آیتالله علی محمدی تاکندی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در قزوین اظهار داشت: با دعای «حول حالنا الی احسن الحال» از خدا خواستیم که با شروع سال جدید دگرگونی در زندگی ما ایجاد شود و ما با سال گذشته متفاوت باشیم؛ یعنی با شروع سال جدید تغییری در رفتار و تعامل ما با دیگران به وجود آید.
استاد حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: در این دعا نهتنها خواستیم این تغییر فردی باشد، بلکه تغییر در جامعه ایجاد شود، یعنی زمانی که میگوییم حال ما درواقع میگوییم حال جامعه ما بهصورت جمعی به بهترین حال تبدیل شود نه حال فردی؛ زیرا تغییر زمانی مفید و سازنده است که جمعی باشد نه فردی.
وی افزود: در فرهنگ ملی ما دیدوبازدید و صلهرحم که از سنتهای حسنه است و با آموزههای دینی ارتباطی عمیق دارد و تأثیر فراوانی بر ما میگذارد. سنتهای ما دو بخش دارد، یک بخش سنتهای دینی است و بخش دیگر سنتهای ملی است که عید نوروز جزء سنتهای ملی ما به شمار میرود.
آیتالله محمدی تاکندی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ دعای تحویل سال ترویج شود و تنها به ادای کلمات اکتفا نکنیم؛ بلکه از خدا بخواهیم که تغییری درونی در ما ایجاد شود که با تغییر کلمات در ذهن و قلب ما این دگرگونی به دست میآید.
این استاد حوزه علمیه قزوین گفت: انسانهای مؤمن که در پی کمال و احسن الحال هستند هرگز چیزی را بر ذکر و یاد خداوند ترجیح نمیدهند، بلکه انس گرفتن با ذکر خداوند برایشان از همهچیز شیرینتر است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که بهعنوان احسن الحال در روایات واردشده و در زندگی ما نیز میتواند مؤثر واقع شود و احسن الحال را در ما ایجاد کند، توجه به انتظار فرج است و انتظار فرج یکی از مصادیق احسن الحال است.
آیتالله محمدی تاکندی اظهار کرد: سال جدید یک دوره جدیدی از زندگی انسانی است که با بهار طبیعت همراه میشود و درسهای بهار نیز میتواند برای ما آموزنده باشد.
انتهای پیام/