شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
مظاهری

حوزه/ در مسجد آقا سید محمود امام (مسجد عصاری) اولین دعای کمیل (۶۰ سال قبل) با حدود هفت هشت نفر را از حفظ خواند. بعد از مدتی به مسجد سلام که مرحوم آقا شیخ اسماعیل پشمی در آن نماز می خواندند، رفت. کم کم عدد پنج شش نفر اولیه رسید به اینکه تمام شبستان و فضای خارج آن پر از جمعیت می شد ...

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری «چهره ماندگار تبلیغ» اصفهان، در سال ۱۳۱۰ ه .ش در یک خانواده روحانی ساده زیست چشم به دنیا گشود. مهدی اولاد آخر پدر بود.

ورود به حوزه و اساتید

ورود مرحوم مظاهری به تحصیلات حوزوی در سال ۱۳۲۰ بود، در خصوص اساتید آن مرحوم می توان به اختصار  به مرحوم آیت الله حاج آقا احمد مقدس که یکی از اساتید بسیار ارزشمند مخصوصا در صرف و نحو بود، مرحوم آیت الله حاج آقا حسن مدرس، مرحوم حاج شیخ محمد حسن نجف آبادی و  مرحوم آیت الله حاج شیخ عباسعلی ادیب در اصفهان اشاره کرد. همچینین  آیت الله مشکینی و آیت الله سلطانی از جمله اساتید آن مرحوم در قم به شمار می آیند.

ایشان پس از بازگشت به اصفهان از محضر آیت ا… شهید شمس آبادی استفاده کرد.

برآورده شدن آرزوی پدر

نقل است که ایشان درباره ورود به حوزه علمیه گفته است «پدرم  دوست داشتند که من روحانی شوم، ولی برخی نزدیکان به خاطر مشکلات آن زمان، موافق این کار نبودند و می گفتند توانش را ندارند، ولی پدرم می گفت من دوست دارم که این بچه نوکر امام حسین(علیه السلام) بشود و خدا توان می دهد و اصرار زیادی داشت که طلبه شده و به تحصیل مشغول شوم و اینکه در نهایت منبری شوم، و لذا با اصرار پدرم طلبه شدم و در مدرسه میرزا حسین (جنب مسجد سید) مشغول تحصیل شدم».

حفظ دعای کمیل در ۶ روز

در خلال تحصیل و با پیشنهاد بعضی از دوستان شروع به خواندن دعای کمیل کرد. البته در ابتدا دعای کمیل را حفظ نبود، ولی خود می گوید «پس از اصرار دوستان برای خواندن دعا  در طی یک هفته (از شنبه تا پنج شنبه) این دعا را حفظ کردم».

در مسجد آقا سید محمود امام (مسجد عصاری) اولین دعای کمیل (۶۰ سال قبل) با حدود هفت هشت نفر را از حفظ خواند. بعد از مدتی به مسجد سلام که مرحوم آقا شیخ اسماعیل پشمی در آن نماز می خواندند، رفت. کم کم عدد پنج شش نفر اولیه رسید به اینکه تمام شبستان و فضای خارج آن پر از جمعیت می شد.

بعد از مدتی حاج شیخ مهدی را به تخت پولاد دعوت کردند و آنجا در تکیه کوهی و تکیه ملک شروع به برگزاری مراسم دعا کرد و کم کم به جایی رسید که چندین هزار نفر در نیمه های شب جمعه در این مراسم شرکت می کردند . البته اصفهان آن روز یکدهم جمعیت کنونی را نداشت.

نه تنها از شهر اصفهان، بلکه از دیگر شهرهای مجاور مانند نجف آباد، خوراسگان، خمینی شهر، شهرضا و … نیز جمعیت برای مراسم دعای کمیل می آمدند. دعای کمیل از دو ساعت مانده به اذان صبح شروع می شد ، ۴۵ دقیقه منبر می رفت و بعد از آن به مدت یک ساعت و پانزده دقیقه دعای کمیل طول می کشید.

بعد از انقلاب مراسم دعای کمیل را به مسجد جامع اصفهان انتقال داد و قریب به ۳۵ سال است  همچنان ادامه دارد.

مرحوم مظاهری در اثر اصرار دوستان از حدود ۵۷ سال پیش نیز دعای ابوحمزه را شروع کرد. اولین جلسه ای که برگزار شد، جمعیت زیر ۱۰ نفر بود.

تحول معنوی جوانان

آن مرحوم در مصاحبه این چنین می گوید: «آن زمان خواندن دعای کمیل مرسوم بود و افراد زیادی بودند که در شهر اصفهان مراسم دعا را برگزار می کردند . دعای ابوحمزه هم در ماه مبارک رمضان بصورت محدود، مثلا هفته ای یک یا دو بار برگزار می شد، ولی ما شروع کردیم هر ۳۰ شب ماه رمضان مراسم دعا را برگزار می کردیم و هر شب همه دعا خوانده می شد و جلسات، بسیار معنوی برگزار می شد. بسیاری از افراد بودند که در این جلسات مسیر زندگیشان عوض شد و متحول شدند. مثلا اول انقلاب یک جوان نامه ای به من داد که ما چند جوان هستیم که کمونیست شده بودیم و بصورت اتفاقی به جلسات دعای شما آمده و از مسیر غلطمان دست برداشتیم. بسیاری از افراد بودند که دچار انحرافات فکری، اخلاقی و … شده بودند و به فیض جلسات دعا به راه راست هدایت شدند».

فعالیت ها

برگزاری دعاهای کمیل و ابوحمزه ثمالی چند ده هزار نفری در طول حدود 60 سال، تأسیس دانشگاه قرآن و معارف اسلامی، تأسیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان، مؤسس دارالقرآن الکریم استان اصفهان، تلاش برای تأسیس انجمن خیریه مددکاری امام زمان(عج)، موسسه خیریه ابابصیر اصفهان و بنیاد خیریه آلا، فعالیت های گوناگون در زمینه نشر و ترویج معارف دینی و مبارزه با رژیم طاغوت و تحمل زندان برای پیروزی انقلاب اسلامی از جمله فعالیت های این چهره ماندگار تبلیغ به شمار می رود

معرفی به عنوان «چهره ماندگار تبلیغ»

مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری، در سال ۱۳۸۹ به دلیل مجاهدت های تبلیغی و ترویج معارف اهل بیت(ع) به عنوان «چهره ماندگار تبلیغ» در استان اصفهان معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.

ارتحال

این عالم خدوم سراانجام پس از عمری مجاهدت تبلیغی، پنج شنبه شب ۲۱ دی ماه ۱۳۹۶، در یکی از بیمارستان های اصفهان دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.

زمان تشییع

پیکر مرحوم حجت الاسلام والمسلمین مظاهری، فردا شنبه، ۲۳ دی ماه، ساعت ۸:۳۰ صبح از مسجد سید اصفهان تشییع و در مقبره علامه مجلسی به خاک سپرده می شود.

روحش شاد و یادش گرامی

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha