شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
خروجی راهیان نور نباید آمار یا چفیه و پلاک باشد/ «دفاع مقدس» و «شهدا» سرمایه های تمام نشدنی اند

حوزه/ رئیس هیئت امناء مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به ضرورت توجه به زیارت با معرفت در راهیان نور، تأکید کرد: خروجی راهیان نور نباید آمار یا چفیه و پلاک باشد، بلکه خروجی آن باید پایین آمدن آمار بی‌حجابی، فساد و ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی باشد.

به گزارش، خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری، رئیس هیئت امناء مؤسسه روایت سیره شهدا، در نشست هم‌اندیشی قرارگاه مردمی راهیان نور، که به همت شبکه فعالان جهاد و شهادت(وارثون) و با حضور فعالان جبهه مردمی راهیان نور، صبح امروز در گلزار معطر بهشت‌زهرا(س) تهران برگزار شد، گفت: بحث راهیان نور باید مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد.

وی در ادامه افزود: در بحث راهیان نور اوج و فرودهایی داشته‌ایم، امروز راهیان نور اگرچه در مرحله فرود نیست، در مرحله اوج هم نیست و باید با آسیب‌شناسی دقیق به نقطه مطلوب برسد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به برگزاری شکوهمند راهپیمایی اربعین ادامه داد: در کنار راهیان نور، راهپیمایی اربعین شکل گرفت که خیلی اوج گرفته و اوج بیشتری هم می‌گیرد.

وی با بیان این‌که اگر اعتقاد داریم راهپیمایی اربعین حسینی با راهیان نور پیوند دارد و شهدا با امام حسین(ع) ارتباط دارند، ادامه داد: برای رونق دادن به راهیان نور باید آن را به مسجد پیوند بزنیم، در کشور ۷۷ هزار مسجد داریم، مسجد رونق پیدا کند، ائمه جماعت مساجد فعال شوند و شهدا را الگو قرار دهیم، جوانان به پای کار می‌آیند.

رئیس هیئت امناء مؤسسه روایت سیره شهدا ادامه داد: اگر راهیان نور را به مسجد پیوند زدیم و نیمی از مساجد پای کار بیایند، یعنی ۴۰ هزار مسجد اعزام به راهیان نور داشته باشند، راهیان نور مردمی می‌شود و رونق پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: برای حضور فعالان فرهنگی در بحث راهیان نور، باید در حوزه‌هایی که کمتر توجه شده، به طور مثال در حوزه فیلم و مانند آن ورود پیدا کرده و با فعالان آن حوزه پیوند برقرار کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به ضرورت توجه به زیارت با معرفت در راهپیمایی اربعین ابراز داشت: برای تحقق زیارت با معرفت باید محتواهای تولید شده در قالب‌های مختلفی همچون فیلم و کلیپ، جزوه، فلش کارت، کتابچه و مانند آن منتشر شود و همچنین این مطالب و محتواها در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شود و گسترش پیدا کند.

وی با اشاره به ضرورت بهره‌مندی فرهنگی و اقتصادی حداکثری مردم استان‌های درگیر در مسأله راهیان نور بیان کرد: برای تقویت راهیان نور باید مردم مناطق مرزی به ویژه مردم خوزستان را پای کار بیاوریم و کار را از مساجد و گلزار شهدای این استان شروع کنیم، زیرا هم نزدیک‌تر به مناطق هستند و هم هزینه‌ و امکانات کمتری برای حضور مردم این استان‌ها در راهیان نور لازم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به ضرورت مردمی کردن راهیان نور و حضور چشمگیر فعالان جبهه فرهنگی در پایان گفت: حضور نخبگان جامعه در راهیان نور کمتر دیده شده است، باید برنامه‌ریزی کنیم نخبگان در رشته‌های مختلف هنری، ورزشی و مانند آن در راهیان نور حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به این که اصلی‌ترین عنصر فرهنگ انتظار، فرهنگ جهاد و شهادت است، افزود: شاید در هیچ زمانی و هیچ مکانی و موقعیتی این‌قدر یک نظام سرمایه معنوی نداشته است، شهدا سرمایه معنوی ما هستند، ببینید یک کشور با یک مدال طلا و تیمی که در یک عرصه قهرمان می‌شود چه‌کار که نمی‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری اظهار داشت: ما یک میدان ۸ ساله داشته‌ایم که ۱۸۰ هزار قهرمان دارد که نه مدال طلای المپیک یا فلان فدراسیون، مدال‌هایی از جنس طلای آسمانی گرفته‌اند، که باید خودمان و مردم را توجه به این سرمایه معنوی بدهیم.

وی ادامه داد: هیچ پیامبر و امامی این‌چنین سرمایه معنوی نداشته است، امام حسین(ع) با ۷۲ شهید بیش از هزار سال است که عالم را فتح کرده است، اگرچه کربلا نمونه نداشته‌اند و ندارند اما شهدای ما شهدایی در راستای شهدای کربلا بوده‌اند.

رئیس هیئت امناء مؤسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: هیچ نقطه‌ای از عالم پیدا نمی‌کنید که ۳۰ هزار شهید در یک مکان باشند که ۶ هزارتای آن از سادات و فرزندان رسول‌الله(ص) هستند، این یک سرمایه معنوی است و هیچ روزی از سکه نمی‌افتند، زیرا مبلغ آنان خدا است و ده‌ها آیه در قرآن درباره آنان داریم.

وی ادامه داد: خداوند در سوره نساء آيه ۶۳ می‌فرماید«و كسانى كه از خدا و پيامبر اطاعت كنند، با كسانى خواهند بود كه خداوند آنان را از نعمت ولايت خويش برخوردار ساخته است. آنان پيامبران و راستى پيشگان و گواهان اعمال و شايستگان مقام ولايت الهی‌اند و نيكو رفيقانى خواهند بود».

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری تصریح کرد: در این آیه خداوند شهدا را هم‌ردیف انبیاء و امامان قرار داده و برای آنان جایگاه ویژه‌ای در نظر گرفته است، و خداوند کسانی را که نگذاشتند درباره این سرمایه‌های معنوی کار شود، هدایت کند.

وی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر دو پرچم شهدا و انتظار را بلند کنید جوان‌ها دور آن جمع خواهند شد و جالب اینجا است که اصلی‌ترین عنصر فرهنگ انتظار، فرهنگ جهاد و شهادت است.

مدیر مؤسسه روایت سیره شهدا بیان کرد: بدانید که گسترش فرهنگ جهاد و شهادت کار بسیار مهمی است، در دو جلسه‌ای‌ که به‌صورت رسمی و غیر رسمی محضر رهبر معظم انقلاب رسیدیم، فرمودند«شما بار بر زمین مانده را برداشته‌اید».

وی ادامه داد: شهدا پروژه قابل تکرار هستند، ما هم باید هنر داشته باشیم که سلول‌های بنیادین فرهنگ جهاد و شهادت را استخراج کنیم.

این راوی دفاع مقدس، با اشاره به ضرورت توجه به زیارت با معرفت در راهیان نور تأکید کرد: خروجی راهیان نور نباید آمار یا چفیه و پلاک باشد، بلکه خروجی آن باید پایین آمدن آمار بی‌حجابی، فساد و ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی باشد.

وی با بیان ویژگی‌های تربیتی از نظر اسلام بیان کرد: دوره تربیت اسلامی یک دوره ۲۱ ساله است و ما باید با استفاده از آموزه‌های تربیتی اسلام فرهنگ جهاد و شهادت را گسترش دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری ابراز کرد: یکی از مشکلاتی که در بحث گسترش فرهنگ دفاع مقدس با آن روبرو هستیم این است که تربیت نسل‌های بعد نداشته‌ایم، نباید کار را در سطح خودمان متوقف کنیم، بلکه باید کار را به دست نسل‌های بعدی بسپاریم و نقش عملیاتی خود را کم کنیم و نقش مشاوره‌ای بگیرم

وی در پایان با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌ گلزار‌های شهدا در سراسر کشور و به ویژه گلزار شهدای بهشت‌زهرا(س)‌تهران گفت: سفره احسان را در گلزارهای شهدا بگسترانیم، سفره تکریم و احسان بهترین راه ارتباط‌گیری است، زیرا احسان مادی و احسان معنوی و فرهنگی سبب جذب مردم می‌شود.

انتهای پیام

 

 

 

 

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha