی بابیان این که حدود 30 پروژه در موضوعات استحاله، موضوع شناسی فلس، جعاله بانکی، اسناد خزانه، ماهیت بانکی، حریم املاک، کثیر السفر، حوزه روش شناختی، مجموع استفتائات امامیه از زمان غیبت تا الان، موضوع شناسی قمار و آلات لهو و لعب و قراردادهای بانکی در دستور کار پژهشگران این مؤسسه قرار گرفته، گفت: درحال حاضر این مؤسسه با 60 محقق برای انجام کارهای پژوهشی درارتباط است.

رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی بابیان اینکه موضوع فقه و زندگی تحت عنوان موزه درقم راه اندازی شده و برکات خوبی هم داشته، اظهار داشت: این موزه می تواند کمک بسیاری در بحث موضوع فقه وزندگی و مسائل شرعی به جامعه اسلامی کند.

حجت الاسلام و المسملین میرمحمدی با بیان اینکه موضوع فقه و زندگی از جمله ویژگی آن تبدیل کردن فلسفه حکم به نمادهای تجسمی است تا هر کسی به انداز توان خود از موزه فقه وزندگی واحکام بهره ببرد.

وی عنوان کرد: تاکنون نزدیک به 400 نفر از طلاب در سطح در موضوع شناسی تربیت شده اند افزود: این مؤسسه مورد تأیید و حمایت مراجع تقلید است و آمادگی دارد در بحث موضوع شناسی به کمک مراجع تقلید، مراکز علمی، وزارت خانه ها و دانشگاهی بیاید.

حجت الاسلام و المسملین میرمحمدی با بیان این که یکی از جمله فعالیت این مؤسسه  استفاده از سیستم ماهواره ای برای نقشه برداری برای تعیین مسافت شهری بوده و تاکنون این کار هم صورت گرفته گفت: در حال حاضر به به دنبال این هستیم که با هماهنگی مسئولین شهرها،  تابلوی حدود مسافت شهری را برای هر شهری نصب کنیم.

وی اظهار داشت: این سیستم این اجازه و توانایی به ما می دهد برای سایر کشورها مانند شهر مکه و مدینه هم تعیین مسافت شهری را کنیم و برای آنها نصب نماییم.

حجت الاسلام و المسملین میرمحمدی با بیان این که شعار پژوهشی این مؤسسه به عنوان هسته کوچک دانا این است که با شبکه بزرگ توانا یعنی حوزه ارتباط برقرار کند و برای همین کار کمیته های برای شناسایی طلاب مستعد و قوی شکل گرفته تاکنون کارهای خوبی دراین رابطه صورت گرفته، افزود: همه تلاش این است این افراد متخصص شناسایی و در موقع لازم از آنها استفاده شود.

40/313

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha