به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیت الله محمد علی ناصری در جمع اقشار مردم با بیان این که اساس و پایه دینداري مردم، سه قسم است، گفت: این دینی که من دارم، گاهي تقلیدی است؛ يعني پدر يا پدربزرگم میگفت: «خدا یکی است، پیغمبری داريم و امامی داريم»؛ من هم همينها را میگويم، این، یک مرتبه از پایههای دین است.
استاد اخلاق حوزه علمیه عنوان کرد: گاهي پایههای دین از روی استدلال، برهان و فکر است و پایههای دینم را اين طور درست کردهام، همچنین گاهي هم پایههای دینم را با عمل درست کردهام؛ لذا یقینی است، عین الیقین يا حق الیقین است.
وی افزود: بعد از اینکه با فکر و استدلال؛ دین را باور و سپس عمل و تجربه کردم و به یقین رسیدم، در دو قسم اولی آنجایی که پایههای دینم را از راه تقلید یا دلیل و برهان درست كرده باشم، آن اعتقاد، قابل زوال است.
آیت الله ناصری اذعان کرد: عقيدهاي که تقلیدی است، اگر شکی برايش پيش بیاید، در آن ميماند و رها میکند، آن كسي هم که دينداريش با دلیل و برهان باشد، اگر كسي درباره اعتقاداتش تشکیکی كند، باز ممكن است، بماند. به قول شاعر «پای استدلالیان چوبین بود / پاي چوبين سخت بي تمكين بود».
وی تصریح کرد: مراتب ایمانی که به وسيله عمل درست، پایه ریزی شود، مثل این است که براي او کشف حجت شده و دیگر هیچ قابل زوال نیست، این علم، عین الیقین يا حق الیقین است.
آیت الله ناصری خاطرنشان کرد: از صدر اسلام تا به حال، مگر مخالفان اهلبیت عصمت و طهارت مسلمان نبودهاند؟ مگر دین نداشتند؟ مگر قرآن نمیخواندند؟ پس چه شد که افراد بر شهادت امام حسین علیه السلام اجماع کردند ؟ اينها که بچه مسلمان بودند، دین هم داشتند، پس چرا اینطور شد؟ چون دینشان تقلیدی یا استدلالی(بدون عمل) بود؛ لذا دینشان را فدای دنیایشان کردند.
وی تاکید کرد: از اين نوع آدمها در هر زمانی بودهاند، در زمان فعلی هم هستند،بعضیها پولی میگیرند و دینشان را میفروشند؛ ولي بعضیها دینشان را برای دنیای دیگران میفروشند، که این، خیلی حماقت است.
استاد اخلاق حوزه علمیه یادآور شد: شرایط هیچ تغییر نکرده است، آن زمان یک عده بودند که دینشان را برای دنیای خودشان فروختند و یک عده هم برای دنیای دیگران فروختند، این دو قشر، الآن هم موجود هستند، خدا کند ما از آنها نباشیم!